Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς ανταγωνισμό ο Φωτιάδης για το βραβείο Κωλοτούμπας

Σε άρθρο της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ των Σερρών η αρθρογράφος Κα Μετόκη μας παρουσιάζει τον μετρ της κωλοτούμπας να κάνει τις παρακάτω δηλώσεις τον Ιούλιο του 2009 :

 Ο Νομάρχης Σερρών για το έργοτου ΧΥΤΥ στο Παλαιόκαστρο Σερρών τόνισε:

Θα το δείχνουμε στο διαδίκτυο για να το επισκεφτούν και απότους άλλους νομούς και γιατί όχι και την Βαλκανική                                     Την ικανοποίησή της εξέφρασε την Παρασκευή 24 Ιουλίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για το δρόμο ολοκλήρωσης πουέχει πάρει το έργο δημιουργίας ΧΥΤΥ στο νομό Σερρών . Οι κάτοικοι όμως του Παλαιοκάστρου,που στην ευρύτερη περιοχή του χωριού τους θα αρχίσουν σε λίγο καιρό τα έργα κατασκευής συνεχίζουν να έχουν αντιρρήσεις.

Ο νομάρχης κ. Στέφανος Φωτιάδης ερωτώμενος, την παρελθούσα Πέμπτη,για τις αντιδράσεις των κατοίκων δήλωσε :«Σήμερα εξήγησα ,σήμερα έκανα έκκληση στους κατοίκους» και συνεχίζοντας τόνισε :« Μετά τις διευκρινίσεις και τις εξηγήσεις που δώσαμε δεν πρέπει να υπάρχουν αντικείμενα άγχους στους κατοίκους της περιοχής . Νομίζω όλες οι διευκρινήσεις δόθηκανμε τις πλέον λεπτομέρειες που θα ήθελε να διαπιστώσει κάθε κακόπιστος . Διευκρινίσαμε τα πάντα και είμαστε εδώ ως διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιώννα γίνει ένα έργο ασφαλέστατο. Ένα έργο το οποίο θα είναι τέτοιο που θα το δείχνουμε στο διαδίκτυο για να το επισκεφτούν και από τους άλλους νομούς της πατρίδας μας και γιατί όχι και την Βαλκανική» .Επίσης, ο κ. νομάρχης ζήτησε την συνδρομή όλων , νομαρχιακών συμβούλων και των τοπικών ΜΜΕ στην ανάδειξη του θέματος ,δηλαδή την δημιουργία και λειτουργία ΧΥΤΥ και όχι ΧΥΤΑ.
Δήμητρα Μετόκη


Στην συνέχεια λοιπόν κι αφού τελείωσε η θητεία του στην νομαρχία ως νομάρχης , και μετά την Παταγώδη αποτυχία του σαν υποψήφιος δήμαρχος Σερρών (τρίτος και καταιδρωμένος) τον διορίσανε σύμβουλο του περιφερειάρχη της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας κου Σώκου.
δείτε εδώ
Έκτοτε λοιπόν έχει βαλθεί να μας πείσει ότι ο ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου είναι έτοιμος για να λειτουργήσει άσχετα εαν δεν έχουν υλοποιηθεί τα 2 εργοστάσια που προβλέπονται από την ΚΥΑ.
Αρωγοί στην προσπάθειά του αυτή και δύο(προς το παρόν) Παπαγάλοι , ο ένας ορμόμενος απ την Ορεινή κι ο άλλος απ την Πεντάπολη .
Το καλό με τον ένα είναι ότι υποστηρίζει ξεδιάντροπα πως απ την αρχή ΧΥΤΑ θέλανε να κατασκευάσουν άσχετα που το ΣτΕ με την 2954/2005 ακυρώνει την κατασκευή ΧΥΤΑ .
Συνοπτικά δηλώσεις Φωτιάδη  :
Προεκλογικά 2006 : Θα ξεκινήσουμε όλη την διαδικασία από μηδενική βάση
Ιούλιος          2009 :  ΧΥΤΥ κι όχι ΧΥΤΑ στο Παλαιόκαστρο,έργο πνοής ,να το δείχνουμε
                                  στο διαδίκτυο.
          όλο το  2011: εαν γίνει το έργο όπως προβλέπεται ΧΥΤΥ δηλαδή , το κόστος ανά τόνο 
                                 σκουπιδιών θα είναι δυσβάσταχτο και γύρω στα 150 ευρώ . 
                                 Υπάρχουν μας λέει κι άλλοι τρόποι ολοκληρωμένης διαχείρησης  
                                                             ....με λίγα λόγια ΧΥΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου