Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πές τα... "δάσκαλε"


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΠΕΡΣΙΝΟ ...":

Ας μας δείξουν οι πολιτικά
-υπεύθυνοι –«ανεύθυνοι»,
-πολιτικοί-«πολιτικάντηδες»,
-ρεαλιστές-«ψεύτες»,
-περιβαλλοντικά ευαίσθητοι-«αναίσθητοι»,
-ανιδιοτελείς-«οικονομισάριοι»
της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου,
εννοώ Ραγκούση, Μπιρμπίλη, κλπ ,
ας μας δείξουν λοιπόν ένα έργο ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή ΧΥΤ ή όπως το λένε που να λειτουργεί στην Ελλάδα, ως παράδειγμα για το πως θα γίνει το έργο στο Μαραθώνα!!!! Και μπορεί να τους πιστέψουμε!!! 
«ο δάσκαλος»
                                           
                             Το σχόλιο του attikanea
Πές τα.. "δάσκαλε"

Η απάντηση ενός Κερατιώτη στις φασιστικές δηλώσεις της κ. Τζάκρη



Η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Τζάκρη, κατέφερε για μια ακόμη φορά να προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση του λαού της Κερατέας, που 78 μέρες τώρα, αγωνίζεται στους δρόμους και στα μπλόκα κατά του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ και της παράνομης εισβολής των ΜΑΤ στον τόπο τους, προκειμένου να προφυλάξουν τα μηχανήματα της εργολήπτριας εταιρείας.
Η ... κυρία που οι τουαλέτες της στοιχίζουν 6.000 ευρώ και προκαλεί σε εποχές που μισθωτοί και συνταξιούχοι βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης μετά το άδικο ψαλλίδωμα των μισθών και των συντάξεών τους, και η οποία αγνοεί το θέμα στην πλήρη του διάσταση, όσο θα εκτείθεται δημόσια με τις ανόητες απόψεις της, θα λαμβάνει απάντηση όπως η παρακάτω από τον λαό της Κερατέας που ξέρει να αγωνίζεται.

Πόπη Σουφλή


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η ΚΥΡΙΑ(???) ΤΖΑΚΡΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ":

Φίλε, αναγνώστη,
να'σαι σίγουρος πως οι Κερατιώτες ΔΕΝ θα αφήσουν αυτό το... γελοίο κατασκεύασμα που θέλει να ονομάζεται Υφυπουργός, να περάσει τη φασιστική της γραμμή, όσο και να ψευδίζει τις αποστιθισμένες θέσεις της σε κάθε κανάλι, ιδιωτικό ή κρατικό. Τό'χουμε αποδείξει εξάλλου πως δεν υπολογίζουμε ούτε κρύο, ούτε χειμώνα, ούτε βροχή (νερού αλλά και χημικών!!). Ας όψεται η κυρία (???) αυτή και κάθε ένας ανεγκέφαλος δήθεν υπουργός της δήθεν ελληνικής φερέφωνης κυβέρνησης του ΠΑ(Τ)ΣΟΚ.

Δέστε τι έπαθε το Παγκαλοδαίατο στο Παρίσι και το φυσάνε και δεν τους κρυώνει στο MEGAλο κανάλι!!!!!

Το ίδιο και για τους υπόλοιπους προετοιμάζεται !!!!!!!

Αδέρφια, κουράγιο, όλοι τους θα φάνε πόδι!!

λαυριωτική

Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΠΕΡΣΙΝΟ ΕΡΓΟ !!! ''ΧΥΤΥ'' / ΔΙΑΦΘΟΡΑ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ / ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ





Γράφει η Πόπη Σουφλή

Ένας εξαίρετος φίλος και συναγωνιστής στο σκάνδαλο του παράνομου ΧΥΤΑ Μαραθώνα (Γραμματικού), ο Δημήτρης Δαμάσκος, μου έστειλε το παρακάτω κείμενο.
Αφορά στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης και την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ένα χρόνο μετά την λειτουργία του.
Ας το δουν οι κάτοικοι του ενιαίου Δήμου Μαραθώνα και ας αποφασίσουν ότι "θέλουν αυτόν τον εφιάλτη στον τόπο μας, και ότι οι κάποιες θέσεις εργασίαςπου τους έταξαν κάποιοι, είναι πιο σημαντικές από τον καρκίνο που θα μας πλήξει όλους".
Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι με διαβάζουν και ... άρχοντες, ας επιλέξουν ανάμεσα στο ... "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ...ΑΡΗ  και στην ποιότητα της ζωής των ίδιων και των συμπολιτών τους".
Στους Κερατιώτες, δεν χρειάζεται να στείλω κανένα μηνυμα.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ... ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ 78 ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ.

"Μέτα από επίσκεψη στον ΧΥΤΑ Μαυροραχης τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου <<φίλοι της γης>> διαπίστωσαν και σας κοινοποιούν την ελλειπή λειτουργία του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα χιλιάδες γλαροπούλια και δεκάδες σκυλιά εντός του ΧΥΤΑ συνέπεια  της μη σωστής ταφής των απορριμμάτων.
Οι φωτογραφίες  πάρθηκαν την Κυριακή που ο ΧΥΤΑ δεν δέχεται απορρίμματα.
Το ευρωπαϊκό έργο απαξιώνεται από αυτούς που θα έπρεπε να το προστατεύουν.
Είναι οι ίδιοι που θέλουν την καύση των απορριμμάτων.
Ας απολογηθούν κάποτε οι υπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της χώρας δεν είναι αόριστοι, είναι συγκεκριμένοι. "











Δακρυγόνα «σοσιαλιστικά» και «δεξιά»…




   
Ένα συλλεκτικό video, για να συγκρίνουμε τα τότε "κυβερνητικά αδιέξοδα", με τα σημερινά αναγκαία και χρήσιμα χημικά του νέου Τοτόμη (MEGAλες Αλή(τ)θείες)
piazzapopolo | 2 Φεβ 2009
Ένταση επικράτησε στο λιμάνι του Πειραιά,καθώς ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εμποδίζουν περίπου 2.000 αγρότες, που έφθασαν τα ξημερώματα από την Κρήτη με δεκάδες τρακτέρ, να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας με τα...
 αγροτικά τους οχήματα.
Μετά από σύντομη διαπραγμάτευση που δεν είχε αποτέλεσμα, οι Κρητικοί επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με τα αγροτικά οχήματα και έριξαν ξύλα και πατάτες κατά των ανδρών των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

H αγανάκτηση ξεχειλίζει...

thumb

Το χαράτσι σε διόδια και συγκοινωνίες και κυρίως η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων βρέθηκαν στο στόχαστρο 15 συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Ν. Βοιωτίας, που με ανοιχτή επιστολή στους βουλευτές της πε­ριφέρειάς τους τούς καλούσαν να καταψηφί­σουν την (ν)τροπολογία που ποινικοποιούσε «την κοινωνική δράση ως δημοκρατικό δικαί­ωμα». Η επιστολή κοινοποιήθηκε στις 14.2 στους βουλευτές Βασίλη Τόγια, Βάσω Τσόνογλου, Άρια Αγάτσα. Ιδού τι αναφέρει:
«Σύντροφοι, είναι γνωστό πως μια...
 σειρά μέ­τρων που λήφθηκαν από τη Κυβέρνηση το 2010 και βρίσκονται σε εξέλιξη (μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αύξηση ΦΠΑ, αύξηση τιμών καυσίμων, αύξηση τιμών προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης, απορρύθμιση στις ερ­γασιακές σχέσεις και στο κοινωνικό κράτος) έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων. Η πολιτική αυτή - αν και βρίσκεται εκτός ιδεολογικού πλαισίου ΠΑΣΟΚ - παρουσιάζε­ται από την κυβέρνηση ως ανελαστική συνέ­πεια των συμβατικών υποχρεώσεων της χώ­ρας που προκύπτουν από τις δανειακές συμ­βάσεις των Μνημονίων. Για τα θέματα αυτά πολλά έχουν ειπωθεί, πολλές συζητήσεις έχουν γίνει εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, πολύ με­λάνι έχει χυθεί και ο καθένας μας έχει πάρει δημόσια τη δική του θέση.
Ο “ιός” του νεοφιλελευθερισμού, όμως, φαίνεται ότι αναπτύσσεται και βρίσκει γό­νιμο έδαφος (γιατί άραγε;) και σε άλλες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής εκτός μνημονιακών υποχρεώσεων.
Από τις αρχές του 2011 μια νέα πολύπλευρη επιδρομή στο ήδη πιεσμένο εισόδημα των εργαζομένων βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενδει­κτική περίπτωση η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των διοδίων στο εθνικό δίκτυο αυτοκι­νητοδρόμων (για οδικό δίκτυο που δεν έχει κατασκευαστεί, χωρίς ασφαλείς εναλλακτι­κές οδικές επιλογές, χωρίς αναλογικότητα) και η πρωτοφανής και εξωπραγματική αύξη­ση κατά 40% (!!) στις τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ στην Αθήνα.
Δεν θα αναφερθούμε ούτε στις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των διοδίων από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ούτε στα υπερκέρδη των εταιρειών. Όλα αυτά εί­ναι σε όλους ήδη γνωστά.
Σαν να μην έφθανε, όμως, αυτό, η Κυβέρνη­ση σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τους εργα­ζόμενους αντί να επιδιώκει την κοινωνική συναίνεση - τουλάχιστον στα θέματα που μπορεί να την έχει - προκαλεί. Κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή με την οποία ποινικο-ποιεί την κοινωνική δράση ως δημοκρατικό δικαίωμα. Καμώνεται ότι δεν αντιλαμβάνε­ται την κοινωνική αγανάκτηση και τολμά να ψελλίζει “περί ανομίας”. Ας αναζητήσει την ανομία σε άλλες κατευθύνσεις, εκεί όπου πραγματικά υπάρχει.
«Ξεχειλίζει το ποτάμι»
Σύντροφοι, “Μέτρον Άριστον”. Η Κυβέρνη­ση δείχνει να χάνει το μέτρο και τον προ­σανατολισμό της. Το ποτήρι της κοινωνικής αγανάκτησης ξεχειλίζει. Αύριο, η πολιτική κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ θα είναι μη ανα­στρέψιμη. Ο καθένας μας ας αναλάβει, τώ­ρα, τις ευθύνες που του αναλογούν. Έχετε την ηθική και πολιτική υποχρέωση να κρού­σετε τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρ­νηση.
Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011 στη Βουλή θα κληθείτε να εγκρίνετε ή να απορρίψετε την τροπολογία της “ντροπής”. Το ερώτημα είναι απλό: Η κοινωνική δράση είναι Δικαίωμα στη Δημοκρατία; Η επιλογή είναι δική σας: Με τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Άνεργους ή με τις Εταιρείες και τις Τρά­πεζες; Με το ΠΑΣΟΚ των κοινωνικών αγώνων ή με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές;
Συντροφικά, Ιωάννης Σταθάς πρόεδρος Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς, Δημήτριος Δημητρίου πρόεδρος Εργ. Κέντρου Θήβας, Χρήστος Δαμιανίδης πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, Άγγελος Μάρκου πρόεδρος Συλλόγου Εκπ/ κών Π.Ε. Λιβαδειάς, Γεώργιος Καρβούνης πρόεδρος Σωματείου Οικοδόμων Λιβαδειάς, Φώτιος Κορδάτος πρόεδρος Σωματείου «Αλ­ληλεγγύη» Εργ. Επιχ. Αλουμίνιο της Ελλά­δος, Ιωάννης Μπαμπαράκος αντιπρόεδρος Εργ. Κέντρου Λιβαδειάς, Σπύρος Κόκκινος αντιπρόεδρος Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λιβα­δειάς, Σωτηρία Μητρατζούλη γ.γ. Συλλόγου Εργαζομένων Επιμελητηρίων Κεντρικής Ελ­λάδας, Στυλιανός Κεχαγιάς αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας, Ιωάννης Γαμβρίλης αιρε­τός ΠΥΣΠΕ Ν. Βοιωτίας, Βασίλειος Τσιάμαλος γραμμ. ΠΑΣΚ Καθηγητών Ν. Βοιωτίας, Πανα­γιώτης Θειακούλης Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, Λεωνίδας Σωτήρχος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, Σπύρος Βαζούρας αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Βοιω­τίας.

Δώρο… 95 εκατ.ευρώ από Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής!


Την ώρα που επίκεινται νέες περικοπές για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με έκτακτες εισφορές ή το δημόσιο δεν τους πληρώνει οφειλές που χρονίζουν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει εισάγει διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο με την οποία το κράτος αναλαμβάνει να αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκ Ευρώ που έχει δοθεί από την Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μουσικής.
Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι. Το δάνειο έχει εικοσιπενταετή διάρκεια με εξαετή περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή κεφαλαίου ( ακόμα καταβάλλονται μόνο τόκοι).
Ενδεικτικό του ποσού που θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι είναι το γεγονός ότι στις 21/02/2011 με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και πριν ψηφιστεί το φορολογικό το δημόσιο κατέβαλε στην Εθνική ποσό ύψους 2,64 εκ Ευρώ το οποίο δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει το Μέγαρο Μουσικής.
Η ρύθμιση για την ανάληψη του δανείου των 95 εκ Ευρώ περιλαμβάνεται στο άρθρο 45 παράγραφος 11 του φορολογικού νομοσχεδίου και αναφέρει τα εξής:
«Για την εξυπηρέτηση του δανείου το οποίο έχει χορηγηθεί στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/48243/0025/8-8-2007 αποφάσεως του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών (Β΄1587), το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει απευθείας και εμπροθέσμως στην δανείστρια Τράπεζα το ποσό της εκάστοτε οφειλής, σύμφωνα με τους όρους της δανειακής συμβάσεως, χωρίς δικαίωμα αναγωγής ή και συμψηφισμού κατά του Ο.Μ.Μ.Α., και χωρίς εν γένει να διατηρεί αξίωση έναντι του Ο.Μ.Μ.Α. για την αναζήτηση οιουδήποτε ποσού καταβάλλεται από το Ελληνικό Δημόσιο εξ αυτής της αιτίας». Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό το δάνειο χαρίζεται προκαταβολικά από το Δημόσιο στο Μέγαρο Μουσικής.
Πηγή: www.newscode.gr

Ο εκποιητής...

Συγχαρητήρια κα. Aποστολάκη...

Από το "Στοχασμός-Πολιτική"
Θα μπορούσε να λέει...
Μ. Χριστοφοράκος:
Συγχαρητήρια κα. Aποστολάκη,
για την πολιτική στάση σας και την μηδενική παρέμβασή σας στα αγροτικά ζητήματα.
Είμαι της άποψης καλύτερα να μην καταπιαστείτε καθόλου με το αγροτικόν, όσο κι αν πιεστείτε, αφής στιγμής εκ των πραγμάτων δεν έχετε ουδεμία γνώση.
Εκτός από την αρέσκεια στη καλή ζωή βρήκα, λοιπόν, ακόμα ένα...
 κοινό μας:
Μπορεί να ήμουν λάτρης των παρεμβάσεων στο πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι κατά το παρελθόν σε αντίθεση με σας που προτιμάτε την αδράνεια,
αλλά λειτουργούσα στο ίδιο αθόρυβο τέμπο.
Μόνο που εγώ δεν ήμουν υφυπουργός. Καταλαβαίνετε...
Δια την ευφάνταστη διαπίστωση: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Άσχετο
Αχ αυτό το κωλοδιαδίκτυο τι κάνει...
Ελέγχεις κανάλια, τηλεοράσης, ταΐζεις παπαγαλάκια της δημοσιοκαφρίλας και οι κωλομπλόγκερς τα κρατάνε στα ιστολογοφόρα τους...
Κάντε καμιά ντροπολογία να γίνει της πόπης...


Τώρα κανένας “κίνδυνος” για τους bloggers και τα blogs, ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ με Ισλανδική Σημαία!


Η Βουλή της Ισλανδίας ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ νόμο που θεωρεί το Δικαίωμα του Blogging και των Bloggers Ιερό και Απαραβίαστο!
Με βάση το νόμο, δεν επιτρέπεται:
- δίωξη σε bloggers για ότι γράφουν ή αναρτούν
- μήνυση ή αγωγή, ακόμη κι αν δημοσιοποιήσουν απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα
Αν κάποιος καταθέσει μήνυση ή αγωγή εναντίον blog ή blogger, δίνεται αυτοδίκαια το δικαίωμα να καταγγελθεί και να μηνυθεί για προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης διακίνησης πληροφοριών
Η απόφαση της Ισλανδικής Βουλής: IMMI - Icelandic Modern Media Initiative, επιφέρει την αλλαγή 13 προϋπαρχόντων νόμων, αρμοδιότητας 4 υπουργείων!
Ο Smári McCarthy, ιδρυτής της Icelandic Digital Freedoms Society, και η βουλευτής Birgitta Jonsdottir, ίσως ακόμη δεν έχουν κατανοήσει την παγκόσμια επιτυχία τους, μια πραγματική Επανάσταση!

Το δικό μας blog, ήδη συμμετέχει -μαζί με άλλα ευρωπαϊκά blogs- σ’ αυτό το εγχείρημα και συνεπώς ποσώς μας απασχολεί τι νόμους επεξεργάζονται οι Βενιζέλοι και σια…
Στη διάθεση όλων για να πάρουμε μέτρα, πριν πάρουν μέτρα εναντίον μας οι κάθε είδους εξουσιαστές, νταβατζήδες, εργολάβοι δημοσίων έργων, πολιτικάντηδες και “πολιτικοί”, καναλάρχες, μεγαλο-δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες ΜΜΕ…
Τώρα, έχουμε κι εμείς Ισλανδική Σημαία!

Υπηρέτες της Κυβέρνησης του Μνημονίου τα ΜΜΕ


Όπως είχε υποσχεθεί την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης παρουσίασε σήμερα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως παραβιάζονται υπέρ του ΠΑΣΟΚ οι κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας από τα ΜΜΕ.
Ειδικότερα, ο κ. Μιχελάκης τόνισε ότι όσον αφορά τη χρονική έκθεση των κομμάτων κατά το 2010, το ΠΑΣΟΚ είχε τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%. Ποσοστά που, όπως είπε, είναι πολύ πιο υψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου.
«Η Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε, «έχει προβολή που κυμαίνεται από το 20,1% (ΝΕΤ) και φτάνει μέχρι το 28,8%. Δηλαδή, έχουμε το ακριβώς αντίθετο, σε όλα ανεξαιρέτως τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Έχουμε χρόνο προβολής που υπολείπεται των εκλογικών ποσοστών της. Έχουμε υποέκθεση».
Ανάλογες παρατηρήσεις έκανε και για την προβολή των πολιτικών αρχηγών, σημειώνοντας ότι η προβολή του Αντώνη Σαμαρά έχει μειωθεί το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ την ίδια περίοδο τα ποσοστά προβολής του Πρωθυπουργού έχουν αυξηθεί σημαντικά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Σας δίνουμε σήμερα – όπως σας είχα πει την προηγούμενη εβδομάδα- την έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με την “πολιτική πολυφωνία” στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2010.
Έχοντας υπόψη σας το σύνολο της έκθεσης μπορείτε να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα.
Και βέβαια θα συμφωνήσετε πως ό,τι σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα είναι απολύτως ακριβές. Είναι η πραγματικότητα.
Θα περιοριστώ σε ορισμένες βασικές επισημάνσεις:

  • Η πρώτη επισήμανση αφορά στη χρονική έκθεση των πολιτικών κομμάτων για ολόκληρο το 2010. Τα στοιχεία θα τα βρείτε στον πίνακα της σελ. 9. Από αυτά προκύπτει ότι:
-       Το ΠΑΣΟΚ έχει τη μερίδα του λέοντος με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%. Ποσοστά πολύ πιο ψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου: Ποσοστά που αποκαλύπτουν μια υπερέκθεση.
-       Η Νέα Δημοκρατία έχει προβολή που κυμαίνεται από το 20,1% (ΝΕΤ) και φτάνει μέχρι το 28,8%. Δηλαδή, έχουμε το ακριβώς αντίθετο, σε όλα ανεξαιρέτως τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Έχουμε χρόνο προβολής που υπολείπεται των εκλογικών ποσοστών της. Έχουμε υποέκθεση.
-       Η χρονική έκθεση του ΚΚΕ παρουσιάζει μια διακύμανση. Αλλού βρίσκεται περίπου στα επίπεδα της κοινοβουλευτικής του δύναμης, αλλού λίγο παραπάνω και αλλού λίγο παρακάτω.
-       Για το ΣΥΡΙΖΑ βλέπουμε επίπεδα ανάλογα με την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση και λίγο πιο πάνω.
-       Για το ΛΑΟΣ σε δύο κανάλια βλέπουμε μια υπερέκθεση και σε άλλα έκθεση που βρίσκεται περίπου στην εκλογική του δύναμη.

  • Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στον τόνο παρουσίασης των πολιτικών κομμάτων. Τα σχετικά στοιχεία θα τα βρείτε στους πίνακες των σελίδων 33 και 34.
Κυρίως μάλιστα στη σελίδα 34, όπου καταγράφεται το ισοζύγιο του τόνου παρουσίασης για κάθε κόμμα χωριστά, όπως προκύπτει από την αφαίρεση του ποσοστού του αρνητικού τόνου από το ποσοστό του θετικού τόνου.
Από τους πίνακες αυτούς προκύπτει ότι:
-       Για το ΠΑΣΟΚ το ισοζύγιο του τόνου παρουσίασης είναι θετικό με εξαίρεση το ΣΚΑΪ, όπου είναι οριακά αρνητικό και το STAR, όπου είναι ουδέτερο.
-       Για τη Νέα Δημοκρατία έχουμε, και πάλι, το ακριβώς αντίθετο. Σε όλους ανεξαίρετα τους τηλεοπτικούς σταθμούς το ισοζύγιο είναι αρνητικό.

  • Στον ίδιο πίνακα θα δείτε και τις διαφοροποιήσεις που έχουν γίνει μεταξύ 2009 και 2010.
-       Το ΠΑΣΟΚ είχε θετικό πρόσημο και το ‘09 και το ’10 σε όλους τους σταθμούς, με εξαίρεση το ΣΚΑΪ, που είχε αρνητικό πρόσημο το ALTER που το 2009 είχε ουδέτερο και το STAR που έχει ουδέτερο.
-       Η Νέα Δημοκρατία είχε αρνητικό πρόσημο και τις δύο χρονιές, με εξαίρεση για το 2009 τη ΝΕΤ, όπου είχε θετικό και το ΣΚΑΪ όπου είχε ουδέτερο. Πάντως, το 2010 είναι παντού αρνητικό.

  • Η τρίτη επισήμανση αφορά στην παρουσίαση των Πολιτικών Αρχηγών. Και το σχετικό πίνακα θα τον βρείτε στη σελίδα 40.
-       Υπάρχουν στοιχεία, τόσο για το 2010, όσο και για το 2009 και μπορείτε -κατά συνέπεια- να κάνετε και συγκρίσεις για τις διαφοροποιήσεις που συντελέστηκαν.
Από τα στοιχεία που δημοσιεύονται προκύπτει ότι:
-       Πρώτος σε προβολή είναι ο Πρωθυπουργός με ποσοστά που κυμαίνονται από το 19,2% μέχρι και το 39,1%. Τα ποσοστά αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2009.
-       Δεύτερος σε προβολή είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς με ποσοστά από το 13% μέχρι το 25,4%. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά της προβολής του Προέδρου της Ν.Δ. κατά το 2010 έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2009. Και το επισημαίνω.
-       Για τους υπόλοιπους αρχηγούς θα δείτε ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχει μια υπερπροβολή του κ. Καρατζαφέρη και του κ. Τσίπρα παρόλο που τα κόμματά τους έχουν χαμηλότερα ποσοστά έναντι της κας Παπαρήγα, που ηγείται του ΚΚΕ με μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία.
Μπορείτε να τα δείτε με κάθε λεπτομέρεια στην έκθεση του ΕΣΡ.
Δικαιώνουν στο ακέραιο αυτά που ήδη σας είπα από την προηγούμενη εβδομάδα».

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού είναι θέμα χρόνου

Από την εθνική κατάθλιψη στην ανάκαμψη!

του Κώστα Ροδινού
Φαίνεται ότι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο. Καταρρέει. Από τη μια, η διαρκώς διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, από την άλλη η παταγώδης αποτυχία του μνημονίου, έχουν σχεδόν παραλύσει την λειτουργία της  κυβέρνησης. Ο συντονισμός έχει καταντήσει ανέκδοτο.  Οι γκάφες είναι καθημερινές. Οι υπουργοί δηλώνουν «κουρασμένοι»!  Τα αδιέξοδα συσσωρεύονται. Ήδη φτάσαμε στο 4ο Μνημόνιο! Και το μέλλον άδηλο!
Ακόμα και οι σχολιαστές του MEGA, οι φανατικότεροι υπερασπιστές  του Μνημονίου, εσχάτως  ομολογούν το αδιέξοδο.
Ακόμα και ο κ. Ψυχάρης, χθές στο  κύριο άρθρο του στο «ΒΗΜΑ», ανέφερε  τις εκλογές ως πιθανή διέξοδο.
Ακόμα και ο κ. Χατζηνικολάου  λέει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ!» και γράφει για «εθνική κατάθλιψη»!
Έτσι, άρχισαν οι ….εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις.
Το σενάριο της  ακυβερνησίας
Όταν μια κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση προϊούσας φθοράς, τίποτα δεν  τη διασώζει. Ούτε οι δημοσκοπήσεις, ούτε τα διλήμματα, ούτε οι πρόσκαιρες συμμαχίες, ούτε οι εγχώριοι και εξω-χώριοι πάτρονες.
Όμως, το ΠΑΣΟΚ δεν παραδίδεται εύκολα.  Έτσι, αυτοί που έφεραν τον κ. Παπανδρέου στην εξουσία,  σε πρώτη φάση,  θα επιχειρήσουν να τον διασώσουν! Το σκηνικό δεν ανετράπη ακόμα πλήρως, αλλά οδεύει προς τα εκεί.  Η ανατροπή θα επέλθει νομοτελειακά. Είναι θέμα χρόνου.
Προωθούν, λοιπόν, σενάρια επερχόμενης ακυβερνησίας σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Εκτιμούν ότι  έτσι «αγοράζουν» πολιτικό χρόνο. Το επιχείρημα είναι απλό: «η ακυβερνησία θα επιδεινώσει την  οικονομία και θα υποφέρουμε όλοι περισσότερο. Η  κυβέρνηση έχει μεν ένα επώδυνο σχέδιο, αλλά με τη στήριξη της Ευρώπης, θα τα καταφέρουμε».
Διαπράττουν, ένα βασικό λάθος. Και  θα την πάθουν! Γιατί;  Η κυβέρνηση  έχει απωλέσει τα κοινωνικά της ερείσματα. Το πολιτικό της κεφάλαιο  εξανεμίσθηκε. Επιπλέον, αδυνατεί  να εμπνεύσει τους πολίτες για την ορθότητα της πολιτικής της.  Στηρίζεται σε μια διαρκώς φθίνουσα μειοψηφία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η παραμονή της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου στη εξουσία!
Το δίλημμα για τον  κ. Παπανδρέου  είναι να επιχειρήσει μια  ηρωική έξοδο, φορτώνοντας  τα προβλήματα στους επομένους ή να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία, «προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα». Όμως, η  Ιρλανδία μπορεί να γίνει ο εφιάλτης του.
Η πρόκληση του Α. Σαμαρά
Η Ν.Δ., από την άλλη, έχει σχεδόν μηδενίσει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν συνιστά λόγο  για πανηγύρια. Μάλλον προβληματισμό πρέπει να προκαλεί. Τούτο γιατί  δεν εισπράττει  την κυβερνητική φθορά. Με άλλα λόγια δεν κεφαλαιοποιεί τις κυβερνητικές απώλειες.
Ποιο είναι το βασικό μήνυμα των δημοσκοπήσεων;  Οι πολίτες  είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική, όμως, αυτή  η απογοήτευση εκφράζεται ως γενική αποδοκιμασία του πολιτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος δεν έχει  αποφασίσει τι θα επιλέξει. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ακόμα στον ορίζοντα αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.
Ιδού λοιπόν η πρόκληση που αντιμετωπίζει ο  κ.  Σαμαράς: πώς θα  μετατρέψει αυτή την απογοήτευση σε κοινωνική πλειοψηφία; Πως θα εκφράσει αυτούς τους πολίτες;  Δηλαδή, πως θα πείσει ότι θέλει και μπορεί να κυβερνήσει τώρα και δεν τον προβληματίζουν οι δυσκολίες που θα κληρονομήσει. Και θα κυβερνήσει καλύτερα! Δεν θα είναι μια από τα ίδια! Το «μια από τα ίδια» είναι που φοβίζει και λειτουργεί ανασταλτικά!
Δεν αρκεί να το λένε και να το επαναλαμβάνουν ότι είναι έτοιμοι. Πρέπει να το δείξουν στην πράξη.
Για μια νέα κοινωνική πλειοψηφία
Κατά τη γνώμη μου, οι παρακάτω  ενέργειες θα βοηθούσαν τη Ν.Δ. να κεφαλαιοποιήσει  την κυβερνητική φθορά και να προβληθεί ως αξιόπιστη λύση:
Πρώτον, να θέσει, επιτέλους, θέμα εκλογών!  Όποιος θέλει να κυβερνήσει ζητάει εκλογές. Δεν τις περιμένει.
Δεύτερον, να παρουσιάσει  ένα σχέδιο διακυβέρνησης καλύτερο από το μνημόνιο. Καλύτερο δε σημαίνει παροχές, αλλά  ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα δώσει μια εθνικά αξιοπρεπή λύση. Τώρα, που η  αντίθεση στο μνημόνιο δικαιώθηκε οφείλει  να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση εξουσίας. Και να πει την πλήρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Για να ξέρουμε  τι μας περιμένει. Όχι άλλα «λεφτά υπάρχουν». Όχι άλλες ψεύτικες υποσχέσεις.
Τρίτον, να δείξει ότι  έχει ικανότερα στελέχη.  Το αίτημα για ριζική ανανέωση είναι καθολικό. Με φθαρμένους και αποτυχημένους δεν έχει χαΐρι!   Εκτός πολιτικού συστήματος υπάρχουν ευφυέστεροι, ικανότεροι και αποτελεσματικότεροι άνθρωποι. Απέχουν γιατί τα κομματικά αξιώματα συνήθως τα καταλαμβάνουν ασπόνδυλοι αυλοκόλακες. Σ’ ένα προσκλητήριο για τη σωτηρία της χώρας, πολλοί  θα ανταποκριθούν.   Υπάρχει ήδη η επιτυχημένη …συνταγή. Ο  κ. Μιχελάκης κερδίζει καθημερινά τις εντυπώσεις…
Τέταρτον, να ενταθεί η αντιπολιτευτική πίεση προς την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς.  Ορισμένοι τομεάρχες ανέλαβαν τα οφίκκια και εξαφανίσθηκαν. Προφανώς, θα περιμένουν να …ορκιστούν υπουργοί.
Πέμπτον, τα στελέχη της Ν.Δ. που εμφανίζονται στην τηλεόραση δείχνουν απροετοίμαστα, ορισμένες φορές αγνοούν τους κανόνες της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης και μερικοί  αντιδρούν αμήχανα, φοβισμένα, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολη λεία, ακόμα και για τους αλαζόνες και αποτυχημένους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ! Αυτή η εικόνα δεν πείθει ούτε τους φανατικούς οπαδούς της Ν.Δ. Γκρεμίζει ό,τι κτίζεται με κόπο.
Έκτον,  οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι που εξελέγησαν πρόσφατα με τη στήριξη της Ν.Δ. να δώσουν με το παράδειγμα τους το μοντέλο άσκησης εξουσίας, που έχει κατά νου η ηγεσία του κόμματος.
Έβδομον,  η Ν.Δ. πρέπει να ξεφύγει από τον στενό της κομματικό πυρήνα και να αναζητήσει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες. Μ’ ένα πρόγραμμα αρχών και θέσεων.  Η εξουσία δεν  είναι αυτοσκοπός. Ο σκοπός είναι να βγει η χώρα από το μνημόνιο και να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή πορεία για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών.
Επίλογος: Η  φορά των πραγμάτων ευνοεί τους σχεδιασμούς του κ. Σαμαρά. Όμως, ο πολιτικός χρόνος δεν είναι απεριόριστος! Με την βασική του πολιτική επιλογή, το «όχι» στο μνημόνιο, δικαιωμένη, μπορεί να κτίσει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Για να γίνει,  όμως, αυτό πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει προοπτική και ελπίδα.  Για να βελτιωθεί η οικονομία, πρέπει πρωτίστως να βελτιωθεί η ψυχολογία των ελλήνων. Να πιστέψουν ό,τι μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς να εξευτελίζονται καθημερινώς…

Σοκ και δέος στη παγκόσμια διπλωματία


By Amynias.blogspot.com
"Η διαρροή των αμερικανικών τηλεγραφημάτων εξαπολύει παγκόσμια διπλωματική κρίση", γράφει η εφημερίδα The Guardian, η οποία είχε προνομιακή πρόσβαση στο υλικό μαζί με τους New York Times, την El Pais και το Der Spiegel.



Την στιγμή που οι πρώτες διαρροές του Wikileaks αφορούσαν το Αφγανιστάν και δεν ήταν μεγάλης σημασίας και οι διαρροές του Οκτωβρίου που ακολούθησαν επικέντρωναν το ενδιαφέρον στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα βασανιστήρια από όλες τις πλευρές στο Ιράκ, τα έγγραφα που διέρρευσαν χθες ρίχνουν τα φώτα των προβολέων στην αμερικανική διπλωματία και προκαλούν αμηχανία στην Ουάσινγκτον.



Τις τελευταίες ημέρες, η αμερικανική διπλωματία προσπάθησε να περιορίσει τις συνέπειες εν όψει της διαρροής ειδοποιώντας ορισμένες χώρες για να προετοιμασθούν οι....

...κυβερνήσεις τους.

 Σήμερα, οι άραβες σύμμαχοι των ΗΠΑ τηρούν αμήχανη σιωπή μετά τις αποκαλύψεις για τη θέση τους υπέρ μίας επίθεσης εναντίον του Ιράν, οι οποίες πλήττουν σοβαρά, σύμφωνα με τους αναλυτές, την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην Ουάσινγκτον.

 Καμία από τις χώρες του Κόλπου δεν έχει αντιδράσει επισήμως στις αποκαλύψεις για τη διγλωσσία που χρησιμοποιούν οι στενοί αυτοί σύμμαχοι της Ουάσινγκτον, οι οποίοι στις δημόσιες δηλώσεις τους επαναλαμβάνουν τις εκκλήσεις για την πολιτική διευθέτηση του θέματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και μυστικά ζητούν δυναμική λύση του θέματος.



Στην Ευρώπη, ο ιταλός υπουργός Αμυνας Ιγκνάτσιο Λα Ρούσα χαρακτηρίζει "αξιοθρήνητα κουτσομπολιά" το περιεχόμενο των διαρροών στις οποίες δεν πρέπει να αποδίδεται υπερβολική σημασία.

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο υπουργός Αμυνας δηλώνει ότι πρόκειται για πληροφορίες οι οποίες έπρεπε να παραμείνουν εμπιστευτικές, ότι "μυρίζουν επαρχιωτισμό" και ότι φαίνεται σαν να έχουν βγει από τις σελίδες του κουτσομπολίστικού Τύπου.

 "Ανεύθυνος, απορροφημένος από τον εαυτό του και αναποτελεσματικός ως σύγχρονος ευρωπαίος ηγέτης", είναι η κρίση της Ελίζαμπεθ Ντιμπλ της αμερικανίδας επιτετραμμένης στη Ρώμη για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.



Στην Κοπεγχάγη, οι Σοσιαλδημοκράτες θεωρούν ότι το προϊόν της διαρροής θα βοηθήσει την αντιπολίτευση να αποκτήσει μία εικόνα για τους λόγους για τους οποίους η Δανία υποστήριξε τον υπό τις ΗΠΑ πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε ο Μόγκενς Λίκετοφτ , σοσιαλδημοκράτης, πρώην υπουργός Εξωτερικών.

 "Το Wikileaks πέτυχε σε μία ημέρα περισσότερα από ό,τι κατάφεραν οι αριστεροί ριζοσπάστες και ειρηνιστές ή απλά οι αμερικανικές οργανώσεις κατά του κατεστημένου σε 50 χρόνια", γράφει η εφημερίδα Wyborcza της Βαρσοβίας , επισημαίνοντας ότι η διαρροή θα "πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία και θα αποδυναμώσει τη θέση των ΗΠΑ".

 

πηγή:onalert
By Amynias.blogspot.com

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: AMYNIAS: Σοκ και δέος στη παγκόσμια διπλωματία http://amynias.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html#ixzz1FGmWJTaW
Under Creative Commons License: Attribution

Τόχει χάσει ο μαζί τα φάγαμε...

Γάλλους αναρχικούς και ΣΥΡΙΖΑ βλέπει πίσω από την επίθεση...
Ο Πάγκαλος δυστυχώς, παρά την ιστορία του και την οξύνοια του είναι εκτός πραγματικότητας. Σε άλλο αιώνα. Δεν έχει πάρει μυρωδιά για το τι συμβαίνει γύρω του.
Μετά την γιούχα του Παρισιού ομιλεί περί χάους, Γάλλων αναρχικών και "συνοδοιπόρων" του ΣΥΡΙΖΑ.
Δηλαδή χε... μακριά και αγνάντευε. Διαβάστε τι ... λέει ο άνθρωπος στην ανακοίνωση του:
"Η χθεσινή τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή του αντιδικτατορικού αριστουργήματος του Κώστα Γαβρά «Ζ». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και άλλοι παράγοντες του φιλμ που παρίσταντο και επρόκειτο να τιμηθούν, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια.

Μαζί τους απεχώρησε μεγάλος αριθμός θεατών που ήταν επίσης παρόντες για να τιμήσουν τον Κώστα Γαβρά, ανάμεσά τους και ο ...
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη, εμπνευστής του πολιτικού συνθήματος «Ζ» και παλαιός κάτοικος του Ελληνικού Σπιτιού.

Οι ισχυρισμοί των αναρχικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν αυτή που τους ερέθισε είναι παντελώς ψευδείς, αφού οι ίδιοι ομολογούν σε ένα από τα blogs τους ότι δε γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα ήταν παρών, αλλά –προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απήχηση του Κώστα Γαβρά στην Ελλάδα και τη Γαλλία- είχαν σχεδιάσει την δια της βίας απαγόρευση προβολής του «Ζ» με την ταυτόχρονη προβολή άλλης ταινίας του, με τον τίτλο: «Παράδεισος στη Δύση» με κεντρικό ήρωα έναν λαθρομετανάστη, ώστε να αναδείξουν το θέμα των λαθρομεταναστών-απεργών πείνας στην Αθήνα.

Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.

Δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις. Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης.

Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;

Είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ζ» να μην καταδικαστεί ξεκάθαρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας;

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά –δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια.

Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;".
Από το kourdistoportocali

Κατάματα: Η Ελλάδα χάνεται χωρίς μάχη

Τα επιστημονικώς καθοδηγούμενα Μέσα Μαζικής Επιρροής (ΜΜΕ) προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση και αποπροσανατολισμό στα μυαλά των ανθρώπων, για να καλύψουν έτσι τους ενόχους αυτής της τρομερής κρίσης που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες. Νομίζω είναι απαραίτητο να κρατήσουμε στο μυαλό μας μερικές βασικές αλήθειες και να μην επιτρέψουμε στην προπαγάνδα τους να μας βυθίσει στο ψέμα. Το ψέμα πρέπει να αντιλέγετε αλλιώς γίνεται τρέλα. Μόνο η αλήθεια μπορεί να μας σώσει.
Aυτοί τα έφαγαν εμείς πληρώνουμε. Εμείς είμαστε τα κοροΐδα. Αυτοί είναι οι «ξύπνιοι». Εμείς δουλεύουμε και αυτοί τρώνε τα έτοιμα. Εμείς πληρώνουμε φόρους και γεμίζουμε τα ταμεία του κράτους, αυτοί τους «διαχειρίζονται»... μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους τους. Εμείς είμαστε ο ελληνικός λαός και αυτοί είναι οι κομματάνθρωποι που τους ψηφίζουμε να μας κυβερνήσουν.

Έφαγαν τις συντάξεις μας. Λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία(ΙΚΑ, κλπ). Έστησαν το κόλπο του χρηματιστηρίου. Στο «κόλπο» συμμετείχαν και πολιτικοί και από τα δύο κόμματα εξουσίας. Λογικά η ευθύνη βαραίνει περισσότερο την τότε κυβέρνηση του Σημίτη.

Η μεγαλύτερη οργανωμένη ληστεία του λαού που έγινε στις μέρες μας. Μας δούλεψαν κανονικά. Όλα τα ραδιόφωνα, όλες οι εφημερίδες, όλη την ημέρα μιλούσαν συνέχεια για το χρηματιστήριο... μας έψηναν να «παίξουμε» στο χρηματιστήριο με δόλωμα το εύκολο κέρδος. Έδωσαν εντολή στις τράπεζες να δανείζουν τον λαό αν είναι να παίξει τα χρήματα στο χρηματιστήριο.!!!

Χάθηκαν περιουσίες. Στράγγισαν το χρήμα από τον ελληνικό λαό. Τρισεκατομμύρια χάθηκαν μέσα στις τσέπες των πονηρών. Ποιος πλήρωσε για αυτή την ληστεία; Κανείς! Μετά τις εκλογές πήγαν περίπατο οι εξαγγελίες για «κάθαρση» του ... 


του Καραμανλή. Σήμερα δεν μιλάει κανείς.... Απλά μας λένε ότι πρέπει να πληρώσουμε και άλλα για να βγούμε από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν.

Καλά να πάθουμε!! Αφού δεν βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να ξεχωρίσει το ψέμα από την αλήθεια, τον τίμιο από τον πονηρό καλά να πάθουμε!!! Αφού αδιαφορούμε για τα κοινά και κοιτάμε μόνο την πάρτη μας, καλά να πάθουμε.!! Αφού αδιαφορούμε για το κοινό καλό, για το καλό της πατρίδας μας και βάζουμε πάνω από όλα το προσωπικό μικροσυμφέρον μας, καλά να πάθουμε!! Υπάρχουν και χειρότερα αν δεν ξυπνήσουμε έγκαιρα....

Είμαστε διεφθαρμένοι όλοι μας. Μικροί και μεγάλοι. Άλλος δεν κάνει σωστά την δουλειά του, άλλος πουλάει για ένα μπουκάλι τσίπουρο το χωριό του και άλλος ζημιώνει τον ελληνικό στρατό για να πάρει προμήθεια 400 εκατομμυρίων. Άλλος «πουλάει» το μισό Αιγαίο και την Κύπρο στους Τούρκους για να έχει την υποστήριξη των ξένων κέντρων στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας.

ʽΌμως μην τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι, άλλη η ευθύνη του θύματος και άλλοι η ευθύνη του θύτη. Μικρή η ευθύνη του λαού, μεγάλη η ευθύνη των κυβερνώντων.

Πλήρωνε τώρα 23% ΦΠΑ...δηλαδή το ¼ περίπου από ότι αγοράζεις, το δίνεις «στο κράτος», δηλαδή σʼαυτούς που «διαχειρίζονται» τους φόρους, δηλαδή στα κομματοκοπρόσκυλα, δηλαδή στους ίδιους που μας έφεραν σʼαυτή την κατάσταση.

Είμαστε χρεωμένοι εμείς και τα παιδιά μας. Το δικό μας το μέλλον καταστράφηκε, όχι το δικό τους, αυτοί «φτιαχτήκαν», έκαναν περιουσία εδώ και στο εξωτερικό...το δικό μας το παιδί θα την πληρώσει, το δικό τους θα σπουδάσει στο εξωτερικό, σε καλό πανεπιστήμιο....

Τα δικά μας σχολεία τα ρήμαξαν, τα δικά μας πανεπιστήμια τα διάλυσαν, γιατί έτσι τους είπαν τα αφεντικά τους....για να μείνει ο λαός χαζός να μην τους δυσκολεύει...

«Οι Έλληνες είναι λαός δυσκολοκυβέρνητος, γιʼαυτό πρέπει να τους χτυπήσουμε στο πολιτισμό, στην γλώσσα, στην θρησκεία, στην ιστορία τους, για να μην τους δώσουμε την ευκαιρία να ξαναναπτυχθουν στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο» είπε, όπως γράφεται σε διάφορα έντυπα, ο Αμερικανοεβραίος Χένρυ Κίσσινγκερ, πρώην υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή η προαποφασισμένη πολιτική, όπως την περιγράφει η πάρα πάνω δήλωση εφαρμόζεται στην χώρα μας από διεφθαρμένους πολιτικούς, χωμένους μέσα σʼ όλα τα κόμματα.

Υπάλληλοι που εκτελούν εντολές ξένων κέντρων, υπηρέτες της υπερδύναμης με ευλύγιστη μέση και δουλοπρεπές φρόνημα, που αγαπάν μόνο τον εαυτό τους και την «καλοπέραση τους», εξαπατούν τον λαό μας. Δεν τους νοιάζει αν θα καταστραφεί η Ελλάδα και μαζί της και οι Έλληνες. Αυτοί βόλεψαν την «πάρτυ» τους.

Ξεπουλούν την χώρα μας στα ξένα αφεντικά τους για ένα παρά και μία μεγάλη μίζα για τον εαυτό τους. Έκοψαν την δημόσια περιουσία σε κομμάτια και τα ξεπουλούν ένα – ένα, σε ξένους. Ξεπουλούν Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφελείας, κερδοφόρες παρά τη κακοδιαχείριση που οι ίδιοι επέβαλαν, για ένα κομμάτι ψωμί. Τα λιμάνια σε ξένους, τα αεροδρόμια σε ξένους, ο ΟΤΕ σε ξένους, το νερό, οι εταιρείες ύδρευσης σε «ιδιώτες», φτάσαμε να πληρώνουμε διόδια στην εθνική οδό σε ξένη εταιρεία. Πουλάμε οικόπεδα, παραθαλάσσια ξενοδοχεία, μέχρι και ολόκληρα νησιά άρχισαν να ζητάν οι Γερμανοί.
Τα νοσοκομεία τα διαλύσαν και αυτά και θα τα διαλύσουν ακόμα περισσότερο. Τι τους νοιάζει;...αυτοί έχουν λεφτά να πάνε στα καλλίτερα νοσοκομεία τους κόσμου...
Ξέρετε κανένα πολιτικό, από οποιοδήποτε κόμμα, που αρρώστησε σοβαρά και δεν πήγε στο εξωτερικό να γιατρευτεί;.. Στην Αγγλία πήγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, στην Αμερική η Μελίνα Μερκούρη... και όταν γύρισαν πίσω στην Ελλάδα λέγανε πόσο καλό είναι το ελληνικό σύστημα υγείας...

Τέτοιο δούλεμα μας έκαναν...για τόσο χαζούς μας έχουν... Τόσο χαζοί ή διεφθαρμένοι είμαστε. Το φακελάκι οργιάζει, διεφθαρμένοι γιατροί χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία σαν να ήταν περιουσία τους, σαν να ήταν η ιδιωτική τους κλινική. Πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών. Το σύνθημα «Δημόσια δωρεάν Υγεία» μοιάζει κακόγουστο αστείο στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση= ηλεκτρονική παρακολούθηση και δικτατορία.

Και ενώ φορολογούν άγρια τον φτωχό λαό, ενώ υπερδιπλασιάζουν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης «γιατί δεν έχουν χρήματα», από την άλλη μεριά σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και για ηλεκτρονικές πύλες του κράτους που μένουν ανενεργές και αχρησιμοποίητες.

Το ηλεκτρονικό χαλινάρι τυλίγεται γύρω από τις ζωές μας χαλαρά στη αρχή. Μετά θα αρχίσουν να το σφίγγουν όλο και πιο πολύ. Θα παρακολουθείται η κάθε μας κίνηση. Θα χάσουμε την ιδιωτικότητά μας, την ατομικότητά μας, την ελευθερία και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής.

Θα καταντήσουμε πλήρως εξαρτώμενοι, φοβισμένοι και υποταγμένοι, ζυμάρι εύπλαστο στα χέρια του κάθε εξουσιαστή, δυστυχισμένα αναλώσιμα γρανάζια μίας οικονομικής μηχανής που θα στηρίζει την πιο στυγνή παγκόσμια δικτατορία που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Ο Χίτλερ θα μοιάζει με αγγελουδάκι μπροστά στον παγκόσμιο δικτάτορα που έρχεται εξαιτίας της αδράνειάς μας ολοένα και πιο κοντά.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα αυτά τα κάνουν για την ασφάλεια και την εξυπηρέτησή μας.

Η Ελλάδα είναι πλούσια, πολύ πλούσια...δεν μιλώ για τα πετρέλαια του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, δεν μιλώ για το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου, μεγαλύτερο και από αυτό της Σιβηρίας, που υπάρχει στην υποθαλάσσια περιοχή της Κύπρου, δεν μιλώ για τον χρυσό της Χαλκιδικής και της Θράκης, ούτε για τα κοιτάσματα αλουμινίου, μιλώ για το κοίτασμα Ουρανίου από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, που βρίσκεται μεταξύ Σερρών και Δράμας. 60.000 $ το γραμμάριο είναι η σημερινή του τιμή, 60.000.000 $ το κιλό!! 60 δισεκατομμύρια ο τόνος!!! και μιλάμε για βουνά ολόκληρα...

Όχι το χρέος μπορούμε να ξεχρεώσουμε αλλά φτάνει να αγοράσουμε και την μισή Ευρώπη, μαζί και την Γερμανία.

Είναι γνωστό στους Γεωλόγους, ήταν γνωστό και στην Χούντα και στον Ανδρέα Παπανδρέου και σε όλους τους πολιτικούς. Δεν θέλουν να γίνει γνωστό στον ελληνικό λαό.

Ποιος έχει τα κότσια να το βγάλει προς όφελος τους Ελληνικού λαού; Να συγκρουσθεί με τα συμφέροντα των μεγάλων και των πολυεθνικών; Σιγά μην αφήσουν αυτόν τον πλούτο στα χέρια του Ελληνικού λαού. Θέλουν να το ʽφάνεʼ τσάμπα. Όπως έφαγαν τσάμπα τον χαλκό της Χιλής και της Αργεντινής, λαδώνοντας τους δικτάτορες και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, όπως τρώνε τα πετρέλαια της Νιγηρίας χωρίς να δίνουν δεκάρα στον λαό της που ζει σε καλύβες...

Απειλείται η εθνική κυριαρχία μας

Οι Τούρκοι θέλουν το Αιγαίο και την Θράκη,
οι Σκοπιανοί δημοσιεύουν χάρτες με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, οι Αλβανοί θέλουν την «Τσαμουριά» μέχρι την Πρέβεζα και οι Εβραίοι έχουν βάλει στο μάτι την Κρήτη.
Η πρόεδρος της Βουλής κ. Μπενάκη,
στην τελετή ορκομωσίας του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, στην προσφώνησή της μίλησε «για περιορισμό των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας» στην διάρκεια της προεδρίας του.

Ο νυν πρωθυπουργός μίλησε για «μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας». Βλέπετε σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα. Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι φίλοι μας να μας τσαλακώσουν ...και εμείς κοιμόμαστε στον καναπέ μπροστά στη τηλεόραση καταπίνοντας μεγάλες δόσεις προπαγάνδας και ψυχολογικού «υπνωτικού».

Καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνοι μας και να μην καταπίνουμε ότι μας σερβίρουν, καιρός να αφήσουμε τα κόμματα και να ενδιαφερθούμε για την χώρα μας, τον τόπο μας, την πατρίδα μας.

Γέμισαν την Ελλάδα μετανάστες, πολύ περισσότερους από ότι «σηκώνει» η χώρα, σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απʼ ότι σε άλλες χώρες. Και έρχονται και άλλοι χωρίς τελειωμό...Φτωχοί δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι, αν θέλει κανείς να τους βοηθήσει ας τους βοηθήσει στον τόπο τους...αντʼ αυτού τους ξεριζώνουν από τον τόπο τους, διαλύουν οικογένειες, καταστρέφουν τις ζωές τους.

Τους μετανάστες τους φέρνουν εδώ:

α) Για να εκμεταλλευτούν την φτηνή τους εργασία.

β)
Για να ρίξουν τα μεροκάματα και να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα της ντόπιας εργατιάς.

γ) Να διασπάσουν την ενότητα και την ομοιογένεια της ελληνικής κοινωνίας και να εξασθενήσουν την αντίστασή της στην σχεδιασμένη πτώχευση της.

δ) Να τους χρησιμοποιήσουν στον κατάλληλο χρόνο σαν δύναμη υπονόμευσης και διάλυσης του ελληνικού κράτους.

Είμαστε πάνω σε ένα καράβι που βουλιάζει..... σε λίγο θα βραχούμε και θα πνιγούμε... ήδη οι πιο αδύνατοι οικονομικά άρχισαν να πνίγονται.....ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα....αλλιώς θα χάσουμε την περιουσία μας, τον τόπο μας, την ελευθερία μας.

Μη κοιτάς να σώσεις την «πάρτη» σου, να βολέψεις το παιδί σου γλύφοντας κάποιον κομματάνθρωπο, λουφάζοντας για να μην τους μπεις στο μάτι. Δεν γίνεται πια...εδώ κινδυνεύει να χαθεί ολόκληρη η Ελλάδα, όχι μόνο το χωριό ή το σπίτι σου... πρέπει επειγόντως να απαλλαγούμε από την συντεχνία των διεφθαρμένων πολιτικών και από τα κόμματά τους.

Να φύγουν αυτοί, να έρθουν καινούργιοι στα πράγματα. Άγνωστοι, που να μην έχουν μπλέξει με την πολιτική. Φτάνει πια η κληρονομική «δημοκρατία».

Δύο γενιές Καραμανλήδες, τρεις γενιές Παπανδρέου...παντού κυριαρχούν τα πολιτικά «τζάκια...Μητσοτάκηδες, Βαρβιτσιώτηδες... πολλές βουλευτικές έδρες είναι κληρονομικό δικαίωμα κάποιας οικογένειας!!!

Ποια δημοκρατία βρε παιδιά;.. Εδώ έχουμε οικογενειοκρατία.... οικογενειακή κομματοκρατία. Ποιός από εμάς έχει τα χρήματα και τις διασυνδέσεις για να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;...και μάλιστα ανεξάρτητος χωρίς να προσκυνήσει τους κοτζαμπάσηδες κάποιου κόμματος.

Τότε για ποια δημοκρατία μιλάμε;... Η σημερινή «δημοκρατία» είναι υπόθεση των πλουσίων και των κομμάτων και των καναλαρχών που κατευθύνουν την κοινή γνώμη, πάντως όχι του ελληνικού λαού... όχι δικιά μου και δικιά σου υπόθεση φίλε συμπολίτη και συνέλληνα.

Εμείς είμαστε χωρίς φωνή. Το μόνο που μας επιτρέπεται να κάνουμε είναι μία φορά στα τέσσερα χρόνια να ψηφίζουμε κάποιον που αυτοί τον διάλεξαν και τον «προώθησαν» για να μας «εκπροσωπεί». Τόσο καλά!!!

Φτάνει πια!!! ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, καινούργια ονόματα, άγνωστα στα πολιτικά τζάκια, άγνωστα στα κόμματα, που δεν έχουν μπλεχτεί μέχρι τώρα στην πολιτική, που όμως έχουν προσφέρει στην κοινωνία σαν επιστήμονες, σαν έμποροι, σαν επιχειρηματίες, σαν μαγαζάτορες, σαν εκπαιδευτικοί, σαν ...μη διαπλεκόμενοι...μη διεφθαρμένοι... Άνθρωποι κανονικοί με ήθος και νοοτροπία και συμπεριφορά τίμιου ανθρώπου. ΑΥΤΟ είναι το σπάνιο σήμερα, αυτό είναι που αξίζει σήμερα, αυτό είναι που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, ο τόπος μας σήμερα....

Υπάρχουν σήμερα άνδρες να σώσουν την Ελλάδα; Σήμερα η Ελλάδα χάνεται χωρίς μάχη. Κανείς δεν διαμαρτύρεται, κανείς δεν αντιστέκεται. Όλοι λουφάζουν. Ο λαός προδόθηκε από όλες τις ηγεσίες του. Ούτε πολιτική, ούτε στρατιωτική, ούτε πνευματική ηγεσία υπάρχει πια σʼ αυτόν τον τόπο να βγει μπροστά να υπερασπισθεί τα δίκαια των Ελλήνων. Άφωνοι παρακολουθούν το μακελειό της πατρίδας μας. Δειλοί που παρουσιάζουν την μικροψυχία τους για σύνεση. Θλιβεροί, ξεπερασμένοι ήδη από τα πράγματα.

Να μας αδειάσουν τον τόπο, να φύγουν από τα αξιώματα που αναξίως κατέχουν.
Να σηκωθούν νέοι άνδρες, να αναδειχθούν νέοι αρχηγοί, θαρραλέοι έτοιμοι να αγωνισθούν για τα συμφέροντα των Ελλήνων, για την Ελλάδα. Πρόθυμοι να δώσουν και την ζωή τους σʼ αυτόν τον αγώνα αν χρειασθεί.

Άνδρες με θάρρος και αρετή. Άνδρες με πνεύμα αυτοθυσίας. Χωρίς φόβο. Χρειαζόμαστε νέους ηγέτες- ήρωες αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ελευθερία που μας χάρισαν οι ήρωες τουʼ21.

Δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι ήρωες, δεν κάνουμε όλοι για ηγέτες. Οι υπόλοιποι ας κάνουμε τουλάχιστο αυτό που περνάει από το χέρι μας. Αυτό το μικρό, αυτό το λίγο που μπορούμε. Αν ο καθένας από εμάς μετακινήσει μία μικρή πετρούλα στο τέλος θα έχουμε μετακινήσει ένα ολόκληρο βουνό γιατί είμαστε πολλοί, αυτό είναι το έργο του λαού.

..Αλλά αυτό το λίγο που μπορούμε να κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε, γιατί αλλιώς δεν θα είμαστε άξιοι για αυτή την πατρίδα, για αυτή την ελευθερία και θα τα χάσουμε και τα δυό χωρίς αντίσταση, χωρίς μάχη.


Ο φόβος και η αδιαφορία ταιριάζει στους δούλους και στους ανεύθυνους.

Όποιος θέλει να είναι ελεύθερος ας έχει κατά νούν ότι «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» που λέει ο ποιητής... ας οργανωθούμε, ας αγωνισθούμε να σώσουμε το σπίτι μας που καίγεται, την πατρίδα μας που διαλύεται.

Από resaltomag μοντάζ Γρέκι

Aν η Ελλάδα είχε στα πράγματα έναν νέο Νικόλαο Πλαστήρα, όλοι αυτοί οι σημίτηδες,οι παγκαλέοι,οι άκηδες και όλο το λεφούσι της εθνικής προδοσίας θα είχαν εκτελεστεί για έσχατη προδοσία!!! Διαβάστε και καμαρώστε ποιοί μας κυβέρνησαν

Έγγραφο – βόμβα για Σημίτη και Πάγκαλο

 

Το newsbomb.gr παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό σε σημασία αυστηρά απόρρητο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών, που αποκαλύπτει τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης Σημίτη για την εξυπηρέτηση στόχων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η πλήρης μετάφραση του απόρρητου αυτού εγγράφου έχει ως εξής:  
«ΕΓΓΡΑΦΟ Ε14
26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1996 ΩΡΑ 02:29
ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΓΚΥΡΑΣ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Οι συναντήσεις του υπουργού στις 10/4 με τον  Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Σημίτη
Στις 10 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον … … …Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη για να επανεξετάσουν ένα μεγάλο αριθμό ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.
Επικεντρώθηκαν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.
Ο Σημίτης προήγαγε μια προσέγγιση βήμα προς βήμα, ώστε να καταρριφθεί το ελληνοτουρκικό αδιέξοδο.
Την αντιπροσωπεία του Σημίτη αποτελούσαν ο υπουργός Εξωτερικών Θ.Πάγκαλος και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ.Παπαντωνίου. Ο υπουργός των ΗΠΑ συνοδευόταν από το σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Λέικ, τον υπηρεσιακό Γενικό Γραμματέα της Ευρώπης Κορνμπλουμ, τον ειδικό απεσταλμένο για την Κύπρο Μπιτλ και άλλους.
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ο πρωθυπουργός Σημίτης τόνισε πως η Ελλάδα υποστήριξε την τελωνειακή σύνδεση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμπεριλαμβανομένου του οικονομικού πακέτου για τους Τούρκους.
Ο Λέικ ρώτησε αν οι Έλληνες μπορούσαν να προσφέρουν κάτι ώστε να το μεταφέρουμε στην τουρκική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην τακτική προσέγγιση βήμα – προς βήμα. Αν για παράδειγμα υπήρχε πρόοδος σε μια δήλωση τότε οι υπουργοί Εξωτερικών θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως βάση για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο. Ο Λέικ ρώτησε επιπλέον αν θα ήταν δυνατόν να γίνει κάποια δήλωση η οποία κατά βάση στο μέλλον θα μπορούσε να ορίσει όλα τα ζητήματα.
Ο υπουργός σημείωσε ότι υπήρχε και ζήτημα ισορροπίας. Απαιτούνταν αρκετά ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενα συναλλαγής.

πηγή

Φωτιά βάζει στο Μνημόνιο η “Σπίθα”

Νέα επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση μιλώντας ως εμπνευστής της Κίνησης Πολιτών “Σπίθα” και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στις αντιδράσεις τους απέναντι στην τρόικα χαρακτηριστικά “παλαϊκού – απελευθερωτικού αγώνα” ο Μίκης Θεοδωράκης. Ζήτησε να επιδείξουν ανυπακοή και πρόσθεσε πως “αν γίνουν σύντομα εκλογές εμείς θα ρίξουμε λευκό”.

Ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι το φθινόπωρο θα υπάρχουν παραρτήματα της κίνησης σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.



Διευκρίνισε ότι η “Σπίθα” δεν πρόκειται να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα.

Ο Μ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι υπεύθυνοι για την παγκόσμια οικονομική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κρίση είναι «οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι παράγοντες του αμερικανοεβραϊκού λόμπι».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης τα τα μέλη της προσωρινής συμβουλευτικής επιτροπής,  Κώστας Ζουράρις, καθηγητής πανεπιστημίου – πολιτειολόγος, Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας, Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος και Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)...

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)...

Ο Wayne Madsen, δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, σε συνέντευξη του στον Alex Jones, λέει μερικά πολύ σημαντικά πράγματα για τα γεγονότα στη Λιβύη. Δεν ξέρω αν είναι έτσι ακριβώς, πάντως η θεωρία του ¨δένει" με τις εξελίξεις και απαντά σε πολλά ερωτήματα. Η συνέντευξη είναι μεγάλη, αλλά νομίζω αξίζει να την ακούσετε ολόκληρη. Τέλος, θέλω να συγχαρώ τη Βασούλα (τη μεταφράστρια του βίντεο) που καταβάλει τεράστια προσπάθεια στον υποτιτλισμό των βίντεο για να μας τα προσφέρει.


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.


Ντοκουμέντο: Οι Γερμανοί έχουν απαντήσει πριν 500 χρόνια στις παπαριές Βερέμη περί γέννησης του Ελληνικού Έθνους το 1821


http://pisoporta.files.wordpress.com/2011/01/gennisi_enos_ethnous_skai.jpgΗ παρακάτω επιστολή είναι του Γερμανού φιλόλογου Martin Crusius προς τον Κρητικό Φραγκίσκο Πόρτω, δάσκαλο ελληνικής γλώσσας στη Γενέβη... δημοσιεύθηκε στο βιβλίο TURCOGRAECIA, που εκδόθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1584... σχεδόν 240 χρόνια πριν τη γέννηση του Ελληνικού Έθνους, το 1821, όπως θέλει να μας πείσει ο έγκριτος καθηγητής του κώλου κ. Βερέμης (με την "Ψωλή του Βουκεφάλα" τον Τατσόπουλο δεν ασχολούμαστε πλέον μια και τον εξαφάνισαν μετά την αυτογελοιποίησή του).

http://images.e-shop.gr/images/BKS/BIG/BKS.0933110.jpgΠροσέξτε που αναφέρεται!!! Σε Έλληνες, Έλληνες το γένος (παρότι υποδουλωμένοι από τους βάρβαρους), Ελλάδος φωνή, Έλληνος ανδρός, Ελλάδος λειψάνων, Ελλήνων άριστε, Ελληνικής παιδείας... όλα αυτά σε μια εποχή όπου σύμφωνα με τον ταλαίπωρο τον Βερέμη δεν υπήρχε Ελληνικό Έθνος!!!

Και φυσικά δεν είναι δυνατό το 1584 να μας θεωρούσαν οι Γερμανοί, στο εξωτερικό, Έλληνες το γένος με Ελληνική παιδεία και εμείς στην Ελλάδα να θεωρούσαμε τους εαυτούς μας συνονθύλευμα Αλβανορουμανόβλαχων όπως θέλει να μας παραμυθιάσει ο καθηγητάρας!!!

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή που μαζί με πληθώρα άλλων (που αποδεικνύουν και ότι αντίθετα με τις παπαριές του ΣΚΑΙ η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας επί τουρκοκρατίας ήταν απαγορευμένη) δημοσιεύεται στη σελίδα του Παν/μιου του Mannheim της Γερμανίας:


Την πληροφορία της ύπαρξης των επιστολών στη σελίδα του παν/μίου του Mannheim την βρήκαμε σε βίντεο του εξαιρετικού antibaro.gr το οποίο θα σας παρουσιάσουμε αργότερα

Αν γυρίσουμε στη δραχμή, το χρέος να το κάνουν κέρματα και να το βάλουν εκεί που ξέρουν...


Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγούμε από το ευρώ μόνο και μόνο για να υποτιμήσουμε το νέο μας νόμισμα ενώ θα συνεχίσουμε να μετράμε το εξωτερικό μας χρέος σε ευρώ. Αυτά τα σενάρια είναι για να τρομάζουν τον λαό μας τα ΜΜΕ, για να περάσουν τα "δικά" τους κάποιοι...

Ας τονίσουμε ακόμη ότι τα μεσοαστικα στρώματα και οι φτωχοί έλληνες δεν πρέπει να αισθάνονται ότι απειλούνται ούτε να φοβερίζονται από τέτοιου τύπου σκιάχτρα. Έτσι και αλλιώς οι πρώτοι καταστρέφονται καθημερινά από το ευρώ και οι δεύτεροι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους.

Αυτοί που έχουν να χάσουν τα πολλά είναι λιγότεροι από το 1/3 της κοινωνίας. Είναι οι τραπεζίτες και μέτοχοι κάθε είδους, καμιά διακοσαριά χιλιάδες οικογένειες που κατ' επάγγελμα ροκανίζουν πακέτα στήριξης επιχορηγήσεις και δημόσια έργα με δανεικά. Είναι οι εθνικοί μας εργολάβοι και οι παραχωρησιούχοι.

Οι υπόλοιποι έλληνες θα πρέπει να κινηθούν στην γραμμή “δεν πληρώνω” και κρατικοποιώ τράπεζες και όλα τα δημόσια ταμεία που μου έκλεψαν, υποδομές, διόδια, επικοινωνίες, γεφυρες, λιμάνια, δρόμους ναυσιπλοΐα.

Αν μας προταθεί η δραχμή ας είναι επειδή φοβούνται μην αλλάξει το ευρώ τους και όχι γιατί φοβόμαστε εμείς και μας απειλούν με αυτή την πιθανότητα.

Αν μας προταθεί η δραχμή να πούμε ΝΑΙ, όμως να την κόψουμε χωρίς κανένα εξωτερικό χρέος. Αυτό είναι ένα συναινετικό διαζύγιο και μια δίκαιη λύση.

Δεν φεύγουμε από το ευρώ με χρέος και δεν πουλάμε για να σωθεί το ευρώ. Για μαλάκες ψάχνουν;

Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε...


Με νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη (για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία) θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»!

Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο....
Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα...

Είναι προφανές το μείζον ζήτημα που εγείρεται: με στυγερό και φασιστικό τρόπο φιμώνεται η αντίθετη άποψη και παραβιάζεται η βασική αρχή της επιστήμης της Ιστορίας, δηλαδή το φιλέρευνον και η δυνατότης αναθεώρησης ιστορικών στοιχείων... Τραγική, οδυνηρή και επικίνδυνη εξέλιξη: Οπως και στη Γαλλία, θα απαγορεύεται η έκδοση βιβλίων..... που προσεγγίζουν κριτικά τις γενοκτονίες (αμφισβητώντας π.χ. την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων), θα ποινικοποιούνται πανεπιστημιακές εργασίες με παρόμοιο αντικείμενο, καθώς και εκπομπές ή σχετικές εκδηλώσεις, και θα διώκονται ποινικά δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, ιστορικοί κ.ά. που εκφράζουν αιρετική γνώμη για τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα.

Στη Γαλλία, με βάση τον νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ για το Ολοκαύτωμα και ο συγγραφέας σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ ανάλογα κρούσματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με θύματα συγγραφείς και ιστορικούς (π.χ. Ιρβινγκ)... «Η Ιστορία υπολογίζει στη μνήμη, δεν υποτάσσεται όμως σ' αυτήν», σημειώνει ο Πιερ Βιντάλ Νακέ, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα οιουδήποτε να διακινεί χωρίς νομικές επιπτώσεις απόψεις και θεωρίες, ακόμη και αν είναι δημαγωγικές ή κατάπτυστες. Διότι, όπως λέει, «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ' ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια»... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε...

(Eλευθεροτυπία)


Κάτι αλλάζει

Λίγο το επαναστατικό πνεύμα που σάρωσε τη  Μέση Ανατολή και  που εμπνέει, λίγο οι συνεχείς κατραπακιές από τη «φιλόστοργη» τρόικα και τους ντόπιους τσάτσους της, λίγο το «θεόσταλτο» αποτέλεσμα των εκλογών της Ιρλανδίας που τσακίζει κόκαλα, λίγο οι πρόσφατες πετυχημένες μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις, λίγο το μνημόνιο που από ένα και μοναδικό έχει καταντήσει πολλαπλό, λίγο η γενικευμένη αφραγκία, λίγο τα πανταχόθεν αδιέξοδα, που τα καταλαβαίνει πλέον και ο πιο απαθής συνέλληνας…
Λίγο το ένα λίγο το άλλο, και το κύμα φουντώνει, αφρίζοντας.
Το αν θα καταλήξει τσουνάμι, που θα τους πάρει και θα τους σηκώσει, απομένει να το δούμε. Πάντως είναι το ζητούμενο.
Το αν θα ξεπλύνει τις συσσωρευμένες από χρόνια βρωμιές, είναι το ευκταίο.
Σημασία έχει ότι άρχισε επιτέλους να σχηματίζεται, και να διακρίνεται αμυδρά στον ορίζοντα.
Ελπίζω να έρθει με ορμή. Και να σκάσει στην ακτή με κρότο.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Διότι μόλις άκουσα τον Χατζηνικολάου να δημοσιοποιεί τη τελευταία δημοσκόπηση της εφημερίδας του, βάσει της οποίας η διαφορά σχεδόν καλύφθηκε, το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, και η …. Φώφη Γεννηματά είναι η πιο δημοφιλής από όλα τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ!
Τα δύο απ τα τρία παραπάνω συμπεράσματα είναι ενθαρρυντικά. Με εξιτάρουν.
Το τρίτο με κάνει να μειδιώ, και απλά με παραπέμπει για μια ακόμη φορά, στη «παραφροσύνη» που μας δέρνει ως λαό!
Αν η Φώφη είναι η μεγάλη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ, ζήτω που… καήκανε.
Κι η Καλομοίρα, λέω εγώ,  είναι η μεγάλη ελπίδα του πενταγράμμου μας.
Και εμένα προχθές με κάλεσε η Μπαρτσελόνα για να με δοκιμάσει…
Κάπως έτσι, και η Φώφη.
Δεν πειράζει όμως. Χρειάζονται και αυτά καμιά φορά. Τα έκκεντρα, και τα πολιτικά ευτράπελα.
Έτσι για να σκάμε και κανένα χαμόγελο που και που.

Αν όλα τα παραπάνω τα συνδυάσουμε και με τη πρόσφατη,  ειρηνική «διαδήλωση» έξω από το αρχοντικό του Άκη, τότε κάτι κουνιέται ρε παιδιά! Εσείς δεν το αισθάνεστε;
Εδώ, από τι ακούγεται, μέχρι κι ο Άκης κάτι αισθάνθηκε, και βγήκε στη βεράντα με τις σατέν πυτζάμες του, να δει τη … πλέμπα «που σκούζει». Δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί.
Μπορεί να`ναι και κακίες.
Βάλτε όμως στην εξίσωση, και τις τελευταίες κωλοτούμπες  του «Μεγάλου» καναλιού, και …αέρα αδέλφια, που θα έλεγε κι ο Φαήλος!
Η κυβέρνηση μας  (λέμε τώρα), μάλλον το πήρε το μήνυμα. Την οσμίστηκε την αλλαγή του κλίματος,  εξ ου και οι τελευταίες, σπασμωδικές, ήξεις αφίξεις αντιδράσεις των μεγαλόσχημών της (και του Πρετεντέρη βεβαίως βεβαίως).
Ας ελπίσουμε τώρα, πως και ο λαός θα πάρει το μήνυμα, ξεφεύγοντας επιτέλους από τη βυθιότητα στην οποία έχει περιπέσει.
Ας ελπίσουμε επίσης, πως και η κοινωνία θα αποσύρει αυτή την, σαν «συνένοχη», συναίνεσή της, που κρατά τους πράσινους μπάστακες σταθερά στη θέση τους.
Ας ελπίσουμε, πως από παραέλληνες που μας κατάντησαν, θα αγκαλιαστούμε  όλοι μαζί ως συνέλληνες που είμαστε, για να σηκωθούμε για τα καλά, ως Έλληνες που πρέπει να είμαστε.
Και τέλος, ας ελπίσουμε πραγματικά,  πως ο Αντώνης Σαμαράς θα μπει ακόμη πιο μπροστά,  ακόμη  πιο δυναμικά, στοχεύοντας εκεί που πρέπει, εμπνέοντας, και συνενώνοντας υπό την ηγεσία του κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που σε καμιά άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να συσπειρώσει η Νέα Δημοκρατία.
Και ας μη ξεχνάμε, πως ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ρεεεεεε……
Λέτε η Λιβύη να μη είναι η τελευταία στη σειρά χωρών που αλλάζουν καθεστώτα;
Λέτε να είχε δίκιο ο μπαμπάς του Γιωργάκη, όταν υποστήριζε πως οι Άραβες καμηλιέρηδες είναι αδέρφια μας;
Λέτε να ζήσουμε μια δική μας εκδοχή της «επανάστασης του γιασεμιού», και της «ημέρας της οργής»;
Λέτε;
Μόνο που η δική μας θα είναι η «επανάσταση της κάλπης», και η «ημέρα του ξεπροβοδίσματος».
Με μαντήλια να ανεμίζουν, και νταούλια να βαράνε.
Και με σύνθημα μας το: Άντε γεια, και να μας γράφετε από τας Ελβετίας!
Ακούω ρότορες από ελικόπτερα…
Λέτε να;
Οψόμεθα…

Strange Attractor

Εκδιώχθηκε από το Μαργαρίτι Ηγ/τσας ομάδα Αλβανικού καναλιού που προπαγάνδιζε υπέρ της Τσαμουριάς

Το Αλβανικό κανάλι “Top Channel” έκανε γυρίσματα στο «Τσάμικο», όπως ανέφεραν οι παρουσιαστές, χωριό Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.
Εξοργισμένοι κάτοικοι εκδίωξαν ομάδα του καναλιού, που προπαγάνδιζε υπέρ της Τσαμουριάς.
Μάλιστα, έλεγαν, μέλη της ομάδας αυτής, ότι εδώ είναι Αλβανικό έδαφος!!!
Να σημειωθεί ότι μεταξύ των έξι και πλέον θεωριών για την ιστορική και ετυμολογική προέλευση των ονομασιών «Τσάμηδες» και «Τσαμουριά», πιθανώτερη θεωρείται εκείνη, που σχετίζεται με τη λέξη «Θύαμις» (Καλαμάς), με παραφθορά του, με την πάροδο του χρόνου : Θύαμις, Θυάμις, Τσ(ι)άμης, δηλ. ο κάτοικος που βρίσκεται κοντά στον Θύαμη ποταμό, την Θυαμυρία, την Τσ(ι)αμουριά.
Γύρω στο 1430 (Κατάληψη Ιωαννίνων από τους Τούρκους) πολλοί χριστιανοί της περιοχής εξισλαμίζονται, υποκύπτοντας σε διάφορα δελεάσματα, υλικά και διοικητικά (όπως οι καλούμενοι έπειτα Σπαχήδες) αλλά προ πάντων στην ασφυκτική πίεση κυρίως μετά την αποτυχία του Κινήματος του Επισκόπου Τρίκκης (Τρικάλων) Διονυσίου Φιλοσόφου ή περιφρονητικώς από τους εχθρούς του «Σκυλοσόφου» (11-12.9.1611).
Δεν έλειψε, ασφαλώς, και εγκατάσταση, κατά καιρούς, Τουρκαλβανών αγάδων, λόγω και της σχετικής ευφορίας του εδάφους. Όλοι αυτοί απετέλεσαν εκεί την αντίστοιχη θρησκευτική μειονότητα των Μουσουλμάνων Τσάμηδων , έναντι της πλειονότητας των Χριστιανών Τσάμηδων.
Παράλληλα δε, λόγω γειτνιάσεως και συνδιαλλαγών με τους Αλβανούς, επικράτησε και το τοπικό γλωσσικό Αρβανίτικο ιδίωμα. Έκτοτε ο όρος «Τσάμηδες» εξειδικεύθηκε σε «Χριστιανούς Τσάμηδες» και «Μουσουλμάνους Τσάμηδες», με επικρατέστερη , μάλιστα, κατά την πάροδο του χρόνου, και την απλή ορολογία «Τσάμης», στους Μουσουλμάνους Τσάμηδες. Επειδή οι Μουσουλμάνοι αυτοί, μαζί και με ελάχιστους Αγάδες και Μπέηδες εκεί Τούρκους, ταυτίσθηκαν σχεδόν με τους ομοθρήσκους τους κατακτητές, γι’ αυτό ονομάσθηκαν Τουρκοτσάμηδες, όπως αντίστοιχα και οι γείτονές τους «Τουρκαλβανοί».
http://www.e-igoumenitsa.gr/news/thesprotia/6176-2011-02-24-13-23-20.html

Ο Γιώργος είχε σχέδιο και το έλεγαν “ΜΚΟ”

10o Συμπόσιο της Σύμης
Όσοι ελπίζουν ότι  υπάρχει περίπτωση επί πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου να λάμψει η αλήθεια για τις ΜΚΟ,  «πλανώνται πλάνην οικτρά». Είναι  γνωστό ότι  το φαινόμενο «ΜΚΟ αλά ελληνικά» είναι δικό του δημιούργημα.  Η ιστορία με τις ΜΚΟ ξεκίνησε όταν ο Γ.Παπανδρέου έγινε υπουργός Εξωτερικών και άρχισε να χρηματοδοτεί ΜΚΟ φίλων, συνεργατών και συγγενών με υπέρογκα ποσά και χωρίς καμία διαφάνεια. Όταν στο πλαίσιο διαφόρων ρεπορτάζ που έγιναν την τελευταία δεκαετία, ρωτήθηκαν πρέσβεις και πρόξενοι για την ύπαρξη ό όχι  του έργου που παρουσιάζουν στα χαρτιά οι ΜΚΟ που εμφανίζονται να δρουν στις χώρες που αυτοί υπηρετούν, εκείνοι απαντούσαν ότι δεν είχαν ποτέ καμία γνώση αλλά και καμία δυνατότητα ελέγχου. Δηλαδή, 12 χρόνια μετά, κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια που έφυγαν από τα ταμεία του ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με στοιχεία που συζητήθηκαν στην Βουλή στο μεγάλο “πάρτι” που είχε στηθεί με τις “χρυσές” ΜΚΟ την εξαετία 1999 – 2004 μοιράστηκαν  68.971.978 ευρώ

Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε το ΥΠΕΞ επί Γ.Παπανδρέου;  Συνήθως πρόσωπα που του είναι αρκετά οικεία. Νόμιμο; Ναι. Ηθικό; Μένει να απαντηθεί.
Στις  ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν  υπάρχουν ονόματα όπως αυτό της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου, της συμβούλου του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Αντιγόνης Δημητριάδη, του πρώην συμβούλου του Γρηγόρη Βαλιανάτου, του Άλεξ Ρόντου, του Χάρη Παμπούκη, του φίλου του Χάρη Παμπούκη Σπύρου Φλογαίτη,  του πρώην δημοσιογράφου της «Εξόρμησης» Κώστα Τζεβελέκου, του φίλου του και πρώην προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, Νίκου Ευθυμιάδη, του Γιάννη Μπουτάρη, της Μαρίας Δαμανάκη….και πολλών άλλων.
Συμπόσιο Σύμης
Και αλήθεια, πρόσωπα όπως  η Μαρία Δαμανάκη, η οποία διατηρούσε ΜΚΟ που  όπως  έλεγε έκανε σεμινάρια σε βουλευτίνες των Βαλκανίων,  γιατί δεν ένιωσε ποτέ να ανάγκη να βγει να κάνει μια δήλωση και να παρουσιάσει δημοσίως το έργο που έκανε με τα χρήματα αυτά;
Γιατί δε μαθαίναμε ποτέ  τίποτα για τα θεάρεστα αυτά έργα; Πως και δε φώναξαν μια φορά, έναν δημοσιογράφο για να του παρουσιάσουν  τα έργα τους, όταν άλλες φορές παρακαλάνε για δημοσιότητα για ψύλλου πήδημα;
Ο Νίκος Ευθυμιάδης, πάλι, ο βιομήχανος που η ΜΚΟ του έλαβε εκατομμύρια ευρώ (όπως φαίνεται στις λίστες του ΥΠΕΞ),   στη Θεσσαλονίκη φημίζεται  ως
στενός φίλος αξιωματούχων της αμερικανικής διπλωματίας, όπως ο Νίκολας Μπερνς, ο Μάθιου Νίμιτς και ο Ρίτσαρντ Σίφτερ
Μάλιστα για τον μεσολαβητή του ΟΗΕ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ , Μάθιου Νίμιτς , έχει δηλώσει ότι συνδέθηκε μαζί του πριν οριστεί μεσολαβητής, ότι είναι φίλοι και δεν χάνει ευκαιρία να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο ζήτημα.
Η ΜΚΟ του βιομήχανου  Ν.Ευθυμιάδη (INA Academy) έχει λάβει εκατομμύρια ευρώ για έργα τηλεπικοινωνιών στις χώρες των Βαλκανίων. Μήπως θα έπρεπε να μας εξηγήσει κάποιος γιατί χρηματοδοτείται και μάλιστα τόσο αδρά  η ΜΚΟ του πλούσιου φίλου της οικογένειας Παπανδρέου; Και ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο της;
Μία απλή ανάγνωση των ονομάτων των ιδρυτικών μελών των ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν, καταδεικνύει ότι πολλοί από αυτούς  είναι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Γ.Παπανδρέου, ή του πολιτικού του μηχανισμού. Οι ΜΚΟ φαίνεται να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση και στην άνοδό του στο πολιτικό σύστημα.
Όταν πριν από 12 περίπου χρόνια η Μαργαρίτα Παπανδρέου έλεγε ότι ο Γιώργος θα γίνει πρωθυπουργός, όλοι χαμογελούσαν και θεωρούσαν ότι ως μάνα «δικαιολογείται να λέει μια κουβέντα παραπάνω». Σε μια μητέρα, όταν μιλά για το παιδί της,  της συγχωρείται ακόμα και η  αμετροέπεια.
Όταν αργότερα, σύμφωνα με  τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας,  η μητέρα του τού έλεγε ότι πρέπει να αξιοποιήσει το όνομά της δυναστείας Παπανδρέου  και να αρχίσουν να συγκεντρώνουν χρήματα,  και  πάλι δε δώσαμε σημασία.

Τελικά η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Παπανδρέου είχαν σχέδιο, που  δούλεψε ρολόι (κι εξακολουθεί)..

Αλέξανδρος Σγουρός