Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας;

Και δεύτερο μεγάλο ατόπημα, μετά την αποκάλυψη για τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ;
 
Τι συμβαίνει με τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας;
Νέα στοιχεία σχετικά με τις «αστοχίες» της κυβέρνησης Παπανδρέου, και συγκεκριμένα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «δημοκρατία» με σημερινό της δημοσίευμα, ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης στο συνέδριο του Economist, δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στοίχισαν στον ελληνικό λαό περίπου 390.000.000 ευρώ.
Λίγες ημέρες μετρά την αποκάλυψη του θέματος με τα στοιχεία του ελλείμματος και την «εμπλοκή» του ονόματος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση, έρχεται η «βόμβα» από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε ερώτηση του επικεφαλής του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, για ποιο λόγο επιμένει το ΔΝΤ στις άμεσες αποκρατικοποιήσεις, με δεδομένο ότι οι τιμές είναι χαμηλές, ο κ. Τράα έριξε τη «βόμβα»: «Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Ήρθα στην Ελλάδα τον Μάιο του 2010. Στην ενημέρωση που είχα, έμαθα ότι υπάρχει οψιόν πώλησης του 10% του ΟΤΕ στη γερμανική Deutsche Telekom που άξιζε τότε 780.000.000 ευρώ, Είπα στον αρμόδιο υπουργό “πούλα τις μετοχές αυτές αύριο”», και πρόσθεσε με νόημα: «Τη συνέχεια την ξέρετε, πουλήθηκε τελικά με 390.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με τιμή του Μαϊου του 2010». Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αρμόδιος υπουργός Οικονομικών εκείνη την περίοδο ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
http://www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου