Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

«Πόρτα» στον Κόκκαλη από την Αφρική!


Ούτε στις χώρες του Τρίτου κόσμου δεν αναγνωρίζουν τις εγγυητικές ελληνικών τραπεζών με αποτέλεσμα να... δυσχεραίνεται η αποφασιστικότητα αλλά και το ενδιαφέρον πολλών ελληνικών τεχνικών επιχειρήσεων να διεκδικήσουν έργα στις αγορές αυτές.
Δεν είναι υπερβολή, αλλά συνέβη πρόσφατα στην Ιντρακάτ του ομίλου Κόκκαλη. Όταν η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία θέλησε να διεισδύσει στην περιοχή του Καμερούν για να συμμετάσχει σε δημόσια έργα της χώρας, την περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση την ανάγκασε να δημιουργήσει γραφείο στο Καμερούν προκειμένου να χρηματοδοτείται με τους τραπεζικούς όρους της Αφρικανικής χώρας. Την ίδια στιγμή η ανυποληψία για την Eλλάδα ήταν έκδηλη σε κάθε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους, αφήνοντας άναυδη την ελληνική αποστολή.

«Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν την Ελλάδα, εσείς έχετε καταστραφεί» δήλωνε ο επικεφαλής της εθνικής εταιρείας Ηλεκτρισμού, μιλώντας σε στελέχη της Ιντρακάτ κατά τις επαφές που είχαν τους προηγούμενους μήνες στην χώρα με τα μεγαλύτερα κρούσματα διαφθοράς.

newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου