Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Δεν βγήκε κάποια απόφαση καθώς οι συμμετέχοντες ξεκινούν νέο γύρο επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Η ένταση και οι φωνές «πρωταγωνίστησαν» στη συνεδρίαση του δ. σ. της ΕΣΑΝΣ

19-02-2011



Η ένταση και οι φωνές ήταν οι πρωταγωνίστριες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΝΣ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και διήρκησε τρεισήμισι και πλέον ώρες, αλλά επί της ουσίας δεν βγήκε κάποια απόφαση καθώς οι συμμετέχοντες ξεκινούν νέο γύρο επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες και όλα αυτά όταν έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος ετών για το θέμα των απορριμμάτων. Με τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι προ των πυλών, με τα σκουπίδια να μολύνουν το περιβάλλον του νομού, με την υγεία των Σερραίων να τίθεται σε κίνδυνο και με το έργο του ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ να έχει γίνει μπαλάκι για πάνω από μια δεκαετία, στη συνεδρίαση της ΕΣΑΝΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών – και είναι σαφώς μια απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και πολλές απορίες – τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΥ στη θέση «Νεράιδα» και της επέκτασης του σημερινού ΧΥΤΑ στο δήμο Σερρών.
Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης, σε δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΣΑΝΣ και πρώην δήμαρχος Στρυμονικού, Ισαάκ Ρίζος. «Αποφασίστηκε ομόφωνα να κλείσουμε μία συνάντηση με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή και συγκεκριμένα με την κυρία Ωραιοπούλου και τον κ. Ψωμόπουλο, οι οποίοι χειρίστηκαν το έργο του ΧΥΤΥ, προκειμένου να μας παρέχουν κάποιες διευκρινήσεις και εξηγήσεις», δήλωσε ο κ. Ρίζος, ο οποίος τόνισε πως μετά τη νέα αυτή απόπειρα διαλόγου θα προχωρήσουν και σ’ άλλες ενέργειες, τις οποίες και δεν αποκάλυψε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΑΝΣ αποφασίστηκε η επαφή με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς είναι πρόσωπα που έχουν διαχειρισθεί το έργο και γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως δρομολογήθηκε και εξελίχθηκε το έργο. «Είναι οι πλέον αρμόδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Στρυμονικού, ο οποίος επανέλαβε την ενιαία στάση όλων απέναντι στην επέκταση του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων του δήμου Σερρών μέσω της χρηματοδότησης που έχει εγκριθεί αλλά τον τελευταίο μήνα η πολιτεία έχει αλλάξει – όπως είναι γνωστό – τη θέση της καθώς είναι υπέρ της έναρξης λειτουργίας του ΧΥΤΥ στη θέση «Νεράιδα» ως ΧΥΤΑ στην αρχή και στη συνέχεια να γίνει και το επόμενο στάδιο.
«Στηρίζουμε όλοι ομόφωνα τη χρηματοδότηση της επέκτασης του ΧΥΤΑ του δήμου Σερρών, την οποία θεωρούμε μία απόλυτη ρεαλιστική λύση και νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί. Και για το νέο έργο που γίνεται στη θέση «Νεράιδα» είναι να λειτουργήσει αυτό που έχουμε υποσχεθεί στον κόσμο, ΧΥΤΥ», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΑΝΣ, Ισαάκ Ρίζος.
Ειρήνη Παπαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου