Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου - Κάτσε κι αναρωτήσου.......





ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΙΟΥΛΑ

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή έναρξη των εργασιών κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Παλαιοκάστρου στο δήμο Σκοτούσσας Σερρών. Δώδεκα προσαγωγές, εκ των οποίων η μία επρόκειτο να μετατραπεί σε σύλληψη, ήταν το αποτέλεσμα της κινητοποίησης κατοίκων της περιοχής Παλαιοκάστρου, όπου κατασκευάζεται ο ΧΥΤΑ.

Μετά τις προσαγωγές περισσότεροι από 100 κάτοικοι του Παλαιοκάστρου συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, για να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Ολα ξεκίνησαν όταν τα συνεργεία άρχισαν τις εργασίες κατασκευής σε τρία διαφορετικά σημεία του ΧΥΤΑ, μαζί με τις τρεις γεωτρήσεις που ζητούσαν οι κάτοικοι. Περίπου 70 - 80 κάτοικοι της περιοχής του Παλαιοκάστρου συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, ανάμεσά τους και παιδιά, προσπαθώντας να εμποδίσουν τις μπουλντόζες. Αρκετοί μπήκαν μπροστά στα μηχανήματα και δυνάμεις της Αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Διαδηλωτές και αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι σώμα με σώμα, αλλά πέρα από φραστικές αντεγκλήσεις τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν. Μόνον ένας εκ των διαδηλωτών πέταξε πέτρα σε περιπολικό της Αστυνομίας.

Ενδεκα άτομα που επιχείρησαν να εμποδίσουν την κίνηση των μηχανημάτων προσήχθησαν στην Αστυνομία και ο κάτοικος που πέταξε την πέτρα συνελήφθη. Οι εργασίες άρχισαν, αλλά οι κάτοικοι δε δέχονται την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση, παρότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τους επιστήμονες που ενεπλάκησαν στην υπόθεση (μεταξύ αυτών και ο επιστημονικός σύμβουλος με τον οποίο συνεργάστηκαν), πως η χωροθέτηση δεν επηρεάζει το περιβάλλον και την υγεία τους.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σκοτούσσας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Νίκος Μουρατίδης, δήλωσε ότι «επτά χρόνια αγωνιζόμαστε κι επειδή βολεύονται κάποιοι πολιτικά θέλουν να κάνουν το ΧΥΤΑ στο Παλαιόκαστρο. 
Εμείς θα επιμείνουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη γίνει ο ΧΥΤΑ. Κάθε μέρα θα εμποδίζουμε τα μηχανήματα».

Χωματερές

Η υλοποίηση του ΧΥΤΑ πρέπει να ολοκληρωθεί ώς το τέλος του έτους, προκειμένου να μη χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση, ενώ ο νομός Σερρών έχει σήμερα τις περισσότερες ανεξέλεγκτες χωματερές (20) από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το νομάρχη Σερρών, Στέφανο Φωτιάδη, «οι τρεις γεωτρήσεις που έπρεπε να γίνουν καθυστέρησαν λόγω των βροχοπτώσεων. Χτες προσπαθήσαμε να τις προωθήσουμε κι αυτές. Πλέον το έργο ξεκίνησε και πιστεύω πως θα τρέξει πολύ γρήγορα. Πριν από το τέλος του έτους ο ΧΥΤΑ θα ολοκληρωθεί. Ετσι τελειώνει και η αγωνία μας για τις ενεργές χωματερές, εξαιτίας των οποίων κινδυνεύουμε με πρόστιμα. Πιστεύω ότι θα τις κλείσουμε ώς το καλοκαίρι»
Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=40630

                                   !!!  ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ !!!                                                 

Πέντε στόχοι του Νίκου Μουρατίδη για τον ΧΥΤΑ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2012
Ο κ. Νίκος Μουρατίδης 
Τους στόχους του για τον ΧΥΤΑ εξέφρασε μιλώντας στο «Κάστρο Σιντικής»το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΝΣ, πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Ηράκλειας και υπεύθυνος για την λειτουργία και διαχείριση του, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΝΣ κ. Νίκος Μουρατίδης.
http://kastrosintikis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1144.html#.UuKhIt

                           !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!                                                           


...........................................

    
ολόκληρη η αίτηση ακυρώσεως του χυτά στον παρακάτω σύνδεσμο
http://xyty-serron.blogspot.gr/2011/05/blog-post_4834.html  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ?
στην επόμενη αναρωτώμενη σύναξη...
continues

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου