Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Στρος Καν: «Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει»!!!


Από τα πλέον αρμόδια χείλη, δηλαδή από αυτά του μέχρι πρότινος Διευθυντή του ΔΝΤ και κύριου δημιουργού της τροϊκα, Ντομινίκ Στρος Κάν ακούσαμε την πιο πάνω δήλωση μόλις χθες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης. Ελπίζουμε τώρα πια και ο πιο δύσπιστος πολίτης αυτής της χώρας να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα έχει πλέον οριστικά πτωχεύσει.
Ειδικότερα, ο κ. Στρος Καν είπε: «Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν». Εξηγεί πως η ιδέα την οποία είχε συλλάβει και την οποία θα έθετε υπόψη των ευρωπαίων εταίρων (αν φυσικά δεν το προλάβαιναν τα γνωστά γεγονότα) ήταν μια διαγραφή του ελληνικού χρέους και του επιμερισμού του κόστους διαγραφής στα κράτη μέλη της ΕΕ, ως ένα τίμημα μιας δημοσιονομικής σύγκλισης. Ένα τίμημα που θα σημάνει απώλειες για τα κράτη μέλη της ΕΕ και τις τράπεζες. Αλλά αυτό το κρίνει ως αναγκαίο.
Ο Στρος Καν αμφισβητεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθόσον όπως σημειώνει…. «δεν λύνουν το πρόβλημα, το σπρώχνουν. Η χιονοστιβάδα όλο και μεγαλώνει και η ανάπτυξη όλο και απομακρύνεται»Κατανοεί ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν εκλογικά προβλήματα, αλλά, όπως είπε «Η πραγματικότητα όμως έχει άλλη διάσταση την οποία θα πρέπει να μετρήσουν. Θα πρέπει να αποδεχθούν τις απώλειες τώρα, για να μπορέσουν να δώσουν νέα επανεκκίνηση». Ταυτόχρονα κατέκρινε τον αργό ρυθμό με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ΕΕ, καθόσον όπως είπε «οι χρόνοι της οικονομίας είναι απείρως ταχύτεροι από τους χρόνους της πολιτικής» και πρόσθεσε πως «Το πρόβλημα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι ότι κάνουν πολύ λίγα ή πολύ καθυστερημένα, ή και τα δύο μαζί: πολύ λίγα και πολύ καθυστερημένα».
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου