Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

XYTY ΣΕΡΡΩΝ : Πρόβλημα με τη χρηματοδότηση ?



Παρά την κυβερνητική κινητοποίηση και την κοπιώδη προσπάθεια της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, συμβάσεις δεν έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής.
Ένα από τα προβλήματα συνδέεται με το γεγονός πως οι τράπεζες (που θα χρηματοδοτήσουν τμήμα των έργων αφού θα δώσουν δάνεια στους ιδιώτες επενδυτές) δυσκολεύονται να πιστέψουν πως οι δήμοι θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Οι δήμοι είναι αυτοί που θα πληρώνουν στους ιδιώτες που θα διαχειρίζονται τις μονάδες το λεγόμενο gate fee (το τέλος εισόδου ανάλογα με την ποσότητα απορριμμάτων που θα φτάνει στα εργοστάσια επεξεργασίας).
Το ποσό αυτό είναι 58 ευρώ ανά τόνο στη μονάδα στις Σέρρες, 60 ευρώ για την Πελοπόννησο και 110 ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία. Με δεδομένα τα δύσκολα οικονομικά των δήμων, οι διοικήσεις των τραπεζών ζητούν εξασφαλίσεις για να προχωρήσουν στη χρηματοδότηση των έργων.

του Φώτη Κόλλια
Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΣΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ , ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή