Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΧΥΤ(Υ)(Α) ΧΥΤ νομού Σερρών : ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ....Διαχρονικές

http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=print&sid=3887


ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
Ημερομηνία 03-07-2009 10:31
Θέμα Πολιτική
Ο νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικώνΜΜΕ τόνισε:

«ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ , το ξεκαθαρίζω , θα δημιουργηθεί στο νομό Σερρών»



Ο Νομάρχης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο υποστήριξε ότι θα λειτουργήσει ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ στην περιοχή του Παλαιοκάστρου και ότι ευελπιστεί να ολοκληρωθεί το έργο στο τέλος του 2010

«ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ , το ξεκαθαρίζω , θα δημιουργηθεί στο νομό» τόνισε ευθαρσώς ο νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικώνΜΜΕ, μια μέρα μετά την σύσκεψη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής , που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη

Ο κ. Φωτιάδης δήλωσε ότι μιλάμε για ένα έργο ολοκληρωμένο : « Υπήρξε καθοριστική η παρουσία της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών στην Θεσσαλονίκη στην σύσκεψη της Επιτροπή Παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής , που συμμετείχε και η ομάδα από τις Βρυξέλλες και η ομάδα η εθνική . Και είδαμε μαζί με τα άλλα έργα και το δικό μας που ήταν στο κόκκινο και για απένταξη . Κρίθηκαν τα πάντα στην επιτροπή και ο κύβος ερίφθη ,πλέον κλείδωσε το έργο του ΧΥΤΥ , έχουμε εξασφαλισμένη την πίστωση από το Γ΄ΚΠΣ ,διασφαλισμένη την συνέχεια της χρηματοδότησηςαπό το Δ΄ΚΠΣ . ?αρα έχουμε ένα έργο ολοκληρωμένο ,ένα έργο στο οποίο θα δείξουμε επιμέλεια και θα ζητήσουμε και την παρουσία των κατοίκων .
 Ένα έργο άκρως αναγκαίο ,ένα έργο που έχουμε συνταχθεί όλοι οι φορείς με κυρίως τον Α΄Βαθμού ,με την ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚ ,με τις πρωτοβουλίες των δημάρχων με την διαλογή των υλικών και την μείωση του όγκου .
 Εξήγησα ότι προχωρούμε πραγματικά όπως ορίζει η μελέτη και η περιβαλλοντική αδειοδότηση . Κρίθηκε ότι η προσέγγιση και η παρέμβασή μας είναι πραγματικά θεαματική και πήραμε επαίνους για αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες .Και θέλω να νομίζω ότι μπορούμε να ορίσουμε μέσα στο καλοκαίρι ,θα έχουμε και την εγκατάσταση των εργολάβων , θα έχουμε και την προμήθεια όλων των μηχανημάτων και κυρίως θα έχουμε και τους δρόμους , την εγκατάσταση των εργολάβων για τους δρόμους που οδηγούν προς το έργο του κυρίως ΧΥΤΥ αλλά και των υποέργων . ?αρα έχουμε όλο εκείνο το πλαίσιο της λειτουργίας της ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο νομού».
Ο κ. νομάρχης ερωτώμενος για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Παλαιοκάστρου , είπε : « Ξεκινά ένας διάλογος που πρέπει να έχει τα στοιχεία της καλοπροαίρεσης . Τους καλώ σε μια συνεργασία που θα ξεκινά από την εποπτεία της πορείας του έργου . Επαναφέρω την διαβεβαίωση μου ότι θα είναι ΧΥΤΥκαι θα είμαστε πρωτοπόροι γιατί θα κάνουμε ολική διαχείριση στο νομό Σερρών»
Το ίδιο βράδυ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου νομαρχιακού συμβουλίουο κ. Φωτιάδης ενημέρωσε το σώμα για το θέμα της πορείας του έργου του ΧΥΤΥ διευκρινίζοντας ότι θα λειτουργήσει ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ στην περιοχή του Παλαιοκάστρου και ότι ευελπιστεί να ολοκληρωθεί το έργο στο τέλος του 2010 τονίζοντας μάλιστα ότι θα ξεκινήσει από τον ΧΑΔΑ της Νιγρίτας με Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων .
Επισημαίνεται ότι διακριτική ήταν η παρουσία κατοίκωντου Παλαιοκάστρου που παρακολούθησαντη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου

Δήμητρα Μετόκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου