Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Λιμανάκι Κερκίνης

  malamasΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μια μοναδική συναυλία θα δώσει ο αγαπημένος τραγουδοποιός

Μια μοναδική συναυλία θα δώσει ο αγαπημένος τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας το Σάββατο 27 Αυγούστου στο Λιμανάκι Κερκίνης. Ο αξιόλογος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τους πρώτους του δίσκους «Παραμύθια» και «Ασπρόμαυρες ιστορίες» μέχρι και τον τελευταίο με τίτλο «Πέρασμα». Μια βραδιά γεμάτη τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους αλλά και με τη δωρικότητα του λαϊκού και την εσωτερικότητα της μπαλάντας. Μαζί του στη σκηνή η Μαρίνα Δακανάλη.

Info
Ώρα έναρξης 21:30
Τιμή εισιτηρίων 15 ευρώ γενική είσοδος
10 ευρώ παιδικό (μέχρι 14 χρονών)

Προπώληση:
Metropolis Θεσσαλονίκη
Βάρδια Live Θεσσαλονίκη
Ξενοδοχείο Οικοπεριηγητής- Κερκίνη
Ταβέρνα Εβόρα
Φώτο κλικ Σέρρες
Cafe Κάκτος Κιλκίς
Art Vision productions Δράμα


Ο αντιστάρ μιας «Πριγκιπέσσας»

Οι εμφανίσεις του, επιλεκτικές. Το ίδιο μετρημένες και οι συνεντεύξεις του. Ο άλλοτε μουσικός των εναλλακτικών χώρων της πόλης, Σωκράτης Μάλαμας, πλέον απολαμβάνει τον τίτλο του πιο δυναμικού εκπροσώπου της έντεχνης μουσικής, ο οποίος δικαιωματικά του ανήκει. Τι και αν κάποιοι τον χαρακτηρίζουν απαισιόδοξο ή ότι βλέπει το ποτήρι μισοάδειο; Τραγούδια όπως η «Πριγκιπέσσα», τα «Πάγια», το «Τσιγάρο ατέλειωτο» έχουν ήδη γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική και θα συνεχίσουν να τη γράφουν για πολλά χρόνια ακόμη.

Το Σάββατο 27 Αυγούστου, ο αγαπημένος Έλληνας τραγουδοποιός έρχεται στο Λιμανάκι της Κερκίνης έχοντας στο πλευρό του τη Μαρίνα Δακανάλη σε μια συναυλία που, αν κρίνουμε από τις χειμερινές του εμφανίσεις, θα είναι πολύ επιτυχημένη.

•    Γεννήθηκε το 1957 στη Συκιά της Χαλκιδικής, όμως στα πέντε του χρόνια έφυγε μαζί με τους γονείς του για τη Στουτγάρδη.
•    Φύση ανήσυχη, στα δώδεκα επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου και θα μείνει μέχρι να τελειώσει το σχολείο για να γυρίσει και πάλι στη Γερμανία.
•    Έχει δηλώσει ότι η αγάπη του για τη μουσική γεννήθηκε όταν, παιδί ακόμη, έτυχε να βρεθεί σε ένα πανηγύρι στη Χαλκιδική. Εκεί ένιωσε αμέσως ένα ανεξήγητο δέσιμο με τους μουσικούς.
•    Απέκτησε την πρώτη του κιθάρα στα δεκατρία του χρόνια. Ηταν δώρο των δικών του ως επιβράβευση των καλών του σχολικών επιδόσεων.
•    Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, ο Σωκράτης Μάλαμας είχε εργαστεί ως κιθαρίστας στην ορχήστρα του Νίκου Παπάζογλου.
•    Ο Σαλονικιός ερμηνευτής ήταν μάλιστα εκείνος που, όταν τον άκουσε για πρώτη φορά να τραγουδάει, τον παρότρυνε να ηχογραφήσει τα τραγούδια του.
•    Ο πρώτος δίσκος με τίτλο «Ασπρόμαυρες ιστορίες» κυκλοφόρησε το 1989. Από τότε η παρουσία του στα μουσικά δρώμενα είναι συνεχής και αδιάλειπτη.
•    Παρότι τώρα θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, ο Σωκράτης Μάλαμας στην αρχή αντιμετωπιζόταν με δυσπιστία. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ντέμο τραγουδιών του απορρίφθηκε από δισκογραφική εταιρία ως «μη εμπορικό».
•    Ο ίδιος, παρά την απογοήτευση, συνέχιζε να τραγουδάει τα κομμάτια του στα μαγαζιά που δούλευε, χωρίς να λέει στους θαμώνες ότι οι συνθέσεις είναι δικές του.
•    Έχει συνεργαστεί με τους Νίκο Ξυδάκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χάρι Αλεξίου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ορφέα Περίδη αλλά και με τη Μελίνα Κανά. Για την τελευταία -την οποία, όπως έχει δηλώσει, θαυμάζει πολύ- έχει γράψει το τραγούδι «Να βάλω τα μεταξωτά», ένα κομμάτι με το οποίο η Κανά έγινε ευρέως γνωστή.
•    Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του αποφασίζει να έρθει στην Αθήνα για να σπουδάσει μουσική στο Εθνικό Ωδείο, δίπλα στον Βαγγέλη Ασημακόπουλο. Σύντομα η ανάγκη για επιβίωση θα τον φέρει σε νυχτερινά μαγαζιά, όπου θα πιάσει δουλειά ως κιθαρίστας.
•    Για ένα φεγγάρι δούλεψε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χαλκιδικής. Εκεί εργάστηκε ως ταμίας, υπάλληλος σε λογιστήριο, συνοδός στο λεωφορείο, ενώ όταν του ζητήθηκε να καθαρίσει και τα πατώματα, δεν αρνήθηκε.
•    Παρότι βαδίζει στα έντεχνα μονοπάτια, δηλώνει ανοικτός σε νέα ακούσματα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του μάλιστα δήλωσε ότι για χάρη των παιδιών του (τέσσερα στον αριθμό) ακούει Lady Gaga ακόμη και Τζάστιν Μπίμπερ!
•    Τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει τις μεγάλες πόλεις και μένει μόνιμα σε ένα χωριό της Πίνδου, σε μια όμορφη τοποθεσία πάνω στα βουνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου