Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Μέθοδοι διαχείρισης στερεών αποβλήτων: Αεριοποίηση



Πέραν των παρωχημένων ΧΥΤ, υπάρχουν σήμερα διαθέσιμες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων που δεν απαιτούν ταφή, δεν μολύνουν το περιβάλλον και συμβάλουν ακόμα και στη μείωση των δημοτικών τελών λόγω των κερδών που αποφέρουν τα απορρίμματα, εφόσον υποβληθούν στην κατάλληλη διαδικασία. Ας αρχίσουμε λοιπόν να γνωρίζουμε αυτές τις μεθόδους, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε άποψη για τις αντιπροτάσεις μας στο ΧΥΤΑ.

Ενδεικτικά παρουσιάζουμε την πρόταση της εταιρίας Elyros, η οποία ...
δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρία EUROPLASMA S.A. η οποία εξειδικεύεται στην εφαρμογή νέας τεχνολογίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με χρήση πρώτης ύλης τα στερεά αστικά βιομηχανικά και αγροτικά απόβλητα, με τη μέθοδο της εξαέρωσης σε υψηλές θερμοκρασίες, γνωστής ως μεθόδου ΠΥΡΣΟΥ (ΔΑΥΛΟΥ) ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ.

Πρόταση εταιρίας Elyros για την διαχείριση του συνόλου των απορριμμάτων της Αττικής

Η Αμερικανική Εταιρεία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) ανέπτυξε αρχικά τους δαυλούς πλάσματος για να ελέγξει την αποτελεσματικότητα των πλακιδίων προστασίας των διαστημοπλοίων κατά την επάνοδο τους στην ατμόσφαιρα της γης. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε από τις βιομηχανίες κατά την δεκαετία του 1970 για τους τομείς της βιομηχανίας χάλυβα και μεταλλουργίας.

Σήμερα δαυλός πλάσματος (αέριο πολλαπλά ιονισμένο) θερμοκρασίας 16.600 °C περίπου μετατρέπει στερεά απόβλητα σε ένα είδος λάσπης από υαλώδη πέτρα (σαν το ορυκτό πλουτονίτη). Βαρέα μέταλλα μπορούν να ανακτηθούν και να ξαναπουληθούν και αέρια πλούσια σε άνθρακα και υδρογόνο μπορούν να καούν όπως το φυσικό αέριο. Η λάσπη είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βασικό υλικό κατασκευής. Οι εκπομπές διοξίνης (=0,01 ng/nm3 μετρημένα στα αέρια εκπομπής) είναι περίπου 1% αυτών που εκπέμπονται από τα συμβατικά εργοστάσια καύσεως αποβλήτων. Οι εκπομπές διοξίνης στα κλασικά εργοστάσια καύσης μέσω πυρόλυσης έχουν αποδεδειγμένα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων στις γύρω και κοντιονές περιοχές λειτουργίας τους.

Σε συνεργασία με τον κατεξοχήν φορέα στην Ευρώπη της τεχνολογίας αυτής, η ELYROS υπολόγισε ότι για τη διαχείριση των ημερήσιων στερεών αστικών αποβλήτων της Αθήνας, που ανέρχονται σε 6.200 τόνους ημερησίως, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα ελαχιστότατο ποσό από τα ήδη αποθηκευμένα σκουπίδια στη χωματερή Λιοσίων (π.χ. 1800 τόνους ημερησίως) οι αποδόσεις είναι από τις ευνοϊκότερες που συναντάμε στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η ELYROS διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία όσον αφορά στην συγκεκριμένη τεχνολογία για την πλήρη ανάλυση των τεχνικών και οικονομικών στοιχείων καθώς και τη σύνταξη μελέτης για επενδύσεις που αφορούν στην διαχείριση αστικών αποβλήτων, ένα πρόβλημα που έχει κοστίσει και κοστίζει ακόμα πολύ ακριβά στην χώρα μας.

Επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο για μια πλήρη περιγραφή της τεχνολογίας της αεριοποίησης:

http://www.elyros.com/pdf/Gasification_Europlasma_Nov_07_short_ell.ppt

Είναι προφανές ότι λύσεις ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΌΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΧΥΤΑ

ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΝΕΡΑΪΔΑ...

Δείτε τα Ξεβρακώματα(σειρά από βίντεο) 1,2,3.
Είναι όλη η αλήθεια για το έργο.
Δείτε το Ξεβράκωμα 14 για να καταλάβεται γιατί δεν πρέπει να γίνει το έργο στην περιοχή Νεραΐδα.
Είτε ΧΥΤΥ γίνει είτε ΧΥΤΑ η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής που θα προκληθεί για εμάς τους κατοίκους είναι Δεδομένη.
Κι όταν λέμε για εμάς τους κατοίκους δεν εννοούμε το χωριό μας αλλά την περιοχή από Βαρικόν μέχρι Χρυσοχώραφα.
Παρεμπιπτόντως στα βίντεο δεν μιλάμε εμείς...πρόκειται πραγματικά για Ξεβράκωμα.
Αgo σ ευχαριστούμε που ασχολείσαι με το θέμα μας και λες την άποψή σου.
Υπάρχει και το Παλαιόκαστρο.
Όλοι νομίζουν ότι φωνάζουμε επειδή δεν θέλουμε τα σκουπίδια δίπλα μας.
Μέσα απ την σειρά των Ξεβρακωμάτων, σας τους παρουσιάζουμε να τα λεν και να ομολογούν τα πως και τα γιατί.....τα άκου βλέπε σώπα, μελετητές των 30 αργυρίων και πολλά άλλα.
Θα θάψουν τόνους σκουπιδιών με τον υδροφόρο ορίζοντα να περνάει 12 μέτρα απο κάτω τους(τα υπολείμματα απ τον χυτυ είναι το ίδιο βλαβερά με τον χυτα)
Να ξέρει όλο το Σερραίϊκό πως στο Παλαιόκαστρο είναι όλοι τους πόλλοι περήφανοι για τον αγώνα που δίνουν ακόμη και σήμερα ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα.
Επιτέλους ας γίνει αυτό το δικαστήριο.
Πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε και πάλι.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Πρωτοφανή γεγονότα που θάβουν τα ΜΜΕ.

Απίστευτες καταγγελίες απο τους κατοίκους της κερατέας για τρομοκρατία

Χιλιάδες κάτοικοι βρίσκονται στα μπλόκα της κερατέας αντιδρώντας στη χούντα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Εκτεταμένη χρήση χημικών και αποκλεισμός των κατοίκων απο ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις .
Πρωτοφανή γεγονότα που θάβουν τα ΜΜΕ.
Απίστευτες καταγγελίες απο τους κατοίκους για τρομοκρατία,χημικα και ξύλο κατά πάντων, δηλαδή ακόμα και κατά γυναικών,ηλικιωμένων και....
παιδιών !!
Στην πόλη της Κερατέας ακούστηκαν λίγο μετά τις 15:00 ήχοι συναγερμού αλλά χτύπησε και η καμπάνα της εκκλησίας, ενώ από τα μεγάφωνα οι κάτοικοι καλούνταν να μεταβούν αμέσως στο μπλόκο επί της Λ. Λαυρίου
“Πάση θυσία” δηλαδή ,αποφασίζουμε και διατάζουμε, δήλωσε ο Υπουργός προστασίας του εργολάβου “κος” Ραγκούσης θα γίνει το “εργο”
«Ο τύπος στην πλειοψηφία του στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα. Τα κανάλια δεν μας δίνουν σημασία. Το περασμένο Σάββατο ήρθαν μηχανήματα του εργολάβου χωρίς πινακίδες και τα συνόδευε ταξίαρχος και 600 άτομα ΜΑΤ. Ακόμη και πόλεμο με τους Τούρκους να είχαμε δεν θα έφερναν τέτοια δύναμη» δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Κ. Αντωνίου.

Αν και οι κάτοικοι δικαιώθηκαν για δεύτερη φορά από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, που αποφάσισε πως διατηρεί την προσωρινή διαταγή παύσης εργασιών που εξέδωσε και δεν επιτρέπει καμία εκτέλεση εργασιών μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων, τα αρμόδια υπουργεία για χατήρι των εργολάβων δείχνουν ν’ αδιαφορούν. Γύρω από τις φωτιές που ανάβουν μέρα-νύχτα στα οδοφράγματα, οι κάτοικοι καταστρώνουν τις επόμενες κινήσεις τους, οργανώνονται και καλούν τους υπουργούς Ραγκούση, Γερουλάνο, Μπιρμπίλη και Παπουτσή να σεβαστούν τους νόμους του ελληνικού κράτους.
Νύχτα πήγαν να κάνουν την δουλειά οι “κύριοι”
Ας γίνουν αυτά τα γεγονότα παράδειγμα για όλους μας για το πως θα πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε ακόμα και για τα αυτονόητα!!!!
Ας σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι δίπλα στα αδέρφια μας μακρυα απο κάθε κομματικοποίηση και παράταξη κάθε είδους,ας σταθούμε δίπλα τους ως άνθρωπος προς άνθρωπο.Καιρός να ξαναβρούμε την χαμένη ανθρωπιά μας!!

Η ΕΛ.ΑΣ με τα ακραία της σενάρια... Τρομοκρατικό δημοσίευμα του "Βήματος" για την Κερατέα Μοιραστείτε

29-3-11





Διαβάστε πώς προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη και να συκοφαντήσουν τον αγώνα των κατοίκων το Βήμα σε αγαστή συνεργασία ΦΥΣΙΚΑ με την κυβέρνηση.Η μάχη της προπαγάνδας άρχισε.Και όσο οι κάτοικοι κρατάνε η προπαγάνδα θα γίνεται όλο και πιο αισχρή 

Απόρρητο έγγραφο με σενάρια

Βάση λοιπόν αυτών των «ακραίων σεναρίων» της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένα 11σέλιδο αναλυτικό απόρρητο έγγραφο το οποίο συνέταξαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 ανώτεροι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Κερατέας. Οπως αναφέρεται στο έγγραφο,... «στα επεισόδια, εκτός των κατοίκων της περιοχής, συμμετέχουν ομάδες αναρχικών και αλλοδαπών (Αλβανών) καθώς και ένας πυρήνας, κατ’ εκτίμησή μας, της επιτροπής κυνηγών και τέως μελών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό συνάγεται και από τον τρόπο μεθοδικής καταδρομικής δράσης τους».


Ενα από τα ζητήματα που τίθενται στο έγγραφο είναι «η ροή πληροφόρησης _ ακόμη και για εμπιστευτικές πληροφορίες _ που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής για όλες τις κινήσεις των αστυνομικών, των δρομολογίων, του εξοπλισμού, της αριθμητικής δύναμης, της διοικητικής μέριμνας κτλ.». Οι αξιωματικοί αποδίδουν αυτές τις διαρροές στον ρόλο που διαδραματίζουν δύο απόστρατοι και ένας εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.



Λουκέτο στα τμήματα



Στο ίδιο έγγραφο ζητείται η λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο όλων των αστυνομικών υπηρεσιών _ ακόμη και του Τμήματος Διαβατηρίων _ στην Κερατέα! Η ενέργεια αυτή, όπως αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο, δεν γίνεται μόνο για να αποφευχθούν οι επιθέσεις από οργισμένους κατοίκους, όπως συνέβη προ δύο μηνών.



Οπως μνημονεύεται, το κλείσιμο των αστυνομικών υπηρεσιών προτείνεται «για να γίνει μοχλός πίεσης κατά των παραγόντων της δημοτικής αρχής, οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτές τις αντιδράσεις, από τους φιλήσυχους πολίτες που επιθυμούν την ύπαρξη και τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στην πόλη τους».



«Σχέδια τρωτότητας»



Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο αναβάθμισης του στρατηγικού σχεδιασμού στην Κερατέα, θυμήθηκαν ξανά τα «σχέδια τρωτότητας» και τα σενάρια προστασίας των ολυμπιακών εγκαταστάσεων το 2004 από επιθέσεις της Αλ Κάιντα, με εφαρμογή βεβαίως την Κερατέα το 2011 και τον μεγάλο κίνδυνο να αποδίδεται στους... κατοίκους της περιοχής!





Μεγάλο τμήμα του σχεδίου αφορούσε την προστασία μερικών μηχανημάτων που είχαν μεταφερθεί στην περιοχή του Οβριοκάστρου προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του ΧΥΤΥ. Ενα από τα πρώτα σενάρια λοιπόν που εκπονήθηκαν αφορούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την αποτροπή επίθεσης με... τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια ή ελικόπτερα αερομοντελισμού, γεμάτα εκρηκτικά, τα οποία υποτίθεται ότι θα «οδηγούσαν» διά τηλεχειρισμού κάτοικοι της περιοχής στα μηχανήματα του χώρου ταφής!



«Πρωτοστατούν πρώην αξιωματικοί»



Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στηρίζουν αυτό το σενάριο και αποδίδουν τους φόβους τους στο γεγονός ότι _ όπως λένε _ «ανάμεσα στους κατοίκους της Κερατέας που πρωτοστατούν σε επιθέσεις είναι και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αεροπορίας που γνωρίζουν από τέτοιου είδους ενέργειες»! Σημειώνεται ότι οι ίδιοι φόβοι είχαν εκφραστεί για χτύπημα με αυτόν τον τρόπο του Ολυμπιακού Σταδίου κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των αγώνων του 2004 όπως και άλλων ολυμπιακών εγκαταστάσεων.



Επρόκειτο για ένα τμήμα του περιώνυμου «σχεδίου Renegade» αντιμετώπισης των εναέριων απειλών. Τότε λοιπόν είχε αποφασιστεί να απαγορευθεί τελείως στους αερομοντελιστές να απογειώνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και να αφήσουν το χόμπι τους για μετά τη λήξη της διοργάνωσης.



Σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν μπορεί να υπάρξει για τα... τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα «απαγόρευση πτήσεων» επ’ αόριστον στη ζώνη της Κερατέας. Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να υπάρξει έλεγχος των χώρων του Οβριοκάστρου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως... πρόχειροι διάδρομοι απογείωσης των μικρών τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων.



Τσεκάρουν τα υψώματα



Ακόμη, το σχέδιο ασφαλείας περιλαμβάνει έλεγχο των υψωμάτων της περιοχής για τον φόβο εκτόξευσης... ρουκέτας από μπαζούκας, πάλι σε επανάληψη αντίστοιχου σχεδίου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Και πάλι αυτοί οι φόβοι αποδόθηκαν σε κάποιες ασαφείς πληροφορίες που έφθασαν σε ανώτατους αξιωματικούς ότι «κάποιοι αλλοδαποί κάτοικοι της Κερατέας έχουν διασυνδέσεις στην Αλβανία με άτομα που μπορεί να φέρουν στη χώρα μας ρουκέτες»!



Ωστόσο, ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε στο «Βήμα» ότι «ο επιχειρησιακός μας σχεδιασμός είναι αντιφατικός. Από τη μία πλευρά εκπονούμε υπερσύνθετα σχέδια αποτροπής ενόπλων επιθέσεων και από την άλλη δεν εφαρμόζουμε απλά, στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας για την προστασία των ίδιων εγκαταστάσεων. Στις 9 Μαρτίου υπήρξε αιφνιδιαστική επίθεση κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι μπροστά στα μάτια πληρωμάτων περιπολικών έβαλαν φωτιά σε δύο χωματουργικά μηχανήματα, χωρίς κανείς αστυνομικός να αντιδράσει. Οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν τις κακές καιρικές συνθήκες και ισχυρίστηκαν ότι λόγω της χιονόπτωσης δεν είδαν τους δράστες».



Παράλληλα, στο ίδιο σύνθετο σχέδιο ασφαλείας, έχει προβλεφθεί η απόκρουση ενδεχόμενης επίθεσης απέναντι σε δυνάμεις των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή. Σημειώνεται ότι συνολικά στο μπλόκο της Κερατέας δίνουν «το παρών» περίπου 350 αστυνομικοί. Ετσι λοιπόν έχουν εντοπιστεί σημεία στην κεντρική λεωφόρο αλλά και στον περιφερειακό δρόμο που ακολουθούν οι αστυνομικές δυνάμεις, στα οποία _ σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς _ «ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει η επίθεση είτε με εκρηκτικά είτε με εκτοξευτή ρουκετών κατά οχημάτων της ΕΛΑΣ». Ακόμη, εκπονείται ειδικό σχέδιο για να μη δεχθεί πλήγμα αγωγός φυσικού αερίου που βρίσκεται στην περιοχή αλλά και για να προστατευθούν οι πυλώνες της ΔΕΗ που μεταφέρουν μεγάλα ηλεκτρικά φορτία από τη μονάδα του Λαυρίου προς τη Νότια Ελλάδα.



Τέλος, σε περίπτωση που υπάρξει πληροφορία ή εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις στην Κερατέα, ζητείται η άμεση λήψη 12 μέτρων, μεταξύ των οποίων η ενεργοποίηση του συνολικού σχεδίου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων για τη διαχείριση κρίσεων, η άμεση εμπλοκή εναερίων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η βιντεοσκόπηση όλων των συμβάντων.
Επιπλέον, σε μια τέτοια περίπτωση ζητείται «άμεση αύξηση στο διπλάσιο της φρουράς στην οικία του κ. Θόδωρου Πάγκαλου στο Λαγονήσι».

Πηγή:Το Βήμα
 http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_4479.html#ixzz1Hy9UnD6E

Σειρήνες στην Κερατέα...

Γιατί επιτρέπει ο Θεός το κακό στον κόσμο; Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης


Περιστέρια αδικία κακό φαγητό
Ένας ασκητής βλέποντας την αδικία πού υπάρχει στον κόσμο προσευχόταν στο Θεό και του ζητούσε να του αποκαλύψει το λόγο που δίκαιοι και ευλαβείς άνθρωποι δυστυχούν και βασανίζονται άδικα, ενώ άδικοι και αμαρτωλοί πλουτίζουν και αναπαύονται.
Ενώ προσευχόταν ο ασκητής να του αποκαλύψει ο Θεός το μυστήριο, άκουσε φωνή που του έλεγε:
- Μη ζητάς εκείνα που δε φτάνει ο νους σου και η δύναμη της γνώσης σου. Ούτε να ερευνάς τα απόκρυφα, γιατί τα κρίματα του Θεού είναι άβυσσος. Αλλά, επειδή ζήτησες να μάθεις, κατέβα στον κόσμο και κάθισε σ’ ένα μέρος και πρόσεχε αυτά που θα δεις, για να καταλάβεις από τη μικρή αυτή δοκιμή, ένα μικρό μέρος από τις κρίσεις του Θεού.


Θα γνωρίσεις τότε άτι είναι ανεξερεύνητη και ανεξιχνίαστη η προνοητική διακυβέρνηση του Θεού για όλα.
Ο γέροντας, όταν τ’ άκουσε αυτά, κατέβηκε με πολλή προσοχή στον κόσμο κι έφτασε σ’ ένα λιβάδι που το διέσχιζε ένας πολυσύχναστος δρόμος. Εκεί κοντά ήταν μία βρύση κι ένα γέρικο δέντρο, στην κουφάλα του οποίου μπήκε ο γέροντας και κρύφτηκε καλά.
Μετά από λίγο πέρασε ένας πλούσιος πάνω στο άλογό του. Σταμάτησε για λίγο στη βρύση, για να πιει νερό και να ξεκουραστεί.
Αφού ξεδίψασε, έβγαλε από την τσέπη του ένα πουγκί με εκατό φλουριά και τα μετρούσε. Όταν τελείωσε το μέτρημα, θέλησε πάλι να τα βάλει στη θέση τους. Χωρίς όμως να το καταλάβει, το πουγκί έπεσε στα χόρτα. Έφαγε, ξεκουράστηκε, κοιμήθηκε και μετά καβαλίκεψε το άλογο κι έφυγε χωρίς ν’ αντιληφθεί τίποτα για τα φλουριά.
Μετά από λίγο ήρθε άλλος περαστικός στη βρύση, βρήκε το πουγκί με τα φλουριά, το πήρε κι έφυγε τρέχοντας μέσ’ απ’ τα χωράφια. Πέρασε λίγη ώρα και φάνηκε άλλος περαστικός. Κουρασμένος, όπως ήταν, σταμάτησε κι αυτός στη βρύση, πήρε λίγο νεράκι, έβγαλε και λίγο ψωμάκι από ένα μαντήλι και κάθισε να φάει.
Την ώρα, που ο φτωχός εκείνος έτρωγε, φάνηκε ο πλούσιος καβαλάρης εξαγριωμένος, με αλλοιωμένο το πρόσωπο από οργή, και όρμισε επάνω του. Με θυμό φώναζε να του δώσει τα φλουριά του. Ο φτωχός, μη έχοντας ιδέα για τα φλουριά, διαβεβαίωνε με όρκους πως δεν είδε τέτοιο πράγμα. Εκείνος όμως, όπως ήταν θυμωμένος, άρχισε να τον δέρνει και να τον χτυπά, μέχρι που τον θανάτωσε. Έψαξε μετά όλα τα ρούχα του φτωχού, δεν βρήκε τίποτα και έφυγε λυπημένος.
Ο γέροντας εκείνος τα έβλεπε όλα αυτά μέσα απ’ την κουφάλα και θαύμαζε. Λυπόταν πολύ κι έκλαιγε για τον άδικο φόνο που είδε και προσευχόμενος στον Κύριο, έλεγε:
- Κύριε, τι σημαίνει αυτό το θέλημά Σου; Γνώρισε μου, Σε παρακαλώ, πώς υπομένει η αγαθότητα Σου τέτοια αδικία. Άλλος έχασε τα φλουριά, άλλος τα βρήκε κι άλλος άδικα φονεύθηκε!
Ενώ ο γέροντας προσευχόταν με δάκρυα, κατέβηκε ο Άγγελος Κυρίου και του είπε:
- Μη λυπάσαι, γέροντα, ούτε να σου κακοφαίνεται και να νομίζεις ότι όλα αυτά γίνονται τάχα χωρίς θέλημα Θεού. Αλλά άπ’ αυτά πού συμβαίνουν, άλλα γίνονται κατά παραχώρηση, άλλα για παίδευση κι άλλα κατά οικονομία. Άκουσε λοιπόν:
Αυτός που έχασε τα φλουριά είναι γείτονας εκείνου που τα βρήκε. Ο τελευταίος είχε ένα περιβόλι αξίας εκατό φλουριών. Ο πλούσιος, επειδή ήταν πλεονέκτης, τον εξανάγκασε να του το δώσει για πενήντα φλουριά. Ο φτωχός εκείνος, μη έχοντας τι να κάνει, παρακαλούσε το Θεό να κάνει την εκδίκηση.
Γι’ αυτό και οικονόμησε ο Θεός και του τα έδωσε διπλά.
Εκείνος, πάλι, ο φτωχός, ο κουρασμένος, που δεν βρήκε τίποτα και φονεύτηκε άδικα, είχε κάνει μια φορά φόνο. Μετανόησε όμως ειλικρινά και σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή του τα έργα του ήταν χριστιανικά και θεάρεστα. Διαρκώς παρακαλούσε το Θεό να τον συγχωρέσει για το φόνο που διέπραξε και συνήθιζε να λέει: «Θεέ μου, τέτοιο θάνατο πού έδωσα, ίδιο να μου δώσεις!». Βέβαια, ο Κύριός μας τον είχε συγχωρέσει από την πρώτη στιγμή πού εκδήλωσε τη μετάνοιά του.
Συγκινήθηκε όμως ιδιαίτερα από το φιλότιμο του παιδιού του, το οποίο όχι μόνο φρόντιζε για την τήρηση των εντολών του, αλλά ήθελε και να πληρώσει για το παλιό του φταίξιμο. Έτσι δεν του χάλασε το χατίρι, επέτρεψε να πεθάνει με βίαιο τρόπο – όπως του το είχε ζητήσει – και το πήρε κοντά Του, χαρίζοντας του μάλιστα και λαμπρό στεφάνι γι’ αυτό του το φιλότιμο!
Ο άλλος, τέλος, ο πλεονέκτης, που έχασε τα φλουριά κι έκανε το φόνο, θα κολαζόταν για την πλεονεξία και τη φιλαργυρία του. Το άφησε λοιπόν ο Θεός να πέσει στο αμάρτημα του φόνου για να πονέσει η ψυχή του και να έρθει σε μετάνοια. Με την αφορμή αυτή αφήνει τώρα τον κόσμο και πάει να γίνει καλόγερος!
»Λοιπόν, πού, σε ποια περίπτωση, βλέπεις να ήταν άδικος ή σκληρός και άπονος ο Θεός; Γι’ αυτό στο εξής να μην πολυεξετάζεις τις κρίσεις του Θεού, γιατί Εκείνος τις κάνει δίκαια και όπως ξέρει, ενώ εσύ τις περνάς για άδικες. Γνώριζε επίσης ότι και πολλά άλλα γίνονται στον κόσμο με το θέλημα του Θεού για λόγους που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Κι έτσι το σωστό είναι να λέει ο καθένας: «Δίκαιος ει Κύριε, και ευθείαι αι κρίσεις σου.» (Ψαλμ. ΡΙΗ, 137).
Γέροντας Παϊσιος ο Αγιορείτης
http://istologio.org/?p=2520

Και, ω τι θαύμα, Ελλάντα πουθενά;

Μα τί έγινε στις Βρυξέλλες, οέο;;;

thumb
Γράφει η Κουκίδα
  
Εννοείται ότι δεν θα το έλεγαν ούτε του παπά. Έλα όμως που τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ανακοινώνονται επισήμως; Και, ω τι θαύμα, Ελλάντα πουθενά; Η κυβέρνηση τα παίζει όλα για όλα και κινείται πλέον μόνο στην επικοινωνιακή σφαίρα, ελπίζοντας ότι τα πλείστα μέσα ενημέρωσης βάζουν πλάτες για να συγκαλύπτονται τα πάντα. Και μέχρι τώρα το καταφέρνουν, αν κρίνουμε από την ομερτά της Συνόδου.
Εμείς να σας πούμε ότι τα Ελληνικά θέματα της επιμήκυνσης και του χαμηλότερου επιτοκίου ούτε καν συζητήθηκαν πόσο μάλλον πέρασαν όπως διακήρυξαν τα μέσα ενημέρωσης. Βέβαια, ο πρωθυπουργός, στην επίσημη συνέντευξη τύπου ήταν...
 ιδιαίτερα προσεκτικός και δεν ανέφερε πουθενά ότι επικυρώθηκαν τα ελληνικά αιτήματα, που παραπέμπονται για τον ...Ιούνιο και αν. Όμως η είδηση έπαιξε δια της διαρροής και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μα πού ζούμε; Την στιγμή μάλιστα που η Γιούροστατ αναμένεται να αναπροσαρμόσει το έλλειμμα του 2010 στο 10%;  Πάλι διψήφιο. Αλλά αν ακούσουμε (πάλι) τον κ. Παπακωνσταντίνου, από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε .ανάπτυξη. Τώρα έχουμε ύφεση 6,4%. Αυτό ούτε με smart logistics δεν μπορεί να γίνει. Όσο για το «δεν θα έρθουν άλλα μέτρα», το δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και την επόμενη μέρα ο υπουργός οικονομικών διέρρεε ποια νέα μέτρα θα έρθουν και βεβαίως άρχισε να ανεβάζει τους τόνους λόγω έλευσης της τρόικας. Ξέρετε, οι κακοί θα έρθουν να μας επιβάλουν χαράτσια που εμείς οι σοσιαλιστές δεν θέλουμε.
Για να τελειώνει το παραμύθι ότι θα οριστικοποιηθούν οι νέοι φόροι τις επόμενες μέρες και ότι τα μέτρα θα παρθούν μετά από κοινό διάλογο, σας παραθέτουμε το γράμμα πρόθεσης (letter of intent) που έστειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στους κυρίους Ντομινίκ Στρος Καν , Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και Ζαν Κλωντ Τρισε στις  28 Φεβρουαρίου,  όπου τους εξηγεί αναλυτικά τα πρόσθετα μέτρα που έρχονται.
Δυστυχώς το γράμμα δεν το βρήκαμε στα Ελληνικά. Προφανώς θα είναι κάπου κλειδαμπαρωμένο. Όμως στα αγγλικά υπάρχει και το ΔΝΤ το διαμοιράζει με μεγάλη ευχαρίστηση. Περιττό να σας πούμε ότι η επιστολή είναι δεσμευτική και βάση αυτής κρίθηκε η εκταμίευση της τέταρτης δόσης. Άρα πισωγυρίσματα δεν έχει..
Κύριε Τσίπρα, παρά να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να ζητάτε επισήμως από τον κ. Παπακωνσταντίνου να σας εξηγήσει ποια μέτρα θα έρθουν, διαβάστε την επιστολή την οποία έπρεπε να είχατε διαβάσει από τον Φεβρουάριο. Στις τελευταίες σελίδες αναγράφονται αναλυτικά από πού θα αντληθούν οι νέοι φόροι.
Η τραγική πολιτική της κυβέρνησης,  ενισχύεται και με την εξίσου τραγική κατάσταση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης που επίσης ασκούν έργο μόνο μέσω τηλεοράσεων.
Κύριοι έχετε καταλάβει πού ακριβώς βαδίζουμε ; Μιλάτε για μαύρες τρύπες δισεκατομμυρίων λες και είναι κουκιά. Και έχετε πιστέψει ότι ξαφνικά θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα βρέξει χρήμα.
Δεν είναι τυχαία η διαρροή που έκαναν οι στενοί συνεργάτες της κυρίας Μέρκελ στο περιοδικό Spiegel, 2 μέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής, ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την πτώχευση. Δεν μίλησε για αναδιάρθρωση του χρέους όπως διέρρεε μέχρι τώρα, αλλά για πτώχευση.
ΥΓ : Το ανέκδοτο της δεκαετίας : Το ΠΑΣΟΚ (λέει) κήρυξε Τζιχάντ στις τράπεζες και ζητά να δώσουν δάνεια στο λαό. Μα αγαπητοί μου, τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ως το τρίτο πακέτο εγγυήσεων δεν αποφασίστηκαν τώρα, αλλά τον Φεβρουάριο. Καταγράφηκε και στην έκθεση προόδου της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Γιατί δεν άνοιξε τότε ρουθουνάκι;
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός μας, υπέγραψε τα συμπεράσματα της Συνόδου της ΕΕ, βάσει των οποίων η κάθε χώρα μέλος είναι «υποχρεωμένη να διασφαλίζει την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού της τομέα και να είναι έτοιμη να παρέχει τα απαραίτητα πακέτα ενίσχυσης..» Αυτό σημαίνει και νέες εγγυήσεις όταν οι τραπεζούλες χρειαστούν. Νυν και αεί. Οπότε;

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Dr. Nielsen Knudsen ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ



Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγας κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου. Και oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ….«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό ( virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.
ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ
Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:
Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%
Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.
Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».
Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).
Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!
Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.
Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με ….εισαγόμενο γάλα).
Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!
Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν.. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα;
ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;
Και τώρα, ποιός ωφελείται;
Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».
Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε ….«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.
Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην… Τουρκία!
Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.
Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.
ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

Μέχρι και ο πασόκος Θέμος κράζει τα παπαγαλάκια του mega

Η κοινωνική αποδοκιμασία αναγκάζει πλέον και Ποσόκους δημοσιογράφους όπως ο Θέμος να κράζει και να σατυρίζει τους παπαγάλους του μνημονίου και της κυβέρνησης..Δείτε το βίντεο




Το ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ για το 1821, άρεσε στη Τουρκία!



  • Εργαλείο της απόλυτης τουρκικής προπαγάνδας η Ελληνική τηλεοπτική παραγωγή που κόστισε 1 εκατομμύριο ευρώ

Η τουρκική εφημερίδα Radikal με ολοκληρο πρωτοσέλιδο της κάνει αναφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ που μεταδίδεται στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ με τίτλο 1821.

Η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο "Eπάνάσταση στην Ελλάδα για τους Οθωμανούς" και υποστηρίζει ότι το νοτκιμαντέρ κατάφερε να μην ασχοληθεί με την επίσημη ιστορία και δείχνει πολλές πραγματικότητες που ενόχλησαν. "Το να βγαίνει κάποιος εκτός της επίσημης ιστορίας έχει τίμημα, όπως οι δηλώσεις του Παμούκ σχετικά με τους Αρμένιους".

Η τουρκική εφημερίδα που στο πρωτοσέλιδο της έχει τη φωτογραφία του Κολοκοτρώνη γράφει οτι χιλιάδες άνθρωποι ζητούν απο την κρατική τηλεόραση να κάνει ένα ντοκιμαντέρ που θα δείχνει την πραγματική ιστορία της ελληνικής επανάστασης και τονίζει οτι υπήρξαν αντιδράσεις και απο τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο οποίος για το ντοκιματέρ δήλωσε " είναι ντροπή".

Η “σικέ” επανάσταση της Λιβύης

Οι εξεγερμένοι αφού ανακατέλαβαν την Ajdabiya κατευθύνονται τώρα στην Brega
Χωρίς καμιά αμφιβολία, η αριστερά στη Δύση θα πρέπει  τώρα να «αυτομαστιγώνεται», μετά από την ερμηνεία της όσον αφορά στη λιβυκή «επανάσταση».
Από την αρχή της επιχείρησης Odyssey Dawn, κάτι δεν «μύριζε καλά» με αυτή την  επανάσταση. Από την αρχή της, δεν ήταν μια ειρηνική εξέγερση πολιτών, όπως οι υπόλοιπες που σημειώθηκαν στη περιοχή. Με άλλα λόγια, ξεκίνησε ευθύς εξαρχής, ως ένας εμφύλιος πόλεμος (με τη βοήθεια της Δύσης), μεταμφιεσμένος σαν λαϊκή επανάσταση, πλην όμως ένοπλη και επικίνδυνη.
Οι διπλωματικοί παρατηρητές εξεπλάγησαν με την αστραπιαία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που επιτρέπει τη χρήση «όλων των αναγκαίων μέτρων» εναντίον της Λιβύης. Το καταστατικό του ΟΗΕ περιορίζει πολύ αυστηρά τη στρατιωτική δράση, μόνο σε περίπτωση που απειλείται η διεθνής ειρήνη ή ασφάλεια, κάτι που δεν ισχύει για τη Λιβύη. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η ανάμιξη σε εσωτερικά ζητήματα χωρών μελών.
Η πρόφαση που χρησιμοποιήθηκε ήταν η δήθεν προστασία των ανυπεράσπιστων αμάχων. Ναι, αλλά και οι επαναστάτες αποτελούν σχεδόν κανονικό στρατό. Και αφού δεν μπορεί μια κυβέρνηση να θεωρηθεί ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη, όταν το ζήτημα είναι εσωτερικό της, τότε η απόφαση του Συμβουλίου πάει κόντρα στο ιδρυτικό καταστατικό του ΟΗΕ. Η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Γερμανία, και η Ινδία απείχαν. Παράλληλα, η απόφαση προβλέπει εμπάργκο όπλων εναντίον της Λιβύης, το οποίο όμως παραβιάζουν οι ΗΠΑ προμηθεύοντας με όπλα τους αντικαθεστωτικούς μέσω της Αιγύπτου.
Και τι έκανε η αριστερά της Δύσης; Μιλούσε με λυρικούς  όρους για τη λιβυκή εξέγερση, ταυτιζόμενη με τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις κάποιων, που ήθελαν εξαρχής στρατιωτική επέμβαση, για δήθεν ανθρωπιστικούς λόγους. Η αριστερά ταυτίστηκε με την άποψη κάποιων που απλά ήθελαν να ξεφορτωθούν μια προβληματική τους μαριονέτα, και να διχοτομήσουν τη Λιβύη σε Δυτική και Ανατολική, με την δεύτερη (που έχει όλο το πετρέλαιο) να είναι υπό τον έλεγχο των επαναστατών, που όλοι τους είναι κάποιοι πρώην κολλητοί του Καντάφι, ή ενεργούμενα της CIA. Τόσο καλά διάβασε η αριστερά την εξέγερση της Λιβύης.
Στη πραγματικότητα, η επιχείρηση Odyssey Dawn εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς.
1.Αποτελεί αντιπερισπασμό από άλλα πιο κρίσιμα ζητήματα.
2.Επιχειρεί να μεταμορφώσει την «αυτοκρατορία» σε αγγέλους, μετά την ντροπή τόσων χρόνων που υποστήριζε και χρηματοδοτούσε όλους αυτούς τους αιμοσταγείς δικτάτορες.
3.Δίνει σε κάποιους πρόσβαση (προγεφύρωμα) στην Αφρική.
4.Εγγυάται την μεγαλύτερη πετρελαϊκή πηγή στην αφρικανική ήπειρο.
Αν αντί να απόσχουν από τη ψηφοφορία, η Ρωσία ή η Κίνα ασκούσαν βέτο, αυτή η παράνομη επιχείρηση δεν θα γίνονταν πραγματικότητα.
Στην Αγγλία κυκλοφόρησε η επίσημη άποψη ότι «ότι και να κάνουμε θα είναι δύσκολο, θα χαθούν ζωές αθώων. Όμως αν δεν επέμβουμε, θα χαθούν περισσότερες ζωές εξαιτίας του Καντάφι». Ωραία εκλογίκευση. Με αυτό όμως το επιχείρημα, θα μπορούσαμε να επιτεθούμε σε οποιονδήποτε, με βάση του τι θα μπορούσε να είχε κάνει! Βομβαρδίζουμε τη Λιβύη, με βάση μια θεωρητική άποψη. Ότι αν δηλαδή επικρατήσει ο Καντάφι, θα σφάξει κόσμο…. Έτσι, αντί να το κάνει ο Καντάφι, το κάνουν οι συνδυασμένοι στρατοί των πλέον ισχυρών κρατών του κόσμου.
Όλα ξεκίνησαν με κάποιες καλοστημένες φήμες για δήθεν θηριωδίες του Καντάφι, τις οποίες διέδωσαν πρώτοι κάποια πρώην τσιράκια του καθεστώτος. Πρόκειται για κλασική κομπίνα, όπως τότε στο Κόσσοβο. Ψεύτικες ιστορίες για δήθεν εθνοκάθαρση και γενοκτονία από τους Σέρβους, την ίδια ώρα που εξοπλίζονταν από τη Δύση ο φασιστικός Στρατός Απελευθέρωσης του Κοσσόβου, ο οποίος πράγματι διενεργούσε εθνοκαθάρσεις, και τις χρηματοδοτούσε από το εμπόριο της ηρωίνης. Στη συνέχεια ακολούθησε το ΝΑΤΟ και ο ανελέητος βομβαρδισμός των … ιθαγενών.
Ήρθε ο καιρός να σταματήσει η αριστερά της Δύσης να κρίνει τα ξένα κράτη, και μάλιστα ταυτιζόμενη με τις βλέψεις της «αυτοκρατορίας». Η άποψη του ότι «εμείς ξέρουμε το καλό σας», είναι μια πατερναλιστική φιλελεύθερη και άκρως ρατσιστική συμπεριφορά.
Ο Fidel Castro είχε πει δημοσίως από την 4/3/11, ότι η Δύση θα ακολουθήσει στη Λιβύη το ίδιο μοντέλο με αυτό που ακολούθησε στα Βαλκάνια στη δεκαετία του `90. Δηλαδή προέβλεψε με μεγάλη επιτυχία αυτό που συνέβη μετά. Το μόνο που χρειάζονταν ήταν μια πρόφαση για αφορμή. Για αυτό και είδαμε το βίντεο με το πολεμικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε πάνω απ τη Βεγγάζη. Ήταν η απόδειξη των κακών προθέσεων του Καντάφι. Το μόνο πρόβλημα ήταν πως μάλλον επρόκειτο για αεροσκάφος των αντικαθεστωτικών, που καταρρίφθηκε από τις δυνάμεις του Καντάφι.
Όπως σχεδόν όλα πάντοτε, έτσι και η λιβυκή «επανάσταση», είναι άλλο από αυτό που μας δείχνουν τα πουλημένα ΜΜΕ.
Η μοναδική ευκαιρία που είχε ο λαός της Λιβύης να απελευθερωθεί πραγματικά, δυστυχώς αποτράπηκε στο παρά πέντε, από την επέμβαση της  «αυτοκρατορίας».
S.A.-Global Research
Διαβάστε κι αυτό:
Στόχος της επέμβασης στην Λιβύη είναι μία «Κυρηναϊκή Δημοκρατία»

Το νέο φιάσκο του κ. Παπανδρέου



Αν και η γλώσσα του σώματος μονίμως προδίδει τις θλιβερές προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τον κ. Πρωθυπουργό, αυτός συνεχίζει ακάθεκτος και έπειτα από κάθε οδυνηρή ήττα αρνείται ακόμα και τη στοιχειώδη αυτοκριτική.
Πριν δύο μόλις μήνες η κυβέρνηση επαίρονταν ότι στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου το ελληνικό ζήτημα θα λυθεί διά παντός μέσω μιας λύσης – πακέτο.  Οι παπαγάλοι μάλιστα διέρρεαν, ότι ο κ. Παπανδρέου θα έθετε βέτο προκειμένου να αποτρέψει καταστροφικές για τη χώρα μας εξελίξεις, όπως η εκποίηση δημόσιας περιουσίας, η αναδιάρθρωση (λέγε με πτώχευση) ή οι δυσβάσταχτοι όροι του συμφώνου για το ευρώ.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου, εμφανώς απογοητευμένος, ο κ Παπανδρέου δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν θετικά, καθώς η Ελλάδα έχει πλέον κερδίσει το σεβασμό των εταίρων της για τις προσπάθειες που καταβάλλει.  Συμπερασματικά:
Κέρδη διαπραγμάτευσης:
  • Ο σεβασμός των Ευρωπαίων

Ζημίες διαπραγμάτευσης:
  • Οριστικοποίηση της εκποίησης
  • Βέβαιη πτώχευση
  • Υποτέλεια μέσω του συμφώνου

Ας εξετάσουμε διεξοδικότερα πόσο δυσμενής υπήρξε για τα εθνικά μας συμφέροντα η τελευταία σύνοδος κορυφής:
Εκποίηση δημόσιας περιουσίας
Καθώς στο υπουργείο οικονομικών έβλεπαν τα έσοδα να καταρρέουν και μαζί τους να γκρεμίζεται η πολιτική του μνημονίου, αναζητούσαν εναγωνίως μία διέξοδο.  Το σχέδιό τους περιελάμβανε τρεις πτυχές:
1. Επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δις
2. Μείωση του επιτοκίου
3. Επαναγορά ομολόγων με έκπτωση (30 – 35%) από τη δευτερογενή αγορά με χρηματοδότηση από το EFSF

Αφού πέτυχαν χάρη στην Ιρλανδία να εξασφαλίσουν μια διαπραγμάτευση (τον Ιούνιο και βλέπουμε) για τις δύο πρώτες, τελικά σκόνταψαν στην τρίτη, την οποία μάλιστα είχαν πολυδιαφημίσει και σχεδόν προεξοφλήσει.  Οι εταίροι μας είχαν όμως εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησαν η επαναγορά να γίνει με ελληνικά κεφάλαια τα οποία θα προέκυπταν από εκποίηση δημόσιας περιουσίας.
Αξίζει να αναφερθεί μια πολύ σημαντική δήλωση του κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία η τυχόν αναδιάρθρωση του χρέους θα επέφερε την οριστική κατάρρευση του δοκιμαζόμενου εγχώριου τραπεζικού συστήματος.
Ενώ λοιπόν εδώ και μήνες όλοι πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, το οικονομικό επιτελείο ξορκίζει το κακό και προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με κάθε μέσο.  Ακόμα και αν πρέπει να πουλήσει κάθε σπιθαμή γης του δημοσίου.  Αφού λοιπόν απέτυχαν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους με κοινοτικά χρήματα, έβαλαν μπρος την εκποίηση, πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αναβάλλουν την αναδιάρθρωση και τη συνεπακόλουθη κατάρρευση των τραπεζών, μέσω ενός ουτοπικού σχεδίου που ήδη μυρίζει φιάσκο και μίζες.
Βέβαιη πτώχευση
Με το χρέος να καλπάζει προς τα 400 δις, την ύφεση να θεριεύει και τα έσοδα να καταρρέουν, ακόμα και η αποτρόπαιη εκποίηση της περιουσίας μας δεν είναι παρά ασπιρίνη, πράγμα που αντιλαμβάνονται πλήρως οι δανειστές μας και πλέον η ελεγχόμενη πτώχευση μέσω αναδιάρθρωσης του χρέους έχει κλειδώσει.  Αναμένεται μόνο ο χρόνος υλοποίησης.  Η σύνοδος κορυφής έδωσε μια οριστική κλοτσιά στις ελληνικές αιτιάσεις και αρνήθηκε να προσφέρει κάποια ουσιαστική βοήθεια για την αποτροπή της αναδιάρθρωσης (π.χ. ευρωομόλογο, διακρατικό δάνειο, παραγωγικές επενδύσεις, αναδιάρθρωση τραπεζικού συστήματος κ.λπ.).  Αν αυτό συνδυαστεί με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου που αναφέραμε παραπάνω, έχουμε μια ατομική βόμβα στο βρακί μας, έτοιμη να εκραγεί.
Υποτέλεια μέσω του συμφώνου
Εδώ κρύβεται η μεγαλύτερη παγίδα των Γερμανών (και είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά από τον κ. Σαμαρά και το επιτελείο του).
Κατ’ αρχήν οι Γερμανοί εμφανίσθηκαν σφόδρα επιφυλακτικοί και προσέφεραν ψίχουλα σε σχέση με τις ανάγκες του νότου.  Αυτά τα ψίχουλα θα είναι διαθέσιμα (κατά το μεγαλύτερο μέρος τους σε εγγυήσεις) στα μέσα του 2013.
Αν εξετάσει κανείς τις λεπτομέρειες σε βάθος, μπορεί να συμπεράνει ότι οι Γερμανοί ουσιαστικά προτρέπουν τις προβληματικές χώρες να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη, προκειμένου να μην περιέλθουν σε καθεστώς υποτέλειας.
Ένας από τους ειδεχθέστερους όρους του συμφώνου, πέρα από την Βιετναμοποίηση των συνθηκών εργασίας και ασφάλισης, είναι η αυστηρή επιτήρηση των χωρών που θα προσφεύγουν σε αυτόν (φωτογραφίζει Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία).  Όσο οι χώρες αυτές εξαρτώνται από το ESM για τις δανειακές τους ανάγκες και για όσο διάστημα το χρέος τους υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, οι προϋπολογισμοί τους θα συντάσσονται από τις Βρυξέλλες και οι δόσεις των δανείων θα εκταμιεύονται έπειτα από συμφωνία όλων των υπόλοιπων κρατών.
Υποθετικό σενάριο
Αν τελικά το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας μας στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και αν γυρίσουμε σε μια τρελή ανάπτυξη και αν επιτύχουμε πλεονάσματα, ίσως να πετύχουμε σε μερικά χρόνια ένα ΑΕΠ της τάξης των 300 δις.  Στην περίπτωση αυτή, το χρέος μας ίσως να έχει μειωθεί στο 100% του ΑΕΠ (από 160% που είναι οι εκτιμήσεις).  Αυτό θα σημαίνει ότι η χώρα μας θα βρίσκεται σε μόνιμη επιτήρηση.  Οι Ευρωπαίοι θα αποφασίζουν για τις δαπάνες σε άμυνα, υγεία, παιδεία κ.λπ. και θα συναποφασίζουν με δικαίωμα βέτο για τις εκταμιεύσεις των δόσεων.  Με δεδομένο ότι χώρες όπως η Τουρκία, η ΠΓΔΜ και η Αλβανία βρίσκονται στον προθάλαμο της Ε.Ε., είναι πολύ πιθανό σενάριο, σε δέκα χρόνια ένας Σκοπιανός πρωθυπουργός να εκβιάζει με βέτο την οικονομική αυθυπαρξία της χώρας μας ή ένας αντίστοιχος Τούρκος να αποφασίζει για τις αμυντικές μας δαπάνες.
Είναι φανερό ότι το παιχνίδι έχει χοντρύνει πολύ και ότι η αδαής κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά.  Ο κ. Παπανδρέου φάνηκε για μια ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων και παρά τους αρχικούς λεονταρισμούς του, παρέδωσε αμαχητί τη χώρα στις ορέξεις των Γερμανών, προκειμένου να παρατείνει λίγο ακόμα τη γλυκιά εξουσία του.
Θα θέλαμε μόνο να θυμίσουμε στον κ. Πρωθυπουργό, την ιστορική φράση του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου:
‘’Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα’’.
Εσείς, κ, Παπανδρέου;

Κακοφωνίξ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ για φίμοτρο! Γκιόλια και Παπαγιάννη

"Τι έχουν βρει απο τα blog γιατι δεν μπορούν να τα ελέγξουν. Ο τσαμπουκάς δεν θα περάσει!"
"ΤΟ mega με έχει αποκλείσει εδώ και δύο χρόνια με εντολή του διευθυντή ειδήσεων του mega"

Και να ήθελε ο κ. Δρούτσας να οριστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Παπανδρέου δεν θα το επέτρεπε

Η ευθύνη του Παπανδρέου
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η πρόκληση των Τούρκων στο Καστελόριζο είναι μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε κατόπιν άδειας-εντολής στο ανώτατο επίπεδο. Την υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ πριν την εκτέλεσή της ενημερώθηκε, ως είθισται, ο πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ. Οι πληροφορίες προέρχονται από σοβαρό συνάδελφο με έδρα την Αγκυρα, ο οποίος θεωρείται αξιόπιστος και ο οποίος στο παρελθόν έδωσε σοβαρές και αξιόπιστες πληροφορίες που αφορούσαν το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Αλλωστε, δεν χρειάζεται καν αυτή η πληροφόρηση για να γνωρίζει κανείς ότι τέτοιες πράξεις λαμβάνονται μόνο με απόφαση της τουρκικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Οι αρμόδιοι στην Αθήνα γνώριζαν για την απαράδεκτη τουρκική πρόκληση…απάντησαν με διάβημα, αλλά δεν ένιωσαν την ανάγκη να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό. Και εάν δεν ενημέρωνε την κοινή γνώμη η εφημερίδα “Αυγή” δεν θα γνωρίζαμε ότι τουρκική κορβέτα παρενόχλησε ιταλικό σκάφος που έπλεε -εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας- στην περιοχή του Καστελόριζου με άδεια της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Τούρκοι είπαν στον Ιταλό πλοίαρχο ότι πρέπει να αποχωρήσει πάραυτα διότι βρισκόταν σε …τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)!
Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Τούρκοι θα προστατεύσουν αυτά που θεωρούν συμφέροντά τους στη Μεσόγειο. Ουδείς πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα προχωρήσουν και στη δημιουργία κρίσης στο Αιγαίο εάν θεωρήσουν ότι παρόμοιες ενέργειες, όπως η περίπτωση του ιταλικού πλοίου, ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο τις ελληνικές θέσεις. Το ζήτημα δεν είναι αυτό, διότι στην πράξη απέδειξαν ότι όχι μόνο παλεύουν για τα συμφέροντά τους, αλλά μάχονται και για θέματα στα οποία δεν έχουν ίχνος δικαίου. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι πράττει η Ελλάδα για να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα.
Δυστυχώς η Αθήνα αδρανεί και η ευθύνη δεν ανήκει στον υπουργό των Εξωτερικών της Ελλάδας, αλλά στον πρωθυπουργό. Αυτός έλαβε την απόφαση να “θάψει” το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, και δικό του δόγμα είναι η πορεία προσέγγισης με την Τουρκία ανεξάρτητα από προκλήσεις και πα-ραβιάσεις των ελληνικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.
Πρέπει να είμαστε σαφείς και απόλυτοι: Και να ήθελε ο κ. Δρούτσας να οριστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Παπανδρέου δεν θα το επέτρεπε. Η πολυπολιτισμική θεωρία από την οποία κυριαρχείται απαγορεύει ακόμα και τις πολιτικές συγκρούσεις, εκτός αν πρόκειται για αδύνατα χαμηλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαγράφονται στο δευτερόλεπτο επειδή αμφισβητούν την οικονομική πολιτική. Η θεωρία απαγορεύει ειδικά τις συγκρούσεις με τους γείτονες. Και αποτελεί μία μεγάλη αλήθεια
αυτό που υποστηρίζουμε πολλοί ότι εάν δεν τον καθήλωνε η οικονομική κρίση, θα έκανε προσπάθεια να κλείσει όλα τα θέματα που έχει η Ελλάδα στην ταραγμένη γειτονιά των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.
Το μέγα ερωτηματικό, που διακινεί ως εκφοβιστικό εργαλείο ο πρωθυπουργός, αποτελεί πάντα η αντίδραση της Τουρκίας. Πώς θα αντιδράσει στην πράξη σε εκείνη την περίπτωση που η ελληνικήκυβέρνηση ορίσει τις οικονομικές της ζώνες. Και το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό: Θα κηρύξει πόλεμο; Ο,τι και να πράξει -και ο πόλεμος πρώτα και πάνω απ’ όλα δεν συμφέρει στην ίδια την Τουρκία- η Ελλάδα έχει δικαιώματα και πρέπει να τα ασκήσει και να τα προστατεύσει. Ο τρόπος άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα της ΑΟΖ είναι μη παραδεκτός και η ευθύνη ανήκει μόνο στον πρωθυπουργό της Ελλάδας…
ΕΡΩΤΗΣΗ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε τις σκέψεις σας στην πολυτάλαντη σύμβουλο του Ελληνα πρωθυπουργού; Δεν γνωρίζατε ότι δεν κρατά το στόμα της κλειστό;
Δεν είχατε πληροφορηθεί τα προβλήματα που δημιουργούσε πυκνά-συχνά στον μακαρίτη τον Τάσσο; Εχω και μία άλλη απορία κύριε Πρόεδρε: Ποια είναι η κυρία για να χάνετε τόσο πολύτιμο χρόνο για να ακούτε τις αμπελοφιλοσοφίες της;
Σύμβουλος του πρωθυπουργού της Ελλάδος, θα πείτε. Και επειδή συμβουλεύει τον κ. Παπανδρέου εσείς πρέπει να της αποκαλύπτετε σκέψεις που φαντάζομαι δεν μοιράζεστε ούτε με τους συνεργάτες σας; Με την ευκαιρία, μπορεί να μας πει ο αγαπητός Στέφανος ποιοι άλλοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με την εν λόγω κυρία;

ΚΑΙ «τυφλά F16» ΧΩΡΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑ... ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΑΚΗ...!!!

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ «ΘΥΣΙΑΣΑΝ» ΑΚΟΜΗ και ΤΗΝ... ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...!!!  
Θεέ και Κύριε.!
Τί τρωκτικά είναι αυτά;
Τί μαθαίνουμε σήμερα από δημοσιεύμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ;
Εκτός από τα Υποβρύχια πού «γέρνουν», το 2000 αγοράσαμε και μαχητικά αεροπλάνα F16, από τους Αμερικανούς πού και αυτά επίσης «γέρνουν».
Ήσαν και αυτά άχρηστα, αφού δεν είχαν σύστημα...αυτοπροστασίας.!!!
H αποκάλυψη προκύπει από τα τηλεγραφήματά του Ντέιβιντ Σπέκχαρντ, π. Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το οποίο έβγαλε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος, Wikileaks.
Γράφει:
Του παραπονέθηκε και χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος ως δικαιολογία--και δικαίως συμπληρώνουμε -- ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξαναγοράσει F16, που "γέρνουν", έιναι δηλαδή χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιουδήποτε είδος επίθεση και θα προτιμήσει τα «Eurofighter».!!!
Ρέ, σεις εκεί στο MEGA, σταματήστε τις πολιτικές εκπομές και τα Δελτία ειδήσεων...
Σας το ξαναλέμε:
Οργανώστε καλύτερα φιλολογικές εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου, εκπαιδεύοντας τους Έλληνες ότι το γιαούρτωμα δεν...«προσήκει» στην Δημοκρατία.!!!
Πληρες κείμενο εδω:http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=262770

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ... express service ΤΟΥ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ...!

ΤΟΥ "ΧΑΡΙΣΕ"... 70 εκατ ευρω ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ...!
"Έργα και ημέρες" του...Σωτήρα της οικονομίας μας.!
Μείζον πολιτικό θέμα γεννάται από τις αποκαλύψεις του «ΘΕΜΑτος» με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πού αποφάσισε την άρση δύο φορές του μέτρου δέσμευσης των καταθέσεων και λογαριασμών του επιχειρηματία Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Express Service.
Μια προσπάθεια που ακολούθησε την προηγούμενη (στις αρχές Δεκέμβρη) για πλήρη.... διαγραφή χρεών της επίμαχης εταιρείας.!!!
Ο Ραπτόπουλος, , δεν είναι μόνο ο... μεγαλύτερος ιδιώτης οφειλέτης του Δημοσίου, με χρέη σε φόρους και ΙΚΑ ύψους 70 εκατ. ευρώ, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εκ μέρους του για την πτώχευση της εταιρείας Express Service A.E. και το πέρασμα πάγιων περιουσιακών της στοιχείων, όπως και συμβολαίων με το Δημόσιο, στην... προσωπική του εταιρεία που λειτουργεί παράλληλα.!!!
Κοινώς, ο Παπακωνσταντίνου την πάταξη του "φορολογικού εγκλήματος" την έχει προφανώς γιά τους απλούς πολίτες και γιά "επικοινωνιακούς" λόγους σε όσους δεν ανήκουν στο κόμμα του....
Άντε να "οργανώσει" αύριο Δευτέρα μία εκπομπή ο Πρετεντέρης, προκειμένου να μας διαφωτίσει "πολιτισμικά" ότι το... γιαούρτωμα δεν αρμόζει στην Δημοκρατία...!!!
Περισσότερα εδω:http://img.protothema.gr/3224DE0012C3B1D842C401940FA6D234.jpg

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!


Το άκρον άωτο της γελοιότητας και της δημοσιοκαφρίλας!
Ζητούν από blog 1.000.000 €, γιατί έγραψε "ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλύφει καλύτερα την κυβέρνηση;"!
Με την αγωγή θέλουν να μας πουν ότι δεν γλύφουν κι ότι ασκούν δημοσιογραφικό λειτούργημα;
Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!
Γνωρίζουν πόσο...
 προσβάλουν καθημερινά τους έλληνες τηλεθεατές για όσες ηλιθιότητες και χυδαία προπαγάνδα ακούμε καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ;
Αν οι πολίτες έκαναν αγωγές στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τι θα συνέβαινε;
Ελπίζαμε να έχει μείνει η ελάχιστη τσίπα σ’ αυτό το σινάφι κι αυτοί μας διέψευσαν!
Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου...

Κάθε βράδυ στις 8, όλοι και όλες…

…βλέπουμε τους λειτουργούς της διαφάνειας, το κανάλι της αντικειμενικής ενημέρωσης, που ποτέ δεν λένε ψέματα, δεν ασκούν προπαγάνδα και είναι ο πυλώνας της δημοκρατίας στην πατρίδα μας!

ΤΟ MEGA EKANE AΓΩΓΗ ΣTO FIMOTRO. MEGALICIOUS!.. Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και Ψυχάρης, ζητάνε λεφτά από ένα blog.

Κοτζάμ μεγάλο κανάλι στρέφεται εναντίον ενός blog. Το τέλος τους πλησιάζει..Τραπεζίτες, μεγαλοδιαφημιστάδες και μηντιάρχες τρέμουν την ώρα της κρίσεως..Ευτυχώς ο Σωκράτης τα παίρνει από τις συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ και δεν έχει ανάγκη να κάνει αγωγές στους bloggers για κάνα φράγκο!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟ FIMOTRO>

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
OI ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!
Δεν ζητάνε πολλά. Μερικά... εκατομμυριάκια ευρώ. Όλοι μαζί. Ο διευθυντής ειδήσεων Παναγιωτόπουλος (δική του ιδέα ήταν), Τρέμη, Πρετεντέρης, Τσίμας και Καψής έστειλαν αγωγή στο Fimotro και σε συγκεκριμένο δημοσιογράφο (θα τη δημοσιεύσουμε ολόκληρη τη Δευτέρα), ο οποίος κατά την γνώμη τους βρίσκεται πίσω από το... blog μας!

Τι μας καταμαρτυρούν; Ότι δημοσιεύσαμε ...
ηλεκτρονική ψηφοφορία (εδώ) με ερώτηση "ποιο από τα παρακάτω δημοσιογραφικά πρόσωπα γλύφει καλύτερα την κυβέρνηση;"! Δεν αντέχουν στην κριτική. Θα την συνηθίσουν όμως σιγά-σιγά. Παρά τους εκφοβισμούς τους...
Από το kourdistoportocali 


H αγωγή του Mega στο Fimotro, θα γίνει αφίσα σ όλη την Αθήνα!
Πάρτυ στη bloggόσφαιρα, μετά την αγωγή του Mega στο Fimotro.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αγωγή του Μέγκα, θα τυπωθεί σε αφίσες και θα τοιχοκολληθεί σ όλοκληρη την Αθήνα.
Θα γεμίσει το Κολωνάκι με αφίσες ενώ ήδη ετοιμάζονται διαδηλώσεις έξω από το Μεγάλο Κανάλι αλλά και σε σπίτια -έκπληξη!
kourdistoportocali

Ο Στάθης τους έκανε ρόμπα
Το "φρικτό δίδυμο", τα "φερέφωνα, όπως τα μεγάφωνα της Κατοχής" δέχτηκαν το ράπισμα από το Στάθη και δεν τόλμησαν με τα ονοματάκια τους ούτε για τη τιμή των όπλων να δώσουν μια απάντηση. Και σε μια πράξη μεγίστης ανανδρίας επέβαλαν - ποιος να...
τολμήσει να πει όχι - μια καταναγκαστική διαμαρτυρία κατά Στάθη, με ... ξένες υπογραφές, των συναδέλφων τους στο MEGA. Μέχρι για φασιστική νοοτροπία τους κατηγόρησε ο "Ναυτίλος". Κι αυτοί το βούλωσαν. Κοτούλες. Στη περίπτωση όμως του blog fimotro παριστάνουν τα γεράκια. Η - χαμένη- αξιοπρέπειά τους, δεν τους επιτρέπει να δεχτούν το καλαμπούρι του ηλεκτρονικού γκάλοπ "ποιος από αυτούς γλύφει περισσότερο τη κυβέρνηση".
ΡεζίληδεςΑπό το : noname-gr

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

χυτυ Σερρών : θα τον κάνουν ιδιώτες τελικά ?


Για το έργο θα αποφασίσει το ΣτΕ στις 4-5-2011 , γι αυτό αγαπητέ "καθρέφτη" μην παίρνεις όρκο ότι δεν
θα ματαιωθεί το έργο. Η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία.
Όσον αφορά το καλμάρισμα των κατοίκων που μας προσάπτεται , στο άκουσμα χυτυ κι όχι χυτα σας
ενημερώνουμε ότι από τις 12-3-2011 συλλέγουμε υπογραφές .
Σε σύνολο 620 ψηφοφόρων  εκ των οποίων 430 μονίμων κατοίκων και στο ερώτημα
χυτυ ή τίποτα 
οι μόνιμοι κάτοικοι  απαντούν με την υπογραφή τους :
358 υπογραφές  ΤΙΠΟΤΑ (μέχρι σήμερα)
6 άτομα λένε ναι στο χυτυ.
Το τελικό αποτέλεσμα θα το δημοσιοποιήσουμε στα ΜΜΕ  
μετά απ τις γιορτές του Πάσχα.