Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

"ΟΧΙ στην δοκιμαστική λειτουργία του χυτα ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ"

Γράφει ο/η Ανεξάρτητος   
27.06.11
xyta-palaiokastrou_aero2010.jpgείπε η Αναπτυξιακή Περιβαλλοντολογική Κίνηση Παλαιοκάστρου, και εξηγεί τους λόγους που την ωθησαν να πάρει αυτή την απόφαση-Ειρηνική Πορεία εγινε στις 19-6-2011
Η Αναπτυξιακή περιβαλλοντολογική κίνηση Παλαιοκάστρου σε συνάντηση που έγινε στις 10-6-2011 στο κτίριο της Κοινότας Παλαιοκάστρου και στην οποία μετείχαν oi Καλλίνικος Βαιζίδης, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Κυριακίδης Δημήτριος, Βασιλειάδης Ματθαίος, Αναστασιάδης Θεόδωρος, Λεπιδάκης Γεώργιος, Μοναστηρλής Δημήτριος και Μοναστηρλής Χρήστος. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος ενότητος Σκοτούσσης Μουρατίδης Νικόλαος και ο πρόεδρος του χωριού Μοναστηρλής Κωνσταντίνος. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης τα Θέματα που συζητήθηκαν ήταν
α) Συζήτηση περί της πρότασης της διοίκησης (υφυπουργείο εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη) για την δοκιμαστική λειτουργία του χυτα
β) Απόφαση για πορεία διαμαρτυρίας στον χυτα
Κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, τα μέλη μας Μοναστηρλής Δημήτριος-Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος-Κυριακίδης Δημήτριος και Αναστασιάδης Θεόδωρος συναντήθηκαν μαζί του .
Εκεί λοιπόν τους τέθηκε η πρόταση της διοίκησης η οποία έχει ως εξής :
Χρηματοδότηση επέκτασης χυτα Σερρών με την προϋπόθεση να δεχτούμε την
δοκιμαστική λειτουργία του χυτυ με υπολείμματα των μπλε κάδων του δήμου Ηράκλειας.
Τα μέλη μας αναφέρθηκαν στο ότι το έργο χυτυ Παλαιοκάστρου δεν είναι έτοιμο αφού δεν υπάρχει ολοκληρωμένη διαχείριση σύμφωνα με τις επιταγές του ΣτΕ το οποίο με την απόφαση 2954/2005 ορίζει πως θα είναι το έργο ολοκληρωμένο.
Όσον αφορά τα  υπολείμματα  των μπλε κάδων, μιλάμε για ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία δεν επεξεργάζεται ο συγκεκριμένος ιδιώτης που δραστηριοποιείται στον νομό μας άρα δεν πρόκειται για υπολείμματα.
Κατά την αποχώρηση των μελών μας τα οποία δεσμεύθηκαν να μεταφέρουν την πρόταση της διοίκησης στο Δ.Σ. του συλλόγου ο δήμαρχος τους είπε πως όποια απόφαση κι αν πάρουνε θα είναι στο πλευρό των κατοίκων.
Αφού λοιπόν ενημέρωσαν τα μέλη το Δ.Σ. ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις :
Για το πρώτο θέμα σχετικά με την πρόταση της διοίκησης αποφασίσαμε σε σύνολο 8 παρόντων μελών, οι 7 συμφώνησαν στο να απορρίψουν την πρόταση της διοίκησης διότι η χωροθέτηση έγινε  με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ κι όχι κατόπιν επιστημονικής έρευνας.
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ από την τότε διοίκηση Παπαπαναγιώτου νομάρχη Σερρών, Ευαγγελίδη Λάζαρου δημάρχου Σκοτούσσας ο οποίος ομολόγησε δημόσια τα παραπάνω με γραπτή του δήλωση την οποία είχε δώσει στην τότε περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Λιονή Μαρία, μάλιστα αργότερα είχε κάνει και δήλωση μετανοίας για το συγκεκριμένο έργο.
Εξάλλου εκρεμεί και η απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αίτηση ακυρώσεως .
Για το ίδιο θέμα ο Μοναστηρλής Δημήτριος έκανε την ακόλουθη πρόταση :
Στην πρόταση που έγινε από πλευράς της διοίκησης, με δεδομένο ότι διακρίνουμε δόλο διότι εάν δεν χρηματοδοτηθεί ο χυτα Σερρών, δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών και θα επιχειρήσουν να πετάξουν όλα τα απορρίμματα εδώ,  απαντάω:
Όταν θα χρηματοδοτηθεί ο χυτα Σερρών, θα γίνει η μελέτη βιωσιμότητας  για την ολοκληρωμένη διαχείριση  και θα υπάρξει χρηματοδοτικό σχήμα για την ολοκλήρωση του έργου όπως προβλέπεται στην αδειοδότησή του, τότε θα το συζητήσω.
Το δεύτερο θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί στις 15/6/2011 Στην συνάντηση στις 15/6 πάρθηκε απόφαση για ειρηνική πορεία στις 19 -6- 2001 όπως κι έγινε
(φωτο: www.airphotos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου