Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων





Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων διοργανώνει σήμερα ημερίδα με θέμα:«Η προτεινόμενη εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 6,30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΣ,στις Σέρρες.

Εισηγητές:

α) ο κος Τάσος Κεφαλάς, Καθηγητής, μέλος της «Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη διαχείριση των Απορριμμάτων» (ΠΡΟΣΥΝΑΤ).

β) ο κος Σταύρος Παπαϊωάννου, Καθηγητής ΤΕΙ , μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών».

Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθεί η συστηματική προσπάθεια, που αναπτύσσει η «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων».




Η προσπάθεια αυτή έχει αποδώσει δύο σημαντικά αποτελέσματα:

• μια πρόταση εναλλακτικής διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει καθιερωθεί σαν η πρόταση της αποκεντρωμένης ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων Σε επίπεδο δήμων ή ομάδων γειτονικών δήμων, κάτω από δημόσιο και κοινωνικό καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου και χωρίς την εμπλοκή των μεγάλων εργολαβικών ομίλων.

• την ώσμωση πολλών τοπικών πρωτοβουλιών, τη σταδιακή διαμόρφωση κοινού λόγου και τις κοινές δράσεις,που, ωστόσο, παρουσιάζουν ακόμη σημαντική υστέρηση.



http://www.serresparatiritis.gr/index.php?page=description&article_id=7382

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xaliese poly me ton Tosio etsi? Kairos htan na akoustoun oi alh8eies oi opoies epivevaiwnoun auta pou fwnazoun oi katoikoi tosa xronia . Makari sto telos na dikaiw8oun oi Palaiokastrinoi , giati exoun ola ta dikia me to meros tous . O fwtiadhs me ton Kala8a tous paiksane poly vrwmiko paixnidi.......

      Διαγραφή
  2. ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ-ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ...ΑΣΕ ΤΟΝ ΤΟΣΙΟ ...ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ ΔΕΣ..ΠΡΟΔΟΤΗ..ΓΛΥΦΤΗ..ΘΕΣ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ..ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να καλύπτεται κάποιος πίσω από την ανωνυμία που παρέχουν τα blogs και να εκθέτει με τέτοιο αισχρό και ταυτόχρονα γελοίο τρόπο τους "αντιπάλους" ....... "εχθρούς" του, είναι σίγουρα ένα δείγμα ανωριμότητας αρχικά, ανεντιμότητας και σαφέστατα έλλειψης δυνατότητας σοβαρής επιχειρηματολογίας επί του "θέματος αντιπαλότητας". ΠΑΙΔΙΑ (και κυριολεκτώ με την προσφώνηση) μαζευτείτε! Γιατί είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο ανωτέρω διάλογος δεν αντιστοιχεί στα πρόσωπα που αναφέρεται, αλλά είναι δημιούργημα κατά πάσα πιθανότητα των διαχειριστών αυτού του blog. Το λέω αυτό γιατί τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά και τα δύο πρόσωπα εδώ και χρόνια και πέρα από τα όποια πολιτικά λάθη και χειρισμούς θα μπορούσε να τους προσάψει κανείς, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θα μπορούσε να τους αποδώσει την ποταπότητα αυτού του χείριστης μορφής διαλόγου, γιατί είναι άτομα με προσωπικότητα, αυτοσεβασμό, και αποδεδειγμένα ικανά να στηρίξουν, υποστηρίξουν και δικαιολογήσουν με σοβαρά και κυρίως κόσμια επιχειρήματα τις απόψεις και ενέργειές τους. Και να έχετε υπόψιν σας ότι η όποια ανωνυμία στο διαδίκτυο μπορεί να αρθεί ανά πάσα στιγμή από τη στιγμή που σημειώνεται παραβίαση νόμων. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σ' αυτή τη Χώρα που υπηρετούν τους Θεσμούς..... Μην το ξεχνάτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις σήμερα μπήκαμε και είδαμε ότι αυτός ο διάλογος έχει ξεφύγει . Προφανώς το άτομο του Φωτιάδη που μπαίνει και βρίζει στο blog του Ίακχου , ανακάλυψε και το δικό μας blog και κάνει το ίδιο κι εδώ .
      Τώρα που κολλάει βρε 12:57, όλο αυτόν τον διάλογο να τον φανταστήκαμε εμείς και να τον προβάλουμε εδώ .
      Η φαντασία σου όχι μόνο καλπάζει αλλά πρέπει να πιάνει σε τελικές την ταχύτητα του φωτός .
      Τα υβριστικά μηνύματα , διαγράφονται !

      Διαγραφή