Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΚΟΤΡΩΝΗΣ : " Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ "



Συνέντευξη του υποψηφίου δημάρχου Σερρών Παναγιώτη Κοτρώνη στον Δημήτρη Νάτσιο

H «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ» εκφράζει το νέο, την αυθεντική εναλλακτική λύση στο Δήμο Σερρών, κόντρα στο παλιό και δοκιμασμένο που απέτυχε στο παρελθόν, τονίζει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών και επικεφαλής της «Διάβασης Πεζών» Παναγιώτης Κοτρώνης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» βαθμολογεί τη δημοτική αρχή του Πέτρου Άγγελίδη κάτω από τη βάση, στηλιτεύει την τακτική των πολιτικών μεταγραφών που ακολούθησαν οι συνυποψήφιοί του και αναφέρει τις δύο κεντρικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, αν το εκλογικό σώμα αναθέσει με την ψήφο του να αναλάβει τα ηνία του Δήμου. Στο ερώτημα ποιόν θα στηρίξει ο συνδυασμός του στο Β’ γύρο απαντά: τη «Διάβαση Πεζών».

ΕΡ: Τι είναι αυτό στην θητεία Αγγελίδη που θεωρείτε θετικό; Και ποιο το πλέον αρνητικό;

Η ανακαίνιση του ιστορικού «ΟΡΦΕΑ», είναι το πιο θετικό στοιχείο της θητείας του Δημάρχου, ωστόσο, διευκρινίζω ότι η εκτίμησή μου αυτή αφορά μόνο στην ανακαίνιση και τίποτα άλλο που έχει σχέση με τη λειτουργία του.
Το πλέον αρνητικό; Τι να πρωτοαναφέρει κανείς; 
Το πιο αρνητικό με μικρή διαφορά από την καταστροφή του αυτοκινητοδρομίου, είναι η ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Παλαιόκαστρο.
Τεράστιο και μάλιστα, διπλό «έγκλημα», οικονομικό και περιβαλλοντικό. Οικονομικό γιατί οι Σερραίοι θα επιβαρυνθούν με υπέρογκα ποσά για 25 χρόνια, χωρίς να απολαμβάνουν κάτι περισσότερο από αυτό που γινόταν μέχρι σήμερα, δηλαδή την αποκομιδή των σκουπιδιών τους. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει ο δήμος δημιουργώντας θέσεις εργασίας, με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, αποκέντρωση, ακολουθώντας δηλαδή το δικό μας μοντέλο που είναι και η σύγχρονη πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα όμως η επιλογή του Πέτρου Αγγελίδη μας οδηγεί σε μία τεράστια μόλυνση του περιβάλλοντος που επηρεάζει τον αέρα που αναπνέουμε, αλλά και τον υδροφόρο ορίζοντα. Μόνος κερδισμένος; Μα ποιος άλλος, ο κ.Κόκκαλης, που μέχρι στιγμής είναι ο προσωρινός ανάδοχος. Μοναδική ελπίδα να αποδράσουμε ως δήμος και ως δημότες, είναι να αλλάξουν οι αυτοδιοικητικοί συσχετισμοί σε δήμο Σερρών και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις επερχόμενες εκλογές.

http://oiakxos.blogspot.gr/?zx=87534a5f8216068f

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου