Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ…!!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
Την στιγμή που ένα   πολιτικό στέλεχος με την φράση «δεν διάβασα το μνημόνιο και το ψήφισα», ομολογεί  δημόσια ότι στην ουσία εμπιστεύτηκε τον συνάδελφό του Υπουργό  τον Οικονομικών κ.  ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ψήφισε το μνημόνιο, εμμέσως τίθεται μεγάλο θέμα απάτης των Υπουργών και γενικά όλων όσων δεν διάβασαν το μνημόνιο και το ψήφισαν.
Αυτό όμως μας προβληματίζει γενικότερα για το αν διαβάζουν ότι ψηφίζουν και κατά πόσο είναι η όχι γνώστες του περιεχομένου.
Αφού ο κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ομολογεί ότι δεν διάβασε το μνημόνιο, μήπως μπορεί να μας πει αν έχει διαβάσει την δανειακή σύμβαση και να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα για να μάθει και ο Ελληνικός λαός:
  1. Από ποιόν συντάσσεται ο φάκελος της δανειακής σύμβασης;
  2. Πόσο θα μας κοστίσει ο φάκελος του δανείου;
  3. Ποιος θα αναλάβει την παρακολούθηση του έργου (δανείου).
  4. Από ποιους θα εκτελεστεί η σύμβαση.
  5. Πόσα χρήματα προβλέπονται και που θα πάνε;
  6. Μπορεί να δημοσιοποιήσει αναλυτικό προϋπολογισμό της σύμβασης με ανάλυση σε κάθε άρθρο για να ξέρει και ο Ελληνικός Λαός.
  7. Πως θα εφαρμοστεί νομοθετικά η δανειακή σύμβαση και αν διέπεται από την Ελληνική νομοθεσία η από ευρωπαϊκή σε συνάρτηση με το Αγγλικό δίκαιο;
  8. Αν υπάρχουν ποινικές ρήτρες στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί κάποια  συμβατική υποχρέωση από την μία πλευρά , δανειοδότη και δανειζομένου;
  9. Αν ο τρόπος που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ για την νομιμοποίηση της σύμβασης συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας;
  10. Τα αρμόδια ελκτικά όργανα του δημοσίου όπως το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ θα αποφανθούν για την νομιμότητα της σύμβασης;
  11. Αν θα μπορούν τα Ελληνικά δικαστήρια να δικάζουν ενδεχόμενες παραβάσεις των όρων, η θα προσφεύγουμε στα ευρωπαϊκά η ακόμα στα διεθνή;
  12. …..
  13. …….κλπ…κλπ…κλπ…κλπ
Δηλαδή με απλά λόγια κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ μπορεί να μην το διαβάσατε το μνημόνιο, πείτε μας όμως αν συμφωνείτε η όχι και αφού εξαπατηθήκατε αν θα ασκήσετε δίωξη κατά του συναδέλφου σας κ. ΠΑΠΑΚΩΣΥΑΝΤΙΝΟΥ που σας εξαπάτησε..!!!
Πέρα από όλα αυτά πρέπει να τονιστεί ότι επί της ουσίας η μεγαλύτερη δανειακή σύμβαση στην ιστορία Ελλάδας βγάζει έξω από κάθε διαδικασία:
1.      Τα νόμιμα κρατικά ελεγκτικά όργανα της Ελλάδας, όπως την δικαιοσύνη
2.      Τους επιστημονικού φορείς οικονομικών μελετών.
3.      Το πολιτικό σύστημα .
4.      Το Ελληνικό δίκαιο.
ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ  ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΕΘΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ…!!!
Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι κάθε φραστική προσπάθεια διαφοροποίησης στην ουσία είναι λεονταρισμοί και κινήσεις εντυπωσιασμού.
Κανένας ..μα κανένας, δεν έχει την τόλμη να παραιτηθεί από πουθενά και από τίποτα…άρα γι αυτούς όλα πάνε καλά….!!!
thoureios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου