Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Κορίτσια από χρυσάφι: Πρωταθλήτρια κόσμου η Ελλάδα στο πόλο!

9-8 στον τελικό της Σανγκάης την Κίνα
Πρώτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα
Ανεπανάληπτη εμφάνιση της γυναικείας Εθνικής ομάδας πόλο της Ελλάδας, που στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σανγκάη επικράτησε με 9-8 της Κίνας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δικαιότατο το αποτέλεσμα, με τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση να δείχνουν στην πισίνα την ανωτερότητά τους και να χαρίζουν στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό σε ομαδικό επίπεδο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ισπανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ιταλία και Κίνα τα θύματα της Ελλάδας στην κούρσα για το χρυσό μετάλλιο. Αήττητη, δεν άφησε το περιθώριο για αμφισβήτηση από κανέναν. Ακόμα και...
οι Κινέζοι που γέμισαν το γήπεδο του τελικού χειροκρότησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η Ελλάδα ξεκίνησε αποφασισμένη να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο, το οποίο έλλειπε από τη συλλογή της. Μπορεί να είχε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και World League, ωστόσο μετάλλιο στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου δεν είχε. Προηγήθηκε από την αρχή και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε τη διαφορά της.

Στο δεύτερο και τρίτο οκτάλεπτο είχε μια διαφορά 2-3 γκολ, όμως στην τελευταία περίοδο η Κίνα έκανε την αντεπίθεσή της και προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, λίγο πριν από το τέλος μείωσε στο ένα γκολ και είχε και την προτελευταία επίθεση του αγώνα, για να ισοφαρίσει. Όμως, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτρια παραπάνω δεν τα κατάφερε και η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή του κόσμου!

Παγκόσμια διάκριση για δύο παίκτριες της Eθνικής μας, με την Ελένη Κούβδου να αναδεικνύεται καλύτερη τερματοφύλακας του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ στις κορυφαίες συγκαταλέγεται και η Αντιγόνη Ρουμπέση.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

ΚΙΝΑ (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν
ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γούλα.

Τρίτη η Ρωσία

Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης, η Ρωσία επικράτησε 8-7 της Ιταλίας και κατέκτησε την 3η θέση. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του, αλλά οι Ρωσίδες ήταν ψυχραιμότερες και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 2-1, 2-6, 0-0

ΡΩΣΙΑ: Μπελιάεβα 3, Προκόφιεβα 2, Κόνουχ 2, Ρίζοβα, Αλενίτσεβα
ΙΤΑΛΙΑ: Καζανόβα 2, Μπιανκόνι 2, Αμπάτε, Σαβιόλι, Φρασινέτι

Από enet

► Μορφέσης: Ήμασταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε μετά το τέλος του αγώνα με την Κίνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης. «Ήμασταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα», δήλωσε, ενώ αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας: «Καλή χημεία, ξεκάθαροι ρόλοι, ταλέντο, καλές προσωπικότητες».

«Περιμέναμε πολλές ποινές εναντίον μας και επιβεβαιωθήκαμε από τα στατιστικά, που ήταν 16-7 υπέρ των Κινέζων. Ήμασταν αγωνιστικά προετοιμασμένοι για αυτό. Είχαμε προετοιμαστεί να παίξουμε με παίκτη λιγότερο πολλές φορές, όπως και έγινε. Ήμασταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα.

Ζω αυτή την ομάδα από το 2003. Κατά καιρούς έχουν περάσει φουρνιές αθλητριών που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά. Είναι ένας συνδυασμός συγκυριών, κόπων, ωρίμανσης, μεγάλης προσπάθειας. Δεν έγινε χάρη σε καμία, εδώ παίζουν μόνο οι καλύτερες παίκτριες. Όλες προσπαθούν εξίσου για τη θέση τους στην Εθνική, ανεξάρτητα από την ηλικία. Τις στιγμές που δίνει ο αθλητισμός δεν τις δίνει κανένας άλλος. Πλάθει χαρακτήρες, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους», είπε ο κ. Μορφέσης, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012:

«Υπάρχουν 10 ομάδες στον κόσμο πολύ δυνατές, που η μία μπορεί να κερδίσει την άλλη. Αυτές οι ομάδες θα παλέψουν για 3 θέσεις για το Λονδίνο. Το μετάλλιο για εμάς θα έρθει στο προ-ολυμπιακό τουρνουά, αν πάρουμε την πρόκριση και όχι στους Ολυμπιακούς, όσο περίεργο κι αν ακούγεται».

Aλεξάνδρα Ασημάκη: «Το πάρτι μόλις ξεκίνησε. Από τα τελευταία 6 δευτερόλεπτα και μετά κλαίμε! Δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει. Πετύχαμε κάτι μεγάλο. Η Ελλάδα στην κορυφή του κόσμου κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Είναι σαν να ζούμε σε όνειρο. Δεν το πιστεύουμε κι όμως το πετύχαμε! Τεράστια υπόθεση».

Λίγη ώρα μετά την επιτυχία της Ελλάδας στη Σανγκάη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην παγκόσμιο πρωταθλήτρια: «Θερμότατα συγχαρητήρια για την κορυφαία σας διάκριση που ανέβασε τη χώρα μας στο πιο ψηλό σκαλί του υγρού στίβου. Μας κάνατε όλους πολύ υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας πως ο ελληνικός αθλητισμός, με επίμονη δουλειά και πίστη στην αξία του, μας χαρίζει νίκες, συλλογικό ενθουσιασμό και ελπίδα».

Ηλέκτρα Ψούνη: «Όταν πρωτοξεκινήσαμε στη διοργάνωση είπαμε πως πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Πρώτα βάλαμε στόχο την οκτάδα και μετά την τετράδα. Στην αρχή δεν πιστεύαμε πως θα φτάσουμε στην κορυφή όμως μπαίνοντας στον τελικό και με την εμπειρία που έχουμε από τα τελευταία χρόνια, απαλλαγήκαμε από το άγχος και θέλαμε να το διασκεδάσουμε. Κατά βάθος το ξέραμε ότι θα το πάρουμε το χρυσό. Δεν θα συμβιβαζόμασταν με τίποτα λιγότερο. Η χαρά μας είναι μεγάλη».

Έλενα Κούβδου: «Το βραβείο αυτό το μοιράζομαι με τις συμπαίκτριες μου, γιατί ο τερματοφύλακας δεν είναι μόνος του. Παίζει και η άμυνα. Τα είχαμε πει και πριν λίγες ημέρες, όταν δεν ξέραμε ακόμη ότι θα φθάναμε στην κορυφή του κόσμου. Η επιτυχία δεν είναι μόνο δική μου, είναι όλης της ομάδας. Το αφιερώνω στους γονείς μου και στους ανθρώπους που με στήριξαν και πίστεψαν σε μένα».

Κική Λιόση: «Δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας και μάλλον θα αργήσουμε να το κάνουμε. Το πιστεύαμε και το κατακτήσαμε, γιατί το θέλαμε πιο πολύ απ' όλους τους άλλους. Το γουστάραμε και το κάναμε».

Σε ανάλογο ύφος και τα μηνύματα του γγ Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή και του υπουργου πολιτισμού-τουρισμού και Αθλητισμού Παύλου Γερουλάνου και του υφυπουργού Γιώργου Νικητιάδη.
Από enet

Χάρρυ Κλυνν: Είμαστε Έλληνες ρε;



  • Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»
Είμαστε Έλληνες ρε;

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…

Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας και παλικαριάς;

Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…

Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!

Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…

Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διαφάνεια να εφαρμόσει άλλος πολιτικός.

Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!

Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!

Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…

Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…

Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα…

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ…
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

Πλήθη κόσμου επευφημούσαν στην Άρτα, την κουστωδία GAP... ο εξής ένας ο "σημαιοφόρος..." - ευτυχώς ήταν τα "γνωστά παιδιά" και γέμισε το τοπίο!!!



Το να ζεις σε γυάλινο πύργο και να σου περιγράφουν μία άλλη πραγματικότητα έχεις ίσως ένα λογικοφανές ελαφρυντικό, το να βλέπεις όμως με τα μάτια σου, περισσότερους ΜΑΤατζήδες από τους υποστηριχτές σου, είναι κάτι που πρέπει να σε προβληματίσει.
Αυτό δεν ισχύει όπως φαίνεται για τον GAP ο οποίος πορεύεται σε άλλα μονοπάτια χωρίς λαϊκά ερείσματα και προγραμματικές δεσμεύσεις.
Έχουμε συνειδητοποιήσει, νομίζω όλοι πια, ότι αυτή η "κυβερνητική κουστωδία" δρα ως μία παρέα, η οποία έχει αποξενωθεί από τους εντολείς της, οι οποίοι όπως φαίνεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξαπατήθηκαν, όταν του εκχώρησαν την συνταγματική εξουσία για...
καλύτερες μέρες και αντί αυτών βλέπουν έναν αδίσταχτο κοινοβουλευτικό δικτάτορα να τους αδειάζει τις τσέπες, όσοι ακόμα έχουν περιεχόμενο μέσα σε αυτές, και να μας οδηγεί όλους μαζί μέσα από διλήμματα και απειλές από αβεβαιότητα σε αβεβαιότητα και από φόβο σε φόβο... και στο τέλος αντί να βλέπουμε φως στο τούνελ... υποψιαζόμαστε τα χειρότερα και ίσως να συμβεί και το απευκταίο της χρεοκοπίας.
Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε.

Νάσος

Αλλά ας αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους:



Απο stoxasmos-politikh & aletri 

Ολα για πούλημα

Υπάρχει ένα κόλπο που, ό,τι και να λέμε, όσα και να τους σούρνουμε, το πολιτικό προσωπικό τού συστήματος το γνωρίζει καλά. Είναι μάστορες στο να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Την προηγούμενη δεκαετία, όλοι τους, «πουλούσαν» τη μεγάλη ιδέα της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα. Και είδαμε ποιοι θησαύρισαν και ποιοι πληρώνουν ακόμη.

ΤΩΡΑ, σιγά σιγά, ο ένας μετά τον άλλον, αρχίζουν να πλασάρουν τη νέα πατέντα, το «καινούργιο ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ». Βέβαια, κανείς μας δεν έχει πληροφορηθεί -παρά τις διακηρύξεις για διαφάνεια- τι ακριβώς θα είναι αυτό, ποιους θα προστατεύει και από ποιον και ποιοι θα το πληρώνουν και πόσο. Ολοι μας όμως, καθώς ο παθός είναι μαθός και πάθαμε αρκετά με τα μνημόνια και...
τα μεσοπρόθεσμα, βλέπουμε το νέο λογαριασμό να μας έρχεται.

ΑΛΛΩΣΤΕ ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Ιδρυμα Πίτερσον για τη Διεθνή Οικονομία, στις ΗΠΑ, έδωσε μια σαφέστατη πρόγευση. Οπως ανέφερε, οι λεπτομέρειες του Σχεδίου εξετάστηκαν τόσο με τη Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα όσο και με τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές στην ενέργεια, τον τουρισμό και τα ακίνητα».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ ενδιαφέρουσες πτυχές! Ή αλλιώς, να πώς η κρίση γίνεται ευκαιρία, όπως λέει συχνά-πυκνά και ο πρωθυπουργός. Βέβαια, συνήθως ξεχνά να πει ότι οι πολλοί απλώς πληρώνουν και με βαρύ τίμημα την κρίση, ενώ την ευκαιρία την αρπάζουν οι λίγοι, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες που οι πολιτικοί μας δεν μπαίνουν στον κόπο να τις αναφέρουν.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ όμως είναι ότι σχεδόν την ίδια ώρα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, για το ίδιο ακριβώς θέμα μιλούσε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φ. Ρέσλερ. Παραπλήσιες και οι δικές του διατυπώσεις για «επίθεση επενδύσεων και ανάπτυξης, ένα είδος Σχεδίου Μάρσαλ», αλλά με λίγο διαφορετική κατάληξη. Κατ' αυτόν, οι «ενδιαφέρουσες πτυχές» στην Ελλάδα θα είναι ο τουρισμός, οι υποδομές και οι τηλεπικοινωνίες.

ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ σαν κάποιοι να τα έχουν ήδη μοιράσει; Ενέργεια και ακίνητα από κει, πέραν του Ατλαντικού, κατά ΗΠΑ μεριά, υποδομές και τηλεπικοινωνίες από δω, κατά Γερμανία μεριά, και στη μέση ο τουρισμός, να κάνουν παιχνίδι και οι μεν και οι δε. Μόνο εμείς δεν κάνουμε κανένα παιχνίδι, απλά μένουμε στη γωνία και παρακολουθούμε τους μεγάλους να παίζουν στην πλάτη μας.

ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες, ο ισχυρισμός του κ. Βενιζέλου, ενώπιον του διεθνούς ακροατηρίου του, ότι «θα ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνικού έθνους μέσα σε ατμόσφαιρα πολιτικής ομοφωνίας και κοινωνικής συνοχής», φαντάζει το λιγότερο αστείος.

ΚΑΙ δαρμένοι και ευχαριστημένοι δεν γίνεται!

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΥ από enet, μοντάζ Γρέκι

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

O AKHΡΥΧΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗ - ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ ...




Οι 1.500 θέσεις «Κοινωφελούς Εργασίας» που υποσχέθηκε η Λούκα Κατσέλη για τον Νομό Σερρών αποτελούσαν «θείο δώρο» για τον συνάδελφό της  και Υφυπουργό Μάρκο Μπόλαρη , αφού ως φορέας υλοποίησης του σχετικού Προγράμματος ήταν βέβαιο ότι θα όριζονταν ο αρμόδιος θεσμικός φορέας του Νομού , το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ, του οποίου Πρόεδρος είναι ο γνωστός τραπεζοϋπάλληλος εξ Αναγεννήσεως ορμόμενος, Αλκης Απιδόπουλος.

Ο Απιδόπουλος είναι εκ των επιφανών «αυλικών» του πολιτικού γραφείου του Μαρκου Μπόλαρη και όπως είναι φυσικό αυτό συνεπάγετο ότι οι 1.500 άνεργοι που θα απορροφούσε το πρόγραμμα ήταν μαζί  με το συγγενολόϊ τους εν δυνάμει ψηφοφόροι του νυν υφυπουργού, μιλάμε δηλαδή  για 4 - 5.000 χιλιάδες ψήφους.

 Αυτό ταρακούνησε τον Μ
r. M.K.O. , Στάθη Κουτμερίδη, ο οποίος βλέποντας το οξυγόνο να τελειώνει – αφού η μια θέση βουλευτή για το ΠΑΣΟΚ στο νομό θεωρείται καπαρωμένη από τον Μάρκο – και έχοντας ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης εκμεταλλευόμενος το ότι η προκήρυξη της Κατσέλη έμπαζε νερά, αφού επέτρεπε και την συμμετοχή Αστικών Εταιρειών (Μη Κεδροσκοπικών) – άσχετο εάν έγινε ηθελημένα ή μη  - στο πρόγραμμα , έδρασε άμεσα και υπογείως.

Ο Κουτμερίδης εν κρυπτώ φρόντισε να ιδρυθεί μια Μ.Κ.Ο. με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» που δικτυώθηκε υπογείως με φορείς του Νομού ενώ το πολιτικό γραφείο του Μαρκου «ηγρόν ηγόραζε»  και ο Ακλης το Εργατικό Κέντρο , «έπλεκε την φανέλα του στρατιώτη».

Βέβαια ο iakxos έγραφε ότι η αντιπαροχή στον Στάθη, θα δοθεί μεσω Μ.Κ.Ο. αλλά ουδενός ίδρωνε το αυτί …. 

Ο Κουτμερίδης είναι ικανός να κάνει το οτιδήποτε για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του και η ιστορική του διαδρομή δείχνει το πόσο αδίστακτο άτομο είναι, που προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του αν και σοσιαλιστής εφαρμόζει την θεωρία του Νικολό Μακιαβελλι. Να σας θυμίσω την συμπεριφορά του προς τον ευεργέτη του Γιάννη Ανθόπουλο; Να σας θυμίσω την συμπεριφορά του προς τον παιδικό του φίλο και χρηματοδότη του Μπάμπη Γιαμακίδη (Χάμπο);

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Στάθης ήταν ο μοναδικός έλληνας κυβερνητικός βουλευτής που θαύμαζε και έγλυφε δημοσίως τον οικτρό Παπακωνσταντίνου, ο μοναδικός βουλευτής που δέχθηκε να γίνει – παρά την πανελλήνια κατακραυγή–ο εισηγητής του εθνοπροδοτικού «Μεσοπρόθεσμου».

Όλα ήταν μεθοδικά σχεδιασμένα και εν κρυπτώ  η νεοσυσταθείσα Μ.Κ.Ο. έλαβε άμεσα επαγγελματική διαχειριστική επάρκεια (;), ως κατάλληλος φορέας για την υλοποίηση του Προγράμματος «Κοινοφελούς Εργασίας» και εν μία νυκτί συστρατεύτηκαν με αυτή την περίεργη Μ.Κ.Ο. να συνεργαστούν  25 αξιόλογοι φορείς από όλο το Νομό, όπως ανέφερε σε ανακοινωσή της : Κ.Α.Α.Μ.Ε.Α. Σερρών, Ιερή Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών,  Τ.Ε.Ι. Σερρών, Πανελλήνια Μαθητιάδα, Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, Δήμοι, κ.α..  Πράγματι υπήρξε άψογος συντονισμός που καταμαρτυρεί ότι τίποτε δεν έγινε τυχαία.

Τους έπιασε στον ύπνο ο Στάθης γιαυτό επειδή δεν αρκούσαν τα υπονοούμενα του Αλκη Απιδόπουλους , ότι κυβερνητικός βουλευτής κρυβεται πίσω από την περίεργη Μ.Κ.Ο. επιστρατεύθηκε ο γαμπρός του Φραγκιαδάκη, γνωστός "Ηρακλειδέας" του στέμματος του Μάρκου,  να ονοματίσει τον Κουμερίδη

Η συνέχεια της κόντρας των δύο βουλευτών για το ποιός θα ελέγχει την διαχείριση του δημοσίου χρήματος και τον πόνο των 1.200 τελικά ανέργων στο Νομό Σερρών που πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα

Ποιός γράφει τους λόγους του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου;

Καλά ρε άνθρωπέ μου (εσύ που γράφεις τους λόγους του κ.Παπανδρέου): είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεις στο λόγο του προέδρου τη λέξη "πανθομολογούμενες";
Τι περίμενες δηλαδή;

Δείτε στο βίντεο τα αποτελέσματα....
 
 

Η Πατρίς απέθανεν… Ζήτω οι Δολοφόνοι – Προδότες! Ζήτωωωωω… Σώσαμε τα χρέη μας!!!


Τα μάθατε λοιπόν τα νέα…

* Η Πατρίδα σώθηκε και πάλι.
Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει τούτη τη φορά…
Εξη μήνες… ένα χρόνο… τριάντα ίσως.
Μας είπαν πως είμαστε ασφαλείς πια… Πως γλυτώσαμε από τον βραχνά της χρεοκοπίας.
 

* Κάθησε ως κατηγορούμενος και άκουσε την απόφαση – ποινή.
Περιμένατε κάτι καλύτερο;
Για τα… μπάζα!
Δεν κατάλαβε ακόμη τι … γίνεται..!
 

* Μιά ανάσα πήρε η οικονομία και η χώρα μετά τις Βρυξέλλες.
Ετσι μας είπαν ο Ψευτο – Γιώργος, η παράνομη κυβέρνησή του και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Μακάρι…
Γιατί εγώ βλέπω να χρειαζόμαστε… φιάλες οξυγόνου!!
Και μάλιστα πολύ σύντομα.

* Καταντήσαμε να γιορτάζουμε που είμαστε η πρώτη χρεοκοπημένη χώρα της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.
«Επιτυχία» ήταν ο ευρωπαϊκός μηχανισμός τον Μάρτιο του 2010,
«επιτυχία» το Μνημόνιο 1 τον Μάιο του 2010,
«επιτυχία» και η επιμήκυνση που αποφασίστηκε τον Μάρτιο του 2011,
αλλά συνεχώς διολισθαίνουμε στα χειρότερα και κατρακυλάμε στον …άβυσσο.
 

* Ο Λαός ξανά στο γύψο.
Χωρίς τάνκς, αλλά με ΜΑΤ.
Χωρίς συνταγματάρχες – “πατριώτες”, αλλά με Σοσιαληστές – νεοφιλελεύθερους, υπάκουους “πατριώτες”.
Η γενιά της ‘Μεταπολίτευσης’ πριν τρείς μέρες, παρέδωσε την Πατρίδα, στην πλήρη Εξάρτηση.
Σε διαρκή διεθνή οικονομικό και πολιτικό Ελεγχο.
Χωρίς Εθνική Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.
* Η Πατρίς απέθανεν…

Ζήτω οι Δολοφόνοι – Προδότες.
Επιμήκυνση δανείων… μείωση επιτοκίων… ελεγχόμενη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων… “οικειοθελής” συμμετοχή ιδιωτών… “σχέδιο Μάρσαλ” με διαχείριση Ξένων…”ανανέωση” δανεισμού 15-30-50 ετών… ανύπαρκτο “κούρεμα”…
Χρεoκοπήσαμε με όρους Βρυξελλών και Αγορών!!
Μας μένει τίποτα άλλο;;

* Στο τελικό κείμενο της απόφασης της ΕΕ, υπάρχει αναφορά σε εμπράγματες εγγυήσεις που θα δίνει η Χώρα.
Σήμερα το συζητάνε, αύριο το αποδέχονται.
Πάντα υπάρχει μιά Μεγάλη Προδοσία.
* Φάτε τώρα ένα patriotiko gamisi!!
- Το πρώτο γουρουνάκι μπήκε στο σφαγείο.
- Οι ναζί γερμαναράδες μάς κατέκτησαν για 4 χρόνια.
Οι νεοναζί γερμαναράδες για 40(;;)!!
- Ζήτωωωωω….Σώσαμε τα χρέη μας!!!

* Είχε σχέδιο σε…στάδια, είπε ο Γιωργάκης.
1ο. Φυλακές Αβέρωφ.
2ο. Μακρόνησος.
3ο. Σκοπευτήριο Καισαριανής.
- Πήραμε… πήραμε… πήραμε…
Τίποτα δεν δώσαμε!!… …εκτός από 11 εκατ. Πολίτες και μιά Πατρίδα….
 

* Πήγε χωρίς αποφασιστικότητα να αξιοποιήσει τις συνθήκες φόβου που διαμορφώθηκαν σε Ευρώπη και ΗΠΑ…
Χωρίς πρόθεση να εκμεταλλευτεί τον κίνδυνο μετάδοσης της Κρίσης σε όλους…
Χωρίς διάθεση να διαπραγματευτεί υπέρ Ελλήνων… με τσαμπουκά.
Πήγε χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο, πρόθυμος να αποδεχτεί οποιαδήποτε “λύση” αποφασίσουν οι “εταίροι”.
Και τ’ αποτελέσματα … αναμενόμενα…

* Και κάτι τελευταίο: κ.Παπούλια...
Εχουμε φλομώσει από κουβέντες “αλληλεγγύης”…
Εχουμε πνιγεί από δάκρυα πονόψυχων υπουργών και βουλευτών…
Εχουμε σιχαθεί να βλέπουμε και να ακούμε “πατριώτες”…
Δεν χρειαζόμαστε ακόμα ένα κροκόδειλο… …Ακόμα ένα κυβερνητικό εκπρόσωπο…
Πριν γίνεις ο 155ος πράσινος βουλευτής… καλύτερα να φύγεις…
Φτάνει πια.

Στάθης Σαραφόπουλος 

f. b.

"ΕΕ, ο θρόνος του θηρίου της Αποκάλυψης"

Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Ο πρόεδρος της "Χριστιανικης Δημοκρατίας" Νίκος
Ψαρουδάκης (1916-2006 ) έλεγε,το 'χει πει και στη Βουλη, ως βουλευτης (ήταν βουλευτης Επικρατείας 1985-1989, με το ΠΑΣΟΚ),ότι :....

"η ΕΕ (ΕΟΚ) είναι ο θρόνος του θηρίου
της Αποκαλύψεως του Ιωάννου".
Η άποψη αυτη είναι συμβατη με τη (γνήσια) Ορθοδοξία και
γενικα πολιτικα έχει θετικο αποτέλεσμα.

Αποκαλύψεις Στρατιωτών για τον Πόλεμο στο Ιράκ

Δήλωση βουλευτή Φλώρινας για τις ανοησίες του Πάντε Ασλάκοφ

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης (γηγενής Μακεδόνας για όσους δεν το ξέρουν), σχετικά με δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη Παναγιώτη (σ.σ. "Στη Μελίτη δεν υπάρχουν Έλληνες"), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το παραλήρημα του κ. Αναστασιάδη δεν οφείλεται, όπως θα το εξηγούσε η ιατρική επιστήμη, σε οξεία ψυχική διαταραχή.
Είναι ένα τέχνασμα με το οποίο νομίζει ότι θα στηρίξει τους προσωπικούς ανιστόρητους πόθους του.
Έχει βέβαια το δικαίωμα να ισχυρίζεται, μόνο για τον εαυτό του, ότι θέλει.
Ακόμα και το πιο εξωφρενικό.
Ακόμα και ότι κατάγεται από τον πλανήτη Άρη.
Έχει όμως και την υποχρέωση να σέβεται τους συμπολίτες του.

Επειδή νομίζει ότι κατάγεται από τον Άρη δε μπορεί να ισχυρίζεται το ίδιο για τους Έλληνες αυτόχθονες Μακεδόνες και δε μπορεί να υβρίζει με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς όπως Τούρκοι, Αλβανοί και Γραικομάνοι.

Παράλληλα έχει την υποχρέωση να σέβεται το Ελληνικό Κράτος, στου οποίου τα βαθιά δημοκρατικά θεμέλια στήριξε το νεοπλουτισμό του και την ελευθερία του λόγου του.
Η κ. Μούσιου, που τον συμπεριέλαβε στο συνδυασμό της, αν και τον γνώριζε καλά, οφείλει να καταδικάσει ευθέως και δημόσια τη συμπεριφορά του και να τον θέσει εκτός της δημοτικής της παράταξης. Διαφορετικά παίζει ακούσια το παιχνίδι του.

Την ίδια δημόσια καταδίκη οφείλει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν ο πολιτικός φορέας που στήριξε επίσημα το συνδυασμό της κ. Μούσιου.

Όσο για τα περί ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τη FYROM και τη διάθεση της κυβέρνησης της να εγκαταλείψει τις ανιστόρητες διεκδικήσεις, τις αλυτρωτικές προπαγάνδες και το ψευδομακεδονικό ιδεολόγημα. Μέχρι σήμερα ο κ. Γκρούεφσκι εμμένει στην αδιάλλακτη στάση του, στερώντας από τη χώρα του την προοπτική της ανάπτυξης.

Προτιμά να διαιωνίζει την εξουσία του, με την ικανοποίηση της εκλογικής εθνικιστικής πελατείας του και ας υπονομεύει το μέλλον της χώρας του και των κατοίκων της. Εκτιμώ ότι θα συνεχίζει να κάνει το ίδιο, όσο ακόμα οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι του βολεύονται από το σύστημα εξουσίας του.

Ο χρόνος κυλά αποκλειστικά εις βάρος του γειτονικού κράτους.

Ο κ. Αναστασιάδης βέβαια λίγο νοιάζεται κι ας το παίζει τιμητής, αφού ότι και να γίνει στη FYROM, αυτός θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή του στην Ελλάδα».

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής ΝΔ Φλώρινας

"Στη Φλώρινα ζουν πολλοί Βούλγαροι, λίγοι Τούρκοι (πόντιοι) και κανένας Έλληνας"

Ο Πρόεδρος της Μελίτης Πάντε Ασλάκοφ-Αναστασιάδης Αυτό ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Μελίτης, Παναγιώτης Αναστασιάδης ή Πάντε Ασλάκοφ όπως θέλει να τον λένε ο ίδιος, που εξελέγη με τον συνδυασμό της αγαπητής μας Όλγας Μούσιου (ΠΑΣΟΚ) σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της FYROM "Novamakedonjia", αλλά και στη Dnevnik. Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης στην εν λόγω εφημερίδα του Αναστασιάδη Π.

Η συνέχεια στο http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_28.html

Ελλάδα:Δύο κόσμοι και μια αλήθεια...



Αυτοί οι δύο κόσμοι φαινομενικά παράλληλοι συναντιούνται που και που στο Συντάγμα...

Ο ένας είναι στο Μαξίμου και στη Βουλή….

Προεκτείνεται και στα τηλεπαράθυρα και φτάνει μέσα στο σπίτι μας…

Είναι ο κόσμος όπου όλα πάνε καλά…

Εκεί οι αναγκαίες θυσίες σου πιάνουν τόπο, μέχρι να σου ξαναζητήσουν κι άλλες…

Μετά από απεχθή μέτρα βλέπουνε ανάπτυξη σύντομα και όταν πρόκειται να σου ξαναζητήσουν θυσίες, η ανάπτυξη έχει εξανεμιστεί, η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας και για να σε σώσουν πρέπει να σε ξαναθυσιάσουν, λές και δε φταίει ποτέ κανένας παρά μόνο εσύ…

Και όλοι δουλεύουν για να μη πληρώνεις εσύ ο αδικημένος, αλλά τον λογαριασμό τον στέλνουν πάντα σε σένα….Όμως αυτό είναι για τη σωτηρία της Πατρίδας…

Κι εσύ πρέπει να κάνεις το πατριωτικό σου καθήκον όπως το επιτελούν κι εκείνοι…

Τους χρωστάς μεγάλη ευγνωμοσύνη…

Σε όλο το πολιτικό κόσμο που σε λέει καταχραστή ενώ δεν πείραξες χρήματα αλλά επειδή κάποιοι άλλοι το έκαναν…

Επειδή είσαι συντεχνία ενώ οι ίδιοι σου εξηγούσαν πρίν ψηφίσουν το Νομοσχέδιο για να κλείσει το επαγγελμά σου, τα καλά των κλειστών επαγγελμάτων για να αγοράσεις ακριβά την άδεια σου και την εξασφάλιση που σου προσφέρουν με αυτό το νόμο…

Είναι οι ίδιοι που έκοψαν τη σύνταξη του πατέρα σου και τη καταράστηκαν ως φταίχτη για τα δισεκατομμύρια που χάθηκαν στο Χρηματιστήριο και τα δομημένα ομόλογα που εκείνοι «επένδυσαν»…

Αν φοράς στολή είσαι μη παραγωγικός και φταίς για τις φρεγάτες και τα μπαταρισμένα υποβρύχια που εκείνοι αγόρασαν…

Και τα αγόρασαν για το καλό σου -οπότε ο δικός σου μισθός φταίει που τα χρήματα του κράτους δεν επαρκούν για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια που προκάλεσαν οι μίζες που πήραν….Αυτός είναι ο ένας κόσμος…

Ο άλλος είσαι εσύ…

Που μέσα σε ένα χρόνο δεν έχεις να πληρώσεις όχι τα δάνεια σου αλλά ούτε το ρεύμα σου…

Όχι απαραίτητα επειδή κανένας νόμος δεν εφαρμόστηκε για τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και υπερχρεώθηκες…

Επειδή απλά θεωρούν κάποιοι ότι εσύ έφταιξες για όλα…

Είναι εύκολο να μεταθέτεις ευθύνες στους πολλούς όταν είσαι μέσα στους λίγους…

Κι ενώ βιώνεις μια θλιβερή πραγματικότητα την ίδια στιγμή που κάποιοι θέλουννα σε πείσουν για το αντίθετο… ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις…

”Εντάξει εγώ… Ο Πορτογάλος...; O Iσπανός…; O Aμερικάνος…;”

Tι άραγε σας συνδέει…;

Eνα πράγμα…
Η κατάρρευση της Lehman Brothers…

Αυτή πυροδότησε την σωτηρία της AIG με αρκετά δις που σήμερα χρεοκοπούν την Αμερική και όλες τις σωτηρίες των τραπεζών που σήμερα φέρνουν σε χρεοκοπία τα κράτη υποτίθεται για να διασφαλίσουν τις καταθέσεις σου…

Αυτό φταίει…

Τα υπόλοιπα είναι ένα χοντροκομμένο παραμύθι για μεγάλα παιδιά…

Είναι η διατήρηση του κατεστημένου και η δικαιολογία του στη παραμονή της Εξουσίας…

Και αυτό περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές παρατάξεις…

Το θέμα είναι κατά πόσο δέχεσαι να πληρώνεις τα σπασμένα των άλλων…

Φυσικά έχουν το σκοπό τους…

Και αυτός είναι να σε ελέγξουν…

Γιατί…;

Γιατί πολύ απλά ξέρουν τη δύναμη που έχεις…

Και γι΄αυτό κάνουν τα πάντα για να μη τη καταλάβεις εσύ….

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

"ΜΕ τι λεφτά ρε κηφήνα απόκτησες βίλα 4 στρεμμάτων στην Σέριφο; Με τα λεφτά της γυναίκας σου;"


"Ο ΣΤΡΑΒΟΣΑΓΩΝΟΣ ΠΟΠΑΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΑΝ ΕΝΣΗΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ"
"Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΟΠΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΑΦΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ (ΣΗΜΙΤΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ"

O MEΓΑΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΥΝΗΘΕΙ!
ΤΡΕΛΑΝΕΜΑΣ ΧΙΟ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ!
 

Πρωθυπουργός της πτώχευσης;


Δεν μπορεί να έχουν συνωμοτήσει όλοι ενάντια στη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στις Βρυξέλλες. Τα χτυπήματα είναι απανωτά για τη συμφωνία της Συνόδου και μάλλον αυτή μπάζει παρά κάποιοι συνωμοτούν.

Μετά τα απανωτά δημοσιεύματα, σειρά πήρε σήμερα ο Σόιμπλε ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι δεν έχει δοθεί καμιά λευκή επιταγή στο.....
Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στην δευτερογενή αγορά, δείχνοντας ξεκάθαρα την Ελλάδα. Είπε επίσης ότι «η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει, και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ». Σας θυμίζει κάτι αυτό με την εκχώρηση κυριαρχίας;

Και σα να μην έφτανε ο Σόιμπλε, έρχεται και η Standard & Poor’s που ανακοίνωσε, σήμερα, ότι υποβαθμίζει άμεσα κατά δύο βαθμίδες (σε CC από CCC) την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Ο οίκος ανέφερε ότι προέβη στην υποβάθμιση εξαιτίας “του κινδύνου για στάση πληρωμών από μέρους της Ελλάδας“.

«Έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα» επισήμανε στέλεχος της S&P. Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο κ.Μπίαρς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τούτο, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα – δύο χρόνια».

Δηλαδή, για να καταλάβουμε, όπως έλεγε η κυβέρνηση η συμφωνία των Βρυξελλών δε μας εξασφαλίζει για 40 χρόνια; Εμείς ήμασταν τρελοί και εμπαθείς όταν γράφαμε τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας λέγοντας ότι δεν πρέπει να πανηγυρίζει η κυβέρνηση; Πριν λαλήσουν τα κοκόρια επιβεβαιωθήκαμε.

http://www.antinews.gr/

O Πρόεδρος της UEFA συνάντησε τον αρχηγό της Κυβέρνησης των UFO


Η «κίτρινη φυλή» στους δρόμους. Μολονότι έχω αγοράσει κανά δυο οικόπεδα στην άσφαλτο, μετά από μαγικές ενέργειες οδηγών ταξί, δεν μπορώ παρά να δεχθώ ότι έχουν δίκιο. Είχε συμφωνηθεί μια «επιλεκτική απελευθέρωση» με τον Ρέππα και ο Ραγκούσης το γύρισε στην Παριανή Φραγκοσυριανή. Και μην πει κανείς για προνομιούχο κλάδο, γιατί είναι πραγματικά από τις πολύ δύσκολες δουλειές με μηδαμινή κοινωνική αναγνώριση. Αν έναν ταξιτζή δεν τον....
λέτε «ταρίφα» σίγουρα είναι συγγενής σας. Κάποτε θυμάμαι προξένευαν έναν ελαφρώς σιτεμένο ιδιοκτήτη «μισού ταξί» σε μια γεροντοκόρη και αυτή τον αντιμετώπισε περίπου ως λεπρό.

Μέσα όμως από τον αγώνα των ταξί, αναδεικνύεται η πολιτική φυσιογνωμία του αγέρωχου Θύμιου. Ο Παπασπύρου της ΑΔΕΔΥ έχει μείνει στα ‘80s ως ύφος και στυλ, ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ εκπροσωπεί τον δυσκοίλιο ντεμέκ εκσυγχρονισμό της δεκαετίας του 1990, ενώ ο μειλίχιος Πρόεδρος του ΣΑΤΑ τη συνδικαλιστική μετανεωτερικότητα.


Και σχεδιάστρια εσωρούχων η Pamela Anderson
Ένας έμπειρος ίματζ μέικερ εκτός από το μαλλί θα του άλλαζε και το μικρό του όνομα. Με το «Θύμιος» γίνεσαι δεξί μπακ στον Ατρόμητο και πωλητής αυτοκινήτων σε μικρομεσαία κυβικά, αλλά ποτέ άρχοντας του συνδικαλισμού (αυτά περί βαρόνου είναι πασοκικά φληναφήματα). Δείτε πως αλλάζει όλο το ύφος: Ευθύμιος Λυμπερόπουλος: υπάρχει άλλη αίγλη…

Το πρώτο κρούσμα από κουνούπι του Νείλου στην Καρδίτσα. Η επιστημονική κοινότητα δεν συνδέει το γεγονός με την ολιγοήμερη παραμονή των υπευθύνων του site στην περιοχή.

Μία οι υποψηφιότητες, μία τα κουνούπια πολύ της μόδας φέτος η Καρδίτσα. Μετά την Ίμπιζα είναι ο τοπ-προορισμός για τον φετινό Αύγουστο. Μακριά από τα νησιά, τη θάλασσα και τα θερμά επεισόδια. Καθώς όπως μας πληροφορεί το dexiextrem:

«Στις 21 Ιουλίου ένα ελληνικό F-16 αναχαίτισε μόνο του 16 τουρκικά F-16. Το ελληνικό F-16 πετούσε ο Πρόεδρος Καρατζαφέρης με συγκυβερνήτη κάποιον Άδωνι.

Βέβαια ο Πρόεδρος επειδή είναι πολύ συνεσταλμένος και δεν του αρέσει η δημοσιότητα, γι’ αυτό άλλωστε και δεν βγαίνει ποτέ στην τηλεόραση, δεν το έκανε θέμα και απόφυγε να κάνει ντόρο για την ηρωική πράξη του.

Όπως χθες ας πούμε που συμμετείχε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με ληστές τράπεζας στην Τραγάνα… ούτε ανακοίνωση έβγαλε ούτε τίποτα… τόσο πολύ κινδύνευσε πάλι χθες που αναρωτήθηκε “Γιατί ζούμε”»


Της μόδας οι νεο-ναζί μετά τα τραγικά γεγονότα στη Νορβηγία
Ζείτε Πρόεδρε για να οδηγήσετε το έθνος στην Κόκκινη Μηλιά. Ετοιμάζεται το λογισμικό του νέου παιχνιδιού στρατηγικής που θα καθηλώσει. Παρακαλείτε ο Άδωνις να δανείσει τη φωνή του στον αξιωματικό που διατάζει έφοδο. Ούτε να σκέπτεσθε τη σύνταξη Πρόεδρε Καρατζαφέρη όπως ο Σόρος, ο οποίος συμπλήρωσε τα «βαρέα». Πάει ντουγρού για το ΕΚΑΣ…

Μέσα σε όλα αυτή η φωτογραφία του Προέδρου της FIFA με τον Έλληνα Πρωθυπουργό με μπέρδεψε. Είναι ο Παπανδρέου με τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ; Είναι ο Φερέρ με τον Πλατινί; Δύσκολο να απαφανθεί κανείς.

Πάντως η συζήτηση του Προέδρου της UEFA με τον αρχηγό της Κυβέρνησης των UFO ήταν εποικοδομητική…

Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.gr/

Καζάκης στο ΚΟΣΜΟΣ - Η αλήθεια για την οικονομία - Βίντεο


kazakis tv kosmos from NewsKosmos.com on Vimeo.


Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που παραχώρησε στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ στη Ρόδο, ο οικονομολόγος - αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, αναφέρεται στο πώς έφθασε εδώ η Ελληνική οικονομία, πώς ανατάσσεται, κατά πόσο η επιστροφή στο....
εθνικό νόμισμα αποτελεί λύση εξόδου από την κρίση, ποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν οργανωμένο σχέδιο εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας μέσω του ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστές της κ.α.

Για τον κ. Καζάκη η κρίση χρέους ξεκίνησε όταν η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ και ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει.
Όσες προσπάθειες κι αν γίνουν, είπε, όσα Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα κι αν ψηφιστούν, όσα δάνεια κι αν πάρει η χώρα, δεν πρόκειται να γλυτώσει τη χρεοκοπία, εφ’ όσον παραμένει στο ευρώ.
Η μόνη λύση εξόδου από την κρίση είναι η μη αναγνώριση του χρέους κι η διαγραφή του, παράλληλα με την ανάταξη της οικονομίας μέσω της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα της χώρας.
Μάλιστα ανέλυσε βήμα - βήμα με ποιο τρόπο θα γίνει κατά το δυνατόν ομαλά η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, ώστε οι πολίτες να προσαρμοσθούν με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στις νέες συνθήκες και σημείωσε ότι παρά την καταστροφολογία περί επιστροφής στη δραχμή, «δεν υπάρχει χώρα που να επέστρεψε στο νόμισμά της και να έχει καταστραφεί».

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε «καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους», το οποίο μάλιστα τιμωρείται και γι αυτό απαιτείται, εκτός από την διαγραφή του χρέους και την επαναφορά του εθνικού νομίσματος, η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της πραγματικής δημοκρατίας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι η ανατροπή του σημερινού πολιτικού συστήματος που θα προκληθεί από την ίδια την κοινωνία, η οποία πρέπει να αντιληφθεί τη δύναμή της, μέσα από την οργάνωση και τη συντονισμένη δράση.

Ο κ. Καζάκης είπε ότι η χώρα έχει επί της ουσίας χρεοκοπήσει και ότι επίσημα η πτώχευση θα κηρυχθεί μόλις ξεπουληθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσίας της και γενικότερα όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στο Αιγαίο και στα σχέδια που εξυφαίνονται για τα νησιά αλλά και στο πρόγραμμα από μεγαλοεπιχειρηματίες Έλληνες, Τούρκους και Ισραηλινούς για ενιαία οικονομική ζώνη που θα συμπεριλαμβάνει τουρκικά παράλια και Δωδεκάνησα, σύμφωνα μάλιστα και με δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου.

Για την ανάταξη της οικονομίας απαιτείται και μόνον
α) εθνικό νόμισμα αφού για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται το ευρώ
β) διαγραφή χρέους

Ετοιμαστείτε για μαλακό νόμισμα
Στο ερώτημα αν βλέπει να καθιερώνεται για την Ελλάδα ή και τις άλλες χώρες του νότου ένα δεύτερο - μαλακό νόμισμα (γιούρο-λάϊτ), ο κ. Καζάκης είπε ότι είναι πολύ πιθανόν σύντομα να ξυπνήσουμε ένα πρωί με τέτοιο νόμισμα.

Για την κίνηση των υπερχρεωμένων στον ΟΗΕ
Ερωτηθείς για την κίνηση υπερχρεωμένων χωρών του πλανήτη να προσφύγουν στον ΟΗΕ για ευνοϊκό ψήφισμα υπέρ αυτών, απάντησε καταφατικά αμφιβάλλοντας όμως για την στάση της Ελλάδας που ως υπερχρεωμένη χώρα θα έπρεπε να είναι υπέρ μιας τέτοιας κίνησης και εκτίμησε ότι θα καταψηφίσει την κίνηση αυτή όπως θα πράξει η Γερμανία κ.α. ισχυρές χώρες!!!

Για το δημοψήφισμα
Αναφορικά με το δημοψήφισμα πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα προχωρήσει γιατί όποιο κι αν είναι το ερωτηματολόγιο, ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει αντίθετα.

Αυτός ο Τύπος
Αρκετές φορές αναφερόμενος στον πρωθυπουργό έλεγε δεικτικά "αυτός ο τύπος" και ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι, "αυτός ο τύπος" είναι περιορισμένης κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας, αποκαλύπτοντας ότι στο κρίσιμο εξάωρο ακυβερνησίας της χώρας, αυτός πήγε στο Καστρί για να αγοράσει ποδήλατο!!

Χημικά από το Ισραήλ
Αποκάλυψε ότι, οι τεράστιες ποσότητες χημικών που ερρίφθησαν στην Αθήνα ήταν του Ισραηλινού στρατού και τις έφεραν από το Ισραήλ.

Καθεστώς πεονίας
Οι διεθνείς τοκογλύφοι και δανειστές δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν αυτό το καθεστώς πεονίας πάνω σε μια χώρα και στον λαό της με τη βοήθεια του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον ιστορικό Τζέιμς Ράσσελ, «ανάμεσα στους δυο πόλους της δουλείας και της ελεύθερης εργασίας υπάρχουν ενδιάμεσοι τύποι ανελεύθερης εργασίας – δουλοπαροικία, πεονία, καταναγκαστική εργασία.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Καζάκη στους δημοσιογράφους Κλεάνθη Λοΐζο και Ρένα Διακίδη που σίγουρα θα σας προβληματίσει, για αλήθειες που δυστυχώς δεν ακούγονται...


http://axinosp.blogspot.com/

Το αληθινό πρόσωπο και ο σκοπός της «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ».


Η σύγχρονη «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» συνδέεται στενά με το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Οι καταστάσεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τα παγκόσμια Ιστορικά δεδομένα, βέβαια η κάθε νέα μορφή έχει και το στοιχείο της Ιστορικής μοναδικότητας. Δεν σημαίνει όμως αυτό πως δεν ισχύουν οι κλασσικοί κανόνες της....
πολιτικής οικονομίας. Η «εξέλιξη» * του ανθρώπινου πολιτισμού είναι συνεχής. Ενίοτε είναι και οπισθοδρομική από το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας. έως τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά μάλιστα από τον Παγκόσμιο Πόλεμο σίγουρα ΚΑΙ τότε δημιουργήθηκε μια «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ».
Ουσιαστικά τότε χωρίστηκε κοντολογίς σε δύο στρατόπεδα ο κόσμος. Η Ελλάδα ήταν τυχερή και οι τότε ή κατοπινοί σύντροφοι του κ. Βελουχιώτη άτυχοι. Ας ελπίσουμε πως αυτή η παράδοση θα συνεχιστεί και στο μέλλον…

Δυστυχώς προέκυψαν στη συνέχεια της Ιστορίας δύο αρνητικοί παράγοντες, ενάντια στη χώρα μας, που την έφεραν και κατά καιρούς αλλά ιδιαίτερα τώρα σε δυσμενέστατη θέση.

1) Ο πρώτος παράγοντας ήταν και είναι η ΑμερικανόΒρετανική συμμαχία όπου κοντολογίς παρενέβαινε και ουσιαστικά διοικούσε την Ελλάδα εξ αποστάσεως(;) Σωτήριος μεν στην κατοχή και τον εμφύλιο, καταστροφικός στα επόμενα ως και σήμερα χρόνια. Η πραγματικότητα είναι πως κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτοί ουσιαστικά μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν ως και σήμερα. Σήμερα όμως που ο κόσμος αλλάζει ταχύτερα απ΄ότι πριν, την προηγούμενη πενηνταετία, προφανώς, κρίνουν οι επικυρίαρχοί επιβήτορες μας, πως πρέπει να μεταχειριστούν «διαφορετικά» το πιόνι που κατ’ εκείνους ονομάζεται «Greece».
Αυτό το «διαφορετικά» είναι που καίει κυριολεκτικά εμάς ως Έλληνες.
Αυτό το «διαφορετικά» είναι η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» για εμάς.
Και αυτή η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» όπως βαίνει σχεδιασμένα να υλοποιηθεί θα είναι και η καταστροφή μας ως έθνος και ως κράτος. Δεν θα είμαστε απλώς τα «πράγματα» αλλά κυριολεκτικά τα πιθανώς και σφαγιασμένα θύματα.

Τούτο το «επιτυχές» εγχείρημα (για τους πολιτικούς επιβήτορες μας) φυσικά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί τόσο εύκολα εάν δεν υφιστάμεθα και τον δεύτερο αρνητικό παράγοντα.

2) Ο δεύτερος παράγοντας είναι ο «δικός μας» κακός εαυτός. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, μια χρονική γενιά μόνο δηλαδή χρειάστηκε, να αλλοτριωθεί δραματικά ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού και η Ελληνική του συνείδηση. Το «Τσοβόλα δώστα όλα» ίσως για τον Ιστορικό του μέλλοντος θα είναι το εναρκτήριο σύνθημα καταγραφής του γεγονότος αυτού. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι χαλαρά ένα κράτος πλουσιότερο και από την Ελβετία ! Η ομορφιά της και οι φυσικοί πόροι της γνωστοί. Τι έγινε όμως στη πραγματικότητα ; Ένα όργιο ληστροκρατείας (όχι απλώς διασπάθισης) του Δημόσιου χρήματος. Ένας μεγάλος αριθμός «νομιμοποιηθέντων» και «νομίμων» συμμοριών συνελλήνων έγιναν συνένοχοι στην καταλήστευση αυτής της χώρας και ταυτόχρονα, μια και το ένα φέρνει και το άλλο, της πλήρους ηθικής και λογικής αποδόμησης της.

Πώς τα κατάφεραν και μας έφτασαν έως εδώ ;

Α) Λαδώνοντας κυριολεκτικά αλλά και ανήθικα, ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Σα να μην έφτανε αυτό βγήκε και ένας από τους πρωτεργάτες του φαινομένου αυτού και ενοχοποίησε μετά, όλον το Λαό δηλώνοντας «μαζί τα φάγαμε». Αφού τη χρεοκόπησαν το ρίξανε μετά σε σκληρότερα «ναρκωτικά», ήτοι μνημόνια, και το ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ μέλλον αβέβαιο..
Β) Ταυτόχρονα αφήσανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στα σύνορα της. Με έννοιες δήθεν πολυπολιτισμικότητας κατάφεραν να κινδυνεύει άμεσα η χώρα αυτή στα αμέσως επόμενα χρόνια, να Ισλαμοποιηθεί, ειδάλλως να γίνει Ρουάντα ή και χειρότερα.

Γιατί το κάνουν αυτό ;

Θυσιάζουν την Ελλάδα για να διαλύσουν οικονομικά, πολιτικά αλλά ακόμα και ηθικά την όποια επιχειρούμενη Ευρωπαϊκή ένωση.

Μια οικονομικά αλλά ίσως ακόμη και στρατιωτικά (πιστέψτε μας ένας οργανωμένος Ευρωστρατός και υποχρεωμένος θα είναι να φυλά καλύτερα κάποιες γκρίζες ζώνες, σύνορα αλλά και να συμπεριφέρεται καλύτερα από Παπουτσήδες εντολολήπτες και εντολοδόχους) ενωμένη Ευρώπη (που θα κρατά όμως τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και την εθνική ανεξαρτησία του εκάστοτε κράτους μέλους της) είναι αντίθετη στα δικά Τους Νεοταξικά σχέδια επικυριαρχίας του πλανήτη.
Η Ευρωπαική ένωση έχει αυτή τη στιγμή πληθωρισμό μόνο 2% (συμπεριλαμβανομένων και των χρεωμένων –προβληματικών χωρών). Η Αμερική με «μόνο» 15 τρις δημοσιονομικό έλλειμμα έχει καταφέρει και έχει στρέψει το ενδιαφέρον με την βοήθεια πάντα των δικών της «οίκων αξιολόγησης» στην «Ευρωπαϊκή κρίση». Παρ’ ολ αυτά σε σχέση με τους απέναντι της «Δυτικούς», η Ευρώπη έχει ισχυρότερη οικονομία. Άλλο όμως πράγμα η πραγματικότητα και άλλο οι εντυπώσεις. Και για να κερδίσουν επικυριαρχία αλλά και εντυπώσεις…

Επέλεξαν, λοιπόν εμάς ως Δούρειο Ίππο ή κερκρόπορτα.

Δυστυχώς ούτε η Ευρώπη συμπεριφέρεται εδώ σωστά. Η πολιτική της απέναντι μας είναι ήξεις αφίξεις.

Συναινεί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα να είναι στον αναπνευστικό σωλήνα με δύο μελλοντικά σενάρια :
Ι) Να της αφαιρέσουν όλα τα λειτουργικά της όργανα και να την ενταφιάσουν με κηδεία ή χωρίς. Αυτό θα το κάνουν Και οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι» μας όταν νομίσουν ότι θωρακίστηκαν επαρκώς.
ΙΙ) Να επιχειρήσουν ανάνηψη ουσιαστική, και έτσι η χώρα μας να σωθεί.

Το μέλλον θα δείξει και τη μοίρα μας. Γιατί όμως μοίρα μας** ; Γιατί έχουμε ανίκανους πολιτικούς όπου θα έδιναν έστω και μια ύστατη μάχη σωτηρίας της Πατρίδας μας, προωθώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις και έως και θυσιαζόμενοι γι’ αυτές. Αντί αυτού όλοι τους σχεδόν, συνεχίζουν με ανούσια πασαλείμματα ή καταστροφικά κατά το μάλλον ή ήττον νομοσχέδια, το άχαρο και ανούσιο έργο τους, σα να μη τρέχει τίποτα. Δανεικά είναι όλα αυτά και θα μας ξαναχτυπήσουν την πόρτα. Ανάλογα και με την περίσταση είτε υπό τη μορφή ΔΝΤ είτε υπό την μορφή Χάρου.

Γιατί αν κάτι εμείς πρέπει και ίσως μπορούμε να αλλάξουμε ως Έλληνες δεν είναι τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του κ. Ομπάμα ή του κ. Κάμερον (και όσους βρίσκονται από πίσω τους), αλλά τον δικό μας «κακό εαυτό». Συνάμα να απομονώσουμε τους πάσης φύσεως αναρχοκομουνιστές διεθνιστές που αυτοί πάντοτε ήταν είναι και θα είναι εραστές μιας οποιασδήποτε «ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» αρκεί να διαλυθεί η Ελλάδα ! Έτσι μόνο μπορούμε να είμαστε θωρακισμένοι σε όποιας φύσεως κακόβουλη για το Έθνος και Κράτος ενέργεια που μας έρχεται από τα έξω και ονομάζεται ακόμα και «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ». Τα υπόλοιπα ίσως είναι και κουβέντες για μια απροσδιόριστη και θανάσιμα επικίνδυνη πλέον χρονοτριβή διαδικασία αν όχι περαιτέρω οπισθοδρόμηση.

* Με τον όρο εξέλιξη δεν εννοούμε τίποτε το θετικό ή αρνητικό. Εννοούμε πως με το πέρασμα του χρόνου ο ανθρώπινος πολιτισμός γενικά και ειδικά μεταβάλλεται, μετουσιώνεται ή απλώς αλλάζει ουσιαστικά χαρακτηριστικά, περιγραφής του φαινομένου.

** Επιπρόσθετα, η μοίρα μας είναι σίγουρα προδιαγεγραμμένη εάν έχουμε την ατυχία ως μικρό και αδύναμο σχετικά κράτος, σε σχέση με τον παγκόσμιο χάρτη δυνάμεων, να επιλέξουμε αλυτρωτικές συμμαχίες. Αναγκαστικά χρειαζόμαστε συμμαχίες που θα προσβλέπουν στη σωτηρία του Έθνους και Κράτους. Δεν θα έχουν το στοιχείο της μονιμότητας. Απλώς, πάντα σε πολιτική επιφυλακή και ότι βοηθά στην σωτηρία μας είναι συζητήσιμο και πιθανόν υλοποιήσιμο. Ότι όχι, φυσικά και εκ των προτέρων απαράδεκτο. Έως τώρα πάντως, η «ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» που πάνε να μας επιβάλλουν είναι και καταστροφική αλλά και απαράδεκτη. Σωστή αντίδραση στο φαινόμενο αυτό από πουθενά δεν βλέπουμε όμως, ούτε από τους κυρίους πολιτικούς μας, αλλά ούτε και από το σύνολο του Ελληνικού Λαού…

http://free-apopsis.blogspot.com/

Μέρος της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας παρέδωσαν Παπανδρέου και Βενιζέλος

Ευτυχώς και υπάρχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και μας ενημερώνουν για τις μυστικές συμφωνίες –ξεπούλημα της χώρας που έκαναν πρόσφατα Παπανδρέου και Βενιζέλος.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε εχθές στο περιοδικό Stern ότι πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες κυρώσεις σε υπερχρεωμένα κράτη, ενώ: «το κράτος με προβλήματα, που δέχεται βοήθεια, πρέπει να επιστρέφει ένα μέρος της κυριαρχίας του στην ΕΕ».

Αυτή η δήλωση δείχνει ξεκάθαρα ότι μεγάλο μέρος της Εθνικής κυριαρχίας έχει εκχωρηθεί ήδη σε...
ευρωπαϊκά κράτη και τράπεζες από τον Παπανδρέου και το Βενιζέλο.

Η θριαμβολογία μέχρι τέλους του Πρωθυπουργού είχε ξεπεράσει και το πιο κακόγουστο θέατρο του παραλόγου.

Με αγωνία προσπαθεί να μας πείσει ότι έσωσε τη χώρα, ενώ από κάτω οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος χειροκροτούν μέχρι τελικής πτώσης το διασώστη Γιώργο.

Λεπτομέρεια βέβαια ότι ήδη δύο οίκοι αξιολόγησης έριξαν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στα τάρταρα. Τώρα κανένα δημοσιογραφικό γιουσουφάκι δεν το αναφέρει, ενώ μέχρι πρότινος είχαν ως ευαγγέλιο τους οίκους για να πιέζουν ψυχολογικά και να τρομοκρατούν το λαό.

Όπως φαίνεται αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι ο νέος σύγχρονος τρόπος χρεοκοπίας μιας χώρας.

Δηλαδή βάζεις έναν πρωθυπουργό που προεκλογικά φλομώνει στα ψέματα τον Ελληνικό λαό, μόλις εκλέγεται διασπείρει απίστευτες φήμες ώστε το κλίμα στην παγκόσμια αγορά να γίνει δυσοίωνο για τη χώρα και ταυτόχρονα τοποθετείς Υπουργό Οικονομικών έναν Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μέσα σε είκοσι μήνες εξαθλιώνει τους πολίτες, διαλύει κάθε κοινωνική συνοχή, πίνει το αίμα του λαού και παράλληλη αφήνεις το απυρόβλητο τους κατέχοντες.

Έναν υπουργό που η αλαζονεία του και η υπεροψία του είναι πρωτόγνωρη καθώς γνωρίζει ότι φεύγοντας από την Ελλάδα έχει καπαρωμένη θεσούλα και αυτός όπως και οι υπόλοιποι κηπουροί αυτού του συστήματος διάλυσης της χώρας, με συντονιστή τον Παπανδρέου.

Το μίσος που έχει ο Παπανδρέου και οι Υπουργοί του για το λαό, το έθνος και τη χώρα δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με το μίσος του Χίτλερ για τους Εβραίους.

Ο λαός χρεοκόπησε, η χώρα υποθηκεύτηκε, η εθνική κυριαρχία εκχωρήθηκε, η δημόσια περιουσία και οι στρατηγικές υποδομές χαρίζονται στα αφεντικά και ο θρασύτατος υπουργάκος Παπακωνσταντίνου, αυτός με το αυθαίρετο της οικογένειάς του στο δάσος και την υδατοδεξαμενή –παράνομη πισίνα στη Σέριφο, δήλωσε ότι ο Βενιζέλος θα συνεχίσει με επιτυχία την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 20 μήνες. Δήλωσε επίσης ότι πρέπει να αποκατασταθούν εισοδήματα και οι θέσεις εργασίας.

Αυτό ξεπερνά κατά πολύ τη γελοιότητα και γίνεται ιλαροτραγωδία. Ο άνθρωπος που μέσα σε 18 μήνες διπλασίασε την ανεργία στην Ελλάδα, μείωσε την αγοραστική δύναμη του Έλληνα πάνω από 50%, ξερίζωσε το κοινωνικό κράτος και εκχώρησε τα δικαιώματα της Εθνικής κυριαρχίας στους Ευρωπαίους είναι και θρασύς και δειλός.

Δεν ανέλαβε ποτέ καμία ευθύνη προς το λαό παρά μόνο προς τους τραπεζίτες δίνοντάς τους 98 δις ευρώ, και προσπάθησε με κάθε τρόπο να υποταχθεί η χώρα στους πιστωτές της.

Ευτυχώς και υπάρχει και ο Σόιμπλε ο οποίος δε μασά τα λόγια του και ενημερώνει και τους Έλληνες για την κατοχή που συμφώνησαν Παπανδρέου και Βενιζέλος αφού πρώτα είχε στρώσει το δρόμο ο Παπακωνσταντίνου. Με τις υγείες μας…

Υ.Γ. Πόσο άτιμο μπορεί να είναι για κάποιον να φορτώνει τα χρέη του στα παιδιά και τα εγγόνια του, μόνο και μόνο για να δείξει ότι είναι καλός υπάλληλος;;;

Του Στάθη Διομήδη από newstoday μοντάζ Γρέκι

Τα 16 κόλπα της φοροκάρτας που κάνει πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ • ΜΕ ΔΕΚΑΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ • ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Την 3η Οκτωβρίου ορίστηκε η πρεμιέρα της φοροκάρτας για τη συλλογή αποδείξεων, με σκοπό την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου από φέτος πρέπει να προσκομίζουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και δεν θα έχουν κανένα μπόνους φόρου (σ.σ. απόρροια του φιάσκου με τη μη επιβολή του πλαφόν των 300 ευρώ στο μπόνους), ενώ σε περίπτωση μη προσκόμισής τους θα πληρώνουν πέναλτι φόρου 10% για τις αποδείξεις που δεν συνυποβάλλουν στην εφορία.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 30.000 ευρώ πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικής αξίας 7.500 ευρώ. Αν δεν τις προσκομίσει, θα πληρώσει επιπλέον φόρο, ως...
ποινή, 750 ευρώ.

Η «κάρτα αποδείξεων», που θα διαθέτουν αμέσως μετά τις διακοπές -από το φθινόπωρο- οι τράπεζες, θα διευκολύνει τους φορολογούμενους για την καταγραφή των συναλλαγών τους απαλλάσσοντάς τους από τον όγκο των αποδείξεων, οι οποίες τις περισσότερες φορές «σβήνουν».

Κι επειδή η φοροκάρτα θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας από τον Οκτώβριο, οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν 16 επίμαχα σημεία:

1.Από τις 3 Οκτωβρίου 2011 όλες οι αγορές μας θα καταγράφονται στην «κάρτα αποδείξεων».

2.Η χρήση της είναι προαιρετική. Συνεπώς, όποιος φορολογούμενος θέλει, μπορεί να συνεχίσει να μαζεύει αποδείξεις.

3 κάρτες για κάθε ΑΦΜ

3.Οι φορολογούμενοι θα την προμηθεύονται δωρεάν από 27 τράπεζες και χωρίς να δίνουν τα στοιχεία τους. Δεδομένου ότι κύριος κάτοχος της κάρτας είναι το υπουργείο Οικονομικών και για λόγους φορολογικού απορρήτου έναντι των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι τράπεζες απαγορεύεται να επεξεργάζονται τα δεδομένα που συλλέγουν από τις κάρτες και υποχρεούνται να μη διατηρούν αντίγραφα των αρχείων που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ. Οι ίδιοι όροι ισχύουν και για τις εταιρείες εκκαθάρισης των στοιχείων.

4.Σε κάθε φορολογούμενο, δηλαδή σε κάθε ΑΦΜ, θα αντιστοιχούν μέχρι 3 κάρτες. Κι αυτό για να καλυφθεί το ζήτημα της κατοχής από ανηλίκους, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτες που θα αντιστοιχούν στο ΑΦΜ των γονιών τους.

5.Είναι ανώνυμη και θα αναγράφει ένα δεκαψήφιο κωδικό αριθμό.

6.Τον κωδικό αυτό μαζί με το ΑΦΜ του θα αποστέλλει, εντός μηνός από την απόκτησή της, ο φορολογούμενος με sms ή θα τα δηλώνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta του υπουργείου Οικονομικών.

7.Με την αντιστοίχιση κωδικού και ΑΦΜ θα ενεργοποιείται η κάρτα, καθώς το υπουργείο πρέπει να γνωρίζει σε ποιον αντιστοιχεί κάθε κάρτα, ώστε μετά να συνδέει την αξία των αποδείξεων με την κάρτα και συνεπώς με τον ΑΦΜ του φορολογούμενου.

8.Σε περίπτωση κλοπής αν κάποιος τη χρησιμοποιήσει οι συναλλαγές θα συνεχίσουν να καταγράφονται στον αρχικό ιδιοκτήτη, καθώς η κάθε κάρτα έχει αντιστοιχηθεί με ένα συγκεκριμένο ΑΦΜ.

9.Η κλεμμένη ή χαμένη κάρτα θα αντικαθίσταται και η νέα θα ενεργοποιείται με τον ίδιο τρόπο.

10.Θα δημιουργηθεί και ειδικό help desk που θα ενημερώνει τους πολίτες για τη χρήση και τα πλεονεκτήματα της κάρτας. Από την πλευρά τους οι τράπεζες παρέχουν προαιρετικά οδηγίες για τη δήλωση και τη χρήση της κάρτας.

11.Στην κάρτα θα καταγράφονται οι συναλλαγές του φορολογούμενου είτε αφορούν προϊόντα είτε υπηρεσίες.

12.Κατά την πληρωμή, με μετρητά ή πιστωτική κάρτα ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο, της αγοράς ενός προϊόντος ο φορολογούμενος θα δίνει την κάρτα στον επιτηδευματία, ο οποίος θα την περνάει από το POS (σ.σ. μηχανήματα συναλλαγών πιστωτικών καρτών) και θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία της συναλλαγής στη ΓΓΠΣ.

13.Τα στοιχεία που θα καταγράφονται στην κάρτα και θα κοινοποιούνται καθημερινά στη ΓΓΠΣ αφορούν: κωδικό κάρτας, ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία συναλλαγής και ποσό. Θα περνούν στην προσωπική μερίδα του φορολογούμενου και θα καταγράφονται για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου του.

Φρένο στις κομπίνες

14.Η απόδειξη που θα δίνεται στον φορολογούμενο από τον επιτηδευματία θα αναγράφει επιπλέον των συνήθων στοιχείων αγοράς (προϊόν, ποσό, στοιχεία επιχείρησης) και τα ενδεικτικά στοιχεία (υπουργείο Οικονομικών, κάρτα αποδείξεων, 10ψήφιος κωδικό της) που θα αποδεικνύουν ότι η συναλλαγή έγινε με φοροκάρτα. Κι αυτό κρίνεται απαραίτητο ώστε να αποφευχθεί η διπλή χρήση της ταμειακής απόδειξης, τη μια από το χρήστη της κάρτας και τη δεύτερη από οποιονδήποτε πάρει στα χέρια του την απόδειξη.

15.Ο φορολογούμενος θα έχει πρόσβαση στην προσωπική του μερίδα μέσω Διαδικτύου, ώστε να μπορεί σε καθημερινή βάση να γνωρίζει το συνολικό ποσό των συναλλαγών που έχει συγκεντρώσει στην κάρτα του.

16.Κάθε χρόνο, εντός μηνός από την ολοκλήρωση της τελευταίας κεντρικής εκκαθάρισης του αντίστοιχου οικονομικού έτους, θα διαγράφονται τα στοιχεία των καρτών που έχουν καταγραφεί.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ από enet

Το τίμημα της αντίστασης…

Μετά την «απομάκρυνσή» του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανεξάρτητος βουλευτής πλέον, δε μπορεί να αισθάνεται και…
άνετα.

Μπορεί να έχει το κεφάλι του ψηλά και να αισθάνεται δικαιωμένος από την επιλογή του να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, ωστόσο αισθάνεται την «πολιτική μοναξιά» που ίσως του στοιχήσει την πολιτική του καριέρα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κουρουμπλής δεν δίστασε να δηλώσει ότι «υπάρχει μία πολιτική μοναξιά, με την έννοια ενός χώρου στον οποίο ήσουν χρόνια ολόκληρα από τη ζωή σου».

Συμπλήρωσε, όμως, με νόημα ότι βρίσκεται «σε μία νέα πορεία, αλλά έχει και αυτή το ενδιαφέρον της».

Το πολιτικό του ανάστημα, πάντως, σε αντίθεση με πάρα πολλούς βουλευτές, δε φοβήθηκε να το ορθώσει όταν ήταν ακόμη στο κόμμα…

http://www.prionokordela.gr/

Η σκοτεινή πλευρά της Ευρώπης...


Του Γιώργου Δελαστίκ
Δάκρυσε όλη η Ευρώπη, όλος ο κόσμος για τα δεκάδες θύματα του ανθρωπόμορφου τέρατος Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, του Νορβηγού ακροδεξιού δολοφόνου. Εκατοντάδες χιλιάδες Νορβηγοί βγήκαν στους δρόμους για να συνοδεύσουν με βουνά ολόκληρα από κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια τη φάλαγγα των παιδιών και λίγων μεγαλύτερων που όδευαν προς τις όχθες του Αχέροντα. Κι ο φονιάς, πανευτυχής....
μέσα στον κόσμο της πολιτικής του παράνοιας, να φουσκώνει από ικανοποίηση και αυτοθαυμασμό για το κατόρθωμά του και να αισθάνεται σαν τον Οντιν, τον ανηλεή και αιματοβαμμένο θεό του πολέμου και του θανάτου των Βίκινγκ...

"Δεν θα αφήσουμε το μίσος να αλλάξει την κοινωνία μας!" φωνάζουν απελπισμένα οι Νορβηγοί. Μακάρι να το κατορθώσουν. Οι πιθανότητες όμως είναι λίγες. Τα μεγάλα πολιτικά εγκλήματα πάντα αφήνουν πολύ βαριά τη σφραγίδα τους στις χώρες όπου διαπράττονται.

Το χειρότερο είναι κάτι που οι πάντες δυσκολεύονται να ομολογήσουν - με ελάχιστες εξαιρέσεις: ο Νορβηγός δολοφόνος, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως φανατικό αντιισλαμιστή, δεν γεννήθηκε σε έναν κόσμο αποσπασμένο από την πραγματικότητα. Το αντίθετο. Το πολιτικό έδαφος σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αλλού περισσότερο αλλού λιγότερο, είναι γόνιμο για την καλλιέργεια και την άνθηση ακόμη και των πιο αποκρουστικών ακροδεξιών ιδεών και θέσεων. Η αιτία είναι ότι πληθώρα θέσεων των κομμάτων της ακροδεξιάς έχουν πλέον γίνει αποδεκτές στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, έχουν ενσωματωθεί στον πολιτικό λόγο και την πολιτική πρακτική των κομμάτων εξουσίας και έτσι επηρεάζουν τις συνειδήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων.
Θεωρείται πλέον "μπανάλ" φαινόμενο η ακροδεξιά ιδεολογία. Τα ακροδεξιά κόμματα έχουν γίνει πλήρως αποδεκτά στο πολιτικό σύστημα και η επιρροή τους καλπάζει σε όλη την Ευρώπη.

Οι πάντες επαινούν -και δικαίως- την ανοιχτή σοσιαλδημοκρατική κοινωνία της Νορβηγίας, το εξαιρετικό κοινωνικό της κράτος, την αποτελεσματική καταπολέμηση της φτώχειας. Αποφεύγουν όμως να υπενθυμίσουν ότι η χώρα αυτή έχει και μια δεύτερη, σκοτεινή όψη. Πολύ σκοτεινή. Στις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009, το ακροδεξιό Κόμμα της Προόδου αναδείχθηκε ως το κατά πολύ ισχυρότερο κόμμα του συντηρητικού στρατοπέδου με ποσοστό... 22,9% που το καθιστά το ισχυρότερο ακροδεξιό κόμμα της Ευρώπης!

Πολλοί θέλουν να ξεχνούν ότι και στη γειτονική Φινλανδία, το επίσης ακροδεξιό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, πήρε 19% - μόλις... 0,1% λιγότερο από τους σοσιαλδημοκράτες! Και στην επίσης σκανδιναβική Δανία η ακροδεξιά έχει 13,9% και επιπροσθέτως η δεξιά κυβέρνηση εξαρτά την επιβίωσή της σχεδόν δέκα χρόνια τώρα από την ανοχή που της παρέχει στο κοινοβούλιο, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2010 η ακροδεξιά μπήκε πανηγυρικά και στη Βουλή της Σουηδίας, καθώς το με νεοναζιστικές ρίζες ψευδεπίγραφο κόμμα Δημοκράτες της Σουηδίας πήρε το 5,7% των ψήφων.

Κανένα από αυτά τα ακροδεξιά σκανδιναβικά κόμματα δεν ευαγγελίζεται φυσικά τη βία εναντίον των μεταναστών, των μουσουλμάνων, των αριστερών - πόσω μάλλον τη μαζική δολοφονία νέων και παιδιών ενός σκανδιναβικού σοσιαλδημοκρατικού κυβερνώντος κόμματος. Πάνω στα γενικευμένα όμως στην κοινωνία αισθήματα εναντίον των ξένων ή των μουσουλμάνων αναπτύσσονται φυσιολογικά και οι κακοήθεις αποφύσεις σαν τον δολοφόνο Μπρέιβικ.

Δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στη Σκανδιναβία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο, τρεις κεντροαριστερές εφημερίδες πανευρωπαϊκά γνωστές -η γαλλική "Λιμπερασιόν", η αγγλική "Γκάρντιαν" και η ισπανική "Ελ Παΐς"- μαζί με άλλες ευρωπαϊκές συντηρητικές εφημερίδες πρόβαλλαν την εκδοχή ότι δράστες τόσο της βομβιστικής επίθεσης στο Οσλο όσο και της σφαγής στο νησί Ουτόγια ήταν πιθανότατα... ισλαμιστές!

Ενστικτωδώς δηλαδή στο μυαλό σχεδόν όλων ανεξαιρέτως των Ευρωπαίων έχει σχηματιστεί η πεποίθηση ότι ειδεχθή πολιτικά εγκλήματα διαπράττουν μόνο οι ισλαμιστές στην εποχή μας.

Ομολογία
Ο φονιάς "τέκνο του κόσμου μας"

Συγκλονιστική και γενναία η επισήμανση της γερμανικής εφημερίδας "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" στον τίτλο άρθρου της για τον δολοφόνο: "Ενα τέκνο του κόσμου μας" ο αφοπλιστικός τίτλος. Επεξηγηματικός ο υπότιτλος: "Ποιος είναι ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ; Ενας εξτρεμιστής, χωρίς αμφιβολία. Ομως οι ιδέες του προέρχονται λιγότερο από σκοτεινές πηγές παρά από το μέσο (της κοινωνίας), από την καθημερινότητα του Ιντερνετ". Την ίδια γνώμη έχει και ο Νορβηγός φιλόσοφος Λαρς Γκιούλε. Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ μπορεί να έδρασε μόνος "αλλά τις απόψεις του μοιράζονται πολλοί και ανθούν στους κόλπους μιας υποκουλτούρας, που έχει σχηματιστεί στο διαδίκτυο και υπερβαίνει κατά πολύ τη Νορβηγία" δηλώνει.


Πηγή:   ethnos