Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Πυρά κατά της ΕΣΑΝΣ από τον Δήμαρχο Ν. Ζίχνης, Ανδρέα Δαϊρετζή !


Τα βέλη του κατά της ΕΣΑΝΣ εξαπέλυσε απ’ το κεντρικό δελτίο του NTV ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης, Ανδρέας Δαϊρετζής, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ειδικότερα, τους κατηγόρησε για τρομοκράτηση του σερραϊκού λαού, τονίζοντας ότι, το μόνο που κάνουν είναι να εκβιάζουν απροκάλυπτα τους πολίτες με τα πρόστιμα που θα ισχύσουν απ’ τη νέα χρονιά.

Με τον γνωστό χειμαρρώδη λόγο του, ο κ. Δαϊρετζής, έδωσε τις δικές του απαντήσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν απ’ την πλευρά των μελών της ΕΣΑΝΣ:

«Όπως η τρόικα εκβιάζει την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι θα γίνουν απολύσεις, έτσι κι αυτοί λένε ότι θα μπουν πρόστιμα, ενώ αυτό είναι παραμύθι, και τρομοκρατούν τον σερραϊκό λαό. Εγώ δεν τους δίνω το δικαίωμα να τρομοκρατούν τους δημότες Ν. Ζίχνης».

Για τον Ανδρέα Δαϊρετζή, παραπλανητικό είναι επίσης και το ποσοστό που ανακοινώθηκε απ’ την ΕΣΑΝΣ για την χρηματοδότηση του έργου απ’ το ΕΣΠΑ – ποσοστό που θ’ αγγίξει το 60%. Όπως σημειώνει ο ίδιος, υπάρχει περίπτωση το ποσοστό να είναι πολύ μικρότερο, με αποτέλεσμα το «μάρμαρο» να το πληρώσουν και πάλι οι δημότες:

«Εγώ θα δεχθώ ότι, στην καλύτερη περίπτωση, το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση με 3%. Θα στοιχίσει 60.000.000 € και τα 30.000.000 € θα καλυφθούν από ίδιους πόρους του επενδυτή. Το υπόλοιπο λένε ότι θα καλυφθεί απ’ το ΕΣΠΑ έως 60% - το πόσο ακριβώς όμως δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Μπορεί να μην είναι και καθόλου! Αφού ξέρουν τόσα πολλά και ενημερώνουν υπεύθυνα τον σερραϊκό λαό, ας μας πουν σε ποιο βαθμό επιδοτείται το έργο απ’ την Ε.Ε. και πόσο θα κοστίσει».

Αφού έκανε την δική του εκτίμηση για το κόστος του έργου, ο κ. Δαϊρετζής διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι, το Νοσοκομείο Σερρών, είχε στοιχίσει μόλις 15.000.000 €. Είπε χαρακτηριστικά:

«Όταν έγινε το Νοσοκομείο, στοίχισε 15.000.000 € και το θεωρούσαμε τότε ως το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 10 – 20 ετών για το Νομό Σερρών. Εδώ μιλάμε για 60.000.000 €! Είμαι καχύποπτος, γι’ αυτό δεν συμμετέχω, όπως καχύποπτοι είναι και όλοι οι Σερραίοι».

Ο ίδιος, βέβαια, εκφράζει τις επιφυλάξεις του και για το λειτουργικό κόστος του εργοστασίου:

«Εγώ είμαι σίγουρος ότι, απ’ τη στιγμή που θα γίνει το εργοστάσιο αυτό, το κόστος των απορριμμάτων θα ξεπερνά τα 200 € ανά τόνο».

Ωστόσο, ο Ανδρέας Δαϊρετζής έστρεψε τα βέλη του και κατά του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών, Στέφανου Φωτιάδη, ο οποίος αποχώρησε απ’ την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σχολιάζοντας το περιστατικό αυτό, ο κ. Δαϊρετζής είπε ότι δεν έπρεπε να διαμαρτυρηθεί, καθώς το έργο που υλοποιεί τώρα ο Πέτρος Αγγελίδης είναι ουσιαστικά δικό του:

«Ο κ. Φωτιάδης, που ως Νομάρχης είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι σκοπός του ήταν να γίνει ΧΥΤΥ, αποχώρησε. Αυτό γίνεται τώρα, ΧΥΤΥ. Γιατί λοιπόν αποχωρεί; Βλέπουμε πράγματα αλλόκοτα και ανώμαλα και συνεργασίες που δεν ξέρω από που πηγάζουν»

Απ’ την κριτική του κ. Δαϊρετζή δεν ξέφυγε ούτε ο Δήμαρχος Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, τον οποίο κατηγορεί για το ότι παραμένει μέλος της ΕΣΑΝΣ:

«Μας έλεγε ο κ. Κοτσακιαχίδης ότι, προϋπόθεση για να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ, είναι να γίνει πρώτα το εργοστάσιο. Γιατί λοιπόν τώρα συμμετέχει στην ΕΣΑΝΣ και δεν αποχωρεί;»

Στο στόχαστρό του, ωστόσο, μπαίνει και ο Δήμαρχος Σερρών και Πρόεδρος της ΕΣΑΝΣ, Πέτρος Αγγελίδης:

«Δέκα μήνες πριν απ’ τις δημοτικές εκλογές, δεν νομιμοποιείται κανένας Δήμαρχος, ο οποίος βγήκε με άλλους όρους και άλλες υποσχέσεις πριν τρία χρόνια, να δεσμεύει με τέτοιες αποφάσεις τον σερραϊκό λαό και να τον φορτώνει με φορολογικά βάρη για 30 χρόνια».

Για άλλη μια φορά, βέβαια, ο Δήμαρχος Ν. Ζίχνης άφησε σαφείς αιχμές κατά της ΕΣΑΝΣ, κατηγορώντας την για κακοδιαχείριση και ζητώντας να βγουν στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας απ’ την ίδρυσή της:

«Απ’ τη μέρα που έγινε η ΕΣΑΝΣ μέχρι σήμερα, θέλω να μάθω πού πήγαν τα λεφτά απ’ τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της. Η ΕΣΑΝΣ δεν είχε κανένα έξοδο: μια υπάλληλο είχε, που δεν ξέρω πόσα πληρωνόταν. Από εκεί και πέρα, ποιοί έπαιρναν τα λεφτά και πόσα έπαιρναν; Αυτά τα έξοδα θέλω να τα μάθω ένα προς ένα. Η ΕΣΑΝΣ οφείλει εξηγήσεις στον σερραϊκό λαό».

serresparatiritis.gr
Πηγή: δελτίο ειδήσεων NTV

Αξιαγάπητε δήμαρχε Ν. Ζίχνης
Είσαι ο μόνος εκ των υπολοίπων δημάρχων ο οποίος μιλάει αληθινά .
Είσαι πολιτική όαση για τον νομό μας .
Μείνε για πάντα αληθινός κι όχι σαν τον δικό μας υποκριτή που εκλέχθηκε με σλόγκαν : "αν το λειτουργήσουν ως χυτα πρώτος θα μπω φυλακή " η τον άλλο τον "περίεργο" που μιλούσε για μελετητές των 30 αργυρίων και σαν πήρε εξουσία υπέγραψε άδεια λειτουργίας για χυτα !
Καλή δύναμη Ανδρέα , Θεού θέλοντος θα γελάσει κι ο κάθε πικραμένος !

ComSec

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου