Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

XYTΥ - Α Σερρών


Νεολαία Παλαιοκάστρου Σερρών
Χθες
Την ευρωπαική επιτροπή περιβάλλοντος και το τμήμα των χρηματοδοτήσεων επισκέφτηκαν οι άνθρωποι του περιβαλλοντικού συλλόγου Παλαιοκάστρου .
Μετά από την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου από τα μέλη του , κατορθώθηκε και μαζεύτηκε το ποσό των 3000 ευρώ περίπου με αποτέλεσμα να μπορέσουν να ταξιδέψουν οι άνθρωποι μας στης Βρυξέλλες όπου και συναντήθηκαν με ανθρώπους του περιβάλλοντος και των χρηματ
οδοτήσεων .
Εκεί διαπιστώθηκε κι απ τα πιο επίσημα χείλη πλέον πως η ευρωπαική επιτροπή δεν γνώριζε τίποτε ως προς το ότι υπάρχει απόφαση της ανώτατης Ελληνικής δικαιοσύνης η οποία με την 2954/2005 ουσιαστικά ακυρώνει την δημιουργία χυτα .
Οι άνθρωποι του συλλόγου δεν αρκέστηκαν μόνον σε αυτά αλλά εξιστόρησαν και όλη την διαδρομή της κατασκευής χυτα απ το 1998 ως και σήμερα .
Είδαν αποκαλυπτικά βίντεο για το δούλεμα που πέφτει τοπικά και πανελλήνια πχ τον Φωτιάδη να ψεύδεται για τις γεωτρήσεις , την ομολογία του "εγκληματία" Ευαγγελίδη ο οποίος κατονομάζει και περιγράφει όλο το παρασκήνιο της επιλογής , το ΚΛΕΨΙΜΟ του
νερού της Νεραΐδας το οποίο τροφοδοτούσε το χωριό μας απ το 1963 μέχρι που πάτησε το πόδι της η γνωστή συμμορία .

Είδαν επίσης βίντεο στο οποίο ο Καλαθάς αποκαλεί φαντασιόπληκτο άνθρωπο του συλλόγου μας όταν αυτός του είπε ότι οι πρώτοι περιβαλλοντικοί όροι έχουν ακυρωθεί με την απόφαση του ΣτΕ , ως ένα δείγμα για το τι αντιμετωπίζουν με τα τοπικά πολιτικά ανδρείκελα . Όλα τα λεφτά ήταν οι αποφάσεις της ΕΣΑΝΣ η οποία την μία αποφάσιζε για δοκιμαστική λειτουργία χυτυ και μετά απο δύο μήνες για δοκιμαστική λειτουργία χυτα .

Την αλλαγή των ταμπελών απο χυτυ σε χυτα , τον Καλαθά και πάλι να αποκαλεί ψυχωτικούς τους κατοίκους , τον αντιδήμαρχό του Κο Καραλή να λέει σε εκπομπή εν έτη (Νοέμβριος) 2012 να ομολογεί απευθείας ανάθεση για την επιχωμάτωση των σκουπιδιών του δημοτικού του χαδα και γενικώς κατατόπισαν πλήρως για το τι πραγματικά συμβαίνει στη Σέρρες .

Οι άνθρωποί μας κατέστησαν σαφές στους ανθρώπους που συνάντησαν ότι ο περιβαλλοντικός σύλλογος εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στα ευρωπαικά δικαστήρια με αγωγή εναντίον της επιτροπής .
Κλείνοντας την συνάντηση η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες , ζητήθηκε απ τους ανθρώπους μας μία έκθεση με αυτά που υποστηρίξανε η οποία θα είναι στα αγγλικά και η οποία θα διαβιβαστεί στην ηγεσία του τμήματος περιβάλλοντος .

Αγαπητοί μας φίλοι , το τελικό τους ξεβράκωμα είναι κοντά.
Πριν τις γιορτές οι άνθρωποι που συνομίλησαν με τους ανθρώπους μας , θα επισκεφτούν το χωριό μας για να τους ξεναγήσουμε στο έκτρωμα του στεφανάκη .

Τώρα αρχίζουν τα γλέντια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου