Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Σχεδίασαν και κατασκεύασαν ΧΥΤΑ – ΧΥΤ – πάνω σε Ρέματα


Ανοιχτή επιστολή του Κυριάκου Γκίκα:

Αξιότιμοι Κύριοι του ΥΠΕΚΑ,
Το να υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές τύπου (ΧΑΔΑ) και να δημιουργούν μια μόλυνση μεγέθους
(Α) φυσικά και δεν είναι αποδεκτό.
To γεγονός αυτό είναι κατακριτέο!!

Από την άλλη πάλι με το πρόσχημα, ότι πρέπει να «σταματήσει» και καλά αυτή η μόλυνση του Περιβάλλοντος με τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ και για αυτό το λόγο κατασκευάζουμε Νέες νόμιμες Χωματερές πάνω σε Ρέματα ή σε άλλους ακατάλληλους χώρους. (Όπως βλέπετε και αυτό δημιουργεί μόλυνση, και τα παραδείγματα είναι πολλά με τους νέους νόμιμους ΧΥΤΑ ανά την επικράτεια, που από την λειτουργία των «νόμιμων» χωματερών έχουμε μια μόλυνση μεγέθους (1000 Χ Α). Και αν σταθούμε και μελετήσουμε τον μεγαλύτερο «νόμιμο» ΧΥΤΑ της Ευρώπης αυτόν της Φυλής. Η μόλυνση εκεί είναι (100000000000000000000000000000000000 Χ Α)

Συνεπώς,
Ήθελα να ήξερα ποιος εμπαίζει ποιόν εδώ μέσα;
Δεν πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η κοροϊδία;

Από την μια έχουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος να «Επαγρυπνεί» όπως μας διαβεβαιώνουν για τη τήρηση του Ευρωπαϊκού Περιβαλλοντικού Δικαίου !! Τόσο πολύ που από την πολύ «Επαγρύπνηση» ΔΕΝ έχουν κλίσει μάτι και έχουν να κοιμηθούνε χρόνια !!!!!

Μας εκβιάζετε Κύριοι ότι θα έρθουν τα Ευρωπρόστιμα για τους ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ, αλλά ΔΕΝ γίνεται λόγος καθόλου μα καθόλου για τη μόλυνση που παρατηρείται και τα πρόδηλα σφάλματα που υπάρχουν από τους «Νόμιμους ΧΥΤΑ» !!

Χρόνια πάλευε με τα θηρία μόνος του ο κύριος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον «νόμιμο ΧΥΤΑ» στο Καρβουνάρι – Θεσπρωτίας που κατασκευάστηκε πάνω σε ρέμα. Αλλά δυστυχώς μάταια !!! Κανένας ΔΕΝ έλαβε σοβαρά τις καταγγελίας του..

Συμπεράσματα !!

Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα Περιβάλλοντος ,

Κάποιοι «φωστήρες» εγκλημάτησαν εις βάρος της υγείας του Ελληνικού λαού. Έπαιξαν και παίζουν εις βάρος της Υγείας μας και στα όνειρα ΜΑΣ. Κατασπαταλήθηκαν Ευρωπαϊκά κονδύλια για έργα ενώ ΔΕΝ θα έπρεπε να γίνουν γιατί οι Μελέτες ήταν «Μαϊμού». Απέκρυψαν την αλήθεια. Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης καλείται σήμερα, όπως πάντα, να πληρώσει τον λογαριασμό στο «όνομα της σωστής διαχείρισης» των απορριμμάτων, αλλά σωστή διαχείριση ΔΕΝ γίνεται. ΔΕΝ υπάρχει !!!

Σχεδίασαν και κατασκεύασαν ΧΥΤΑ – ΧΥΤ – πάνω σε Ρέματα και σε άλλες ακατάλληλες περιοχές με την ανοχή και έγκριση ποιών Υπηρεσιών κύριε Εισαγγελέα;

Είναι ή ΔΕΝ είναι η περισσότερο κοστοβόρα διαδικασία ενός «νόμιμου» ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ο Βιολογικός καθαρισμός;

Γιατί άραγε κάθε «νόμιμος ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ» κατασκευάζεται πάνω σε Ρέματα;

Δείτε για παράδειγμα το ΧΥΤΑ Νεράιδας Σερρών – Σέρρες

Τον ΧΥΤΑ Καρβουνάρι – Θεσπρωτίας

ΧΥΤΑ Ελληνικού – Ιωάννινα

ΧΥΤΑ Μαυροράχης - Θεσσαλονίκη

ΧΥΤΑ Γραμματικού – Αττική

Ποια υπεύθυνη Αρχή μπορεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα όπως ακριβώς διατυπώνονται χωρίς υπεκφυγές;

Κατασκευάζονται οι «νόμιμοι» ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ – ΧΥΤ επάνω σε ρέματα για να ανοίγει η κάνουλα και να χύνονται τα τοξικά καρκινογόνα λύματα στα ρέματα αποφεύγοντας έτσι το υπερβολικό κόστος της διαχείρισης τους;
ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;

Λονδίνο 22-08-2014
Με Εκτίμηση


Κυριάκος Α Γκίκας



πηγή:anatakti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου