Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

«Μπλόκο» ανέβαλε τη δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ
Αναβλήθηκε η δοκιμαστική λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή Νεράιδα Παλαιοκάστρου μετά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Παλαιοκάστρου και του Μελενικιτσίου Σερρών, αντιδρώντας στην απόφαση του δήμου Ηράκλειας για τη δοκιμαστική λειτουργία του.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί στην είσοδο του χωριού Παλαιοκάστρου, που οδηγεί στο ΧΥΤΥ, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών του δήμου Ηράκλειας και του ανάδοχου εργολάβου του έργου στον χώρο της υγειονομικής ταφής.

«Δεν μπορεί να γίνει καμία δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την ολοκληρωμένη διαχείριση του έργου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου Δ. Κυριακίδης.

Εξάλλου, σήμερα ο νομικός σύμβουλος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου Ιωάννης Γιάντσιος πρόκειται να επιδώσει στον δήμαρχο Ηράκλειας Κλ. Κοτσακιαχίδη και στον ανάδοχο εργολάβο του έργου του ΧΥΤΥ Ι. Ταϊρη την αίτηση για την αναστολή και ακύρωση της άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΥ, που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας, διεκδικώντας παράλληλα και ασφαλιστικά μέτρα.

«Δεν θα διακινδυνεύσουμε την υγεία των κατοίκων της περιοχής, μέχρι σήμερα έχει γίνει μόνο το κύτταρο, ενώ θα έπρεπε πρώτα να γίνει η μονάδα επεξεργασίας υπολειμμάτων» επισημαίνει ο κ. Κυριακίδης.

Σχετικό βίντεο : http://www.serrestv.gr/tv/musicvideo.php?vid=44afedefb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου