Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο ΓΑΠ το σκάει απ' την κόλαση του PSI στον παράδεισο της Κόστα Ρίκα

ΣΕ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ
Στην Κόστα Ρίκα, τον επίγειο παράδεισο της Καραϊβικής, με τις τροπικές παραλίες και τα πολυτελή ξενοδοχεία θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου για να προεδρεύσει στις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς με θέμα την οικονομική κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Αφήνοντας πίσω για μερικές μέρες τις σκοτούρες για τα προβλήματα της χώρας αλλά και του κόμματος του ο κ. Παπανδρέου, το πρωί της Δευτέρας θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Σαν Χοσε, που δυστυχώς γι αυτόν, δεν είναι παραθαλάσσιο κι έτσι δεν θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει...
μια βουτιά στις φημισμένες σε όλο τον κόσμο παραλίες που αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες.

Στο ΠΑΣΟΚ κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το ξενοδοχείο που θα καταλύσει ο κ. Παπανδρέου αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr , οι εργασίες της Συνόδου θα γίνουν στο πολυτελές ξενοδοχείο της αλυσίδας RADISSON. Το πεντάστερο ξενοδοχείο με 210 δωμάτια κι ένα όροφο με πολυτελείς σουίτες είναι πιθανόν να αποτελέσει και τον τόπο της διαμονής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ καθώς διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και εξωτερική αλλά και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα , όπου ο κ. Παπανδρέου θα έχει την δυνατότητα να αφιερωθεί στην καθημερινή του σωματική εξάσκηση.
Το γυμναστήριο του πολυτελούς ξενοδοχείου
Η εξωτερική πισίνα στο RADISSON

Η μεγάλη απόσταση της χώρας μας από την Κόστα Ρίκα θα τον έχει υποχρεώσει άλλωστε σε ένα πολύωρο αεροπορικό ταξίδι από το οποίο θα χρειάζεται ξεκούραση. Δυστυχώς γι αυτόν, δεν έχει πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το υπερσύγχρονο gulfstream της Πολεμικής Αεροπορίας . όπως τον Νοέμβριο του 2009 όταν έκανε 12 ώρες απευθείας πτήση για την Δομινικανή Δημοκρατία, όπου είχε φιλοξενήσει σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τότε μάλιστα είχε προκαλέσει αίσθηση με τις χορευτικές φιγούρες του στους ρυθμούς της σάμπα και του σάλσα.

Ωστόσο για να έχει αρκετό χρόνο και να είναι ξεκούραστος στην ομιλία του, μάλλον θα αναχωρήσει απο την Αθήνα από την Παρασκευή κι έτσι θα έχει όλο το Σαββατοκύριακο να χαλαρώσει και να ανανεωθεί.

Εννοείται πώς και αυτή τη φορά -όπως το 2009-θα είναι τιμώμενο πρόσωπο αφού θα μιλήσει μετά την πρόεδρο της χώρας Λάουρα Τσιντσιλα ενώ την διοργάνωση του συμβουλίου κάνει το Εθνικό Απελευθερωτικό Κόμμα της Κόστα Ρίκα. Μετα τις δύο πρώτες ομιλίες αναμένονται τοποθετήσεις από λατινοαμερικανούς, Αφρικανούς, Ασιάτες και Αφροαμερικανούς σοσιαλιστές με κεντρικό θέμα: «Επαναπροσδιορίζοντας αγορές στη Δημοκρατία και υπερβαίνοντας την κρίση με την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας». Επίσης οι εργασίες της συνόδου θα απασχοληθούν επί μακρόν και με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη που είναι αγαπημένο θέμα όλων των σοσιαλιστικών κινημάτων ανά την υφήλιο.
Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου