Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ερώτηση 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις μέσω ΜΚΟ

Ερώτηση με σαφείς αιχμές για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας» μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιχειρεί να απαλύνει το συνεχώς αυξανόμενο πρόβλημα της ανεργίας κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Οι βουλευτές στα εννέα σημεία του κειμένου τους ρωτούν μεταξύ άλλων «για ποιο λόγο οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΜΚΟ; Ποιος είναι ο.....
ρόλος τους; Ποια τα κριτήρια διαχειριστικής επάρκειας των ΜΚΟ, με ποιο τρόπο ελέγχεται το παρελθόν και οι δράσεις τους;» ρωτούν «τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην επιτρέψουμε την πελατειακή λογική; Με ποιο τρόπο θα αποτρέψει το υπουργείο τη συμμετοχή ΜΚΟ που ιδρύθηκαν μόνο για αυτό το σκοπό;» ενώ ζητούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα εμφανίζουν την σύνθεση του Δ.Σ των ΜΚΟ. Να σημειωθεί ότι μια σειρά δημοσιογραφικών αποκαλύψεων αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν «στηθεί» ΜΚΟ με «πελατειακή» λογική προκειμένου να ελεγχθούν οι προσλήψεις των 55.000 ανέργων που προβλέπει το πρόγραμμα. Μια από αυτές μάλιστα φαίνεται πως συστάθηκε από τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Στάθη Κουτμερίδη γεγονός που έχει εξαγριώσει τους «συντρόφους» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου