Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Βουλευτικά λεφτά


 Ο Καιρός επιστρέφει και αναλύει πως λεφτά υπάρχουν για τους βουλευτές, οι οποίοι μπορούν να ζουν με το 1/10 από όσα χρειάζεται ένας πολίτης και τα υπόλοιπα τα σεντουκιάζουν στην Ελβετία.
 Πριν απο λιγες μερες ο Ελβετος βουλευτης Ιωσηφ Ζησιαδης κατηγγειλε στο ΜΕGΑ ,ότι οι λογαριασμοι των Ελληνων στην Ελβετια δεν ανοιγουν και καθυστερει η υπογραφη της σχετικης συμφωνιας μεταξυ Ελλαδας και Ελβετιας, διοτι αναμεσα στους καταθετες στον φορολογικο αυτόν παραδεισο είναι και πολλοι Ελληνες βουλευτες.

Μερικοι στο ελληνικο κοινοβουλιο εξανεστησαν από ιερη αγανακτηση δηθεν,γιατι,όπως ειπαν,θιγεται η τιμη και η υποληψη τους!Μωρ τι μας λες.Δεν ξεραμε,ότι οι βουλευτες ειχαν τιμη άλλη από εκεινη που οριζει η εκαστοτε αγορα ψηφων.Για την υποληψη θα μιλησουμε άλλη φορα.
Κατ αρχην θα θελαμε πολύ να δουμε τον καταλογο με τα ονοματα των καταθετων.Οχι επειδη είναι παρανομο να εχει κανεις καταθεσεις εξω από δω.Αλλα,γιατι οι βουλευτες παραηθικολογουν κουνοντας το δαχτυλακι στους πολιτες,παριστανοντας δηθεν τους υπερμαχους του πατριωτισμου,παραδιδοντας και μαθηματα επι του θεματος στις μαζες,που δεν εχουν κομποδεμα όχι στην Ελβετια,αλλα ουτε στη Νεα Ελβετια.
Οι πολιτες ισως δεν ξερουν,γιατι δεν διαβαζουν και καμια εφημεριδα να δουν,ότι οι βουλευτες,που λενε ότι παιρνουν εξι (6) χιλιαρικα όλα κι όλα μισθο από το ελληνικο κοινοβουλιο,δηλαδη από τις τσεπες μας,εχουν μινιαιες αποδοχες τουλαχιστον τα διπλασια,καθαρα,από τα επιδοματα γραφειου,τις αποζημιωσεις για τις επιτροπες,τις οποιες πληρωνονται εξτρα,λες και δεν είναι δουλεια τους μεσα στη Βουλη (!),τα εξοδα παραστασεως,τις ατελειες στα τηλεφωνα και στους λογαριασμους της ΔΕΗ, τις ατελειες σε μεταφορικα και ταχυδρομικα εξοδα,το νοικι (1000 ευρω το μηνα) για οσους είναι από την επαρχια,την πληρωμη μετακλητων δημοσιων υπαλληλων  τριων και πεντε για κάθε βουλευτη,αναλογα με την περιπτωση,τα φθηνοτερα δανεια σε επιτοκιο και υψηλοτερα σε αξια από εκεινα που δανειζεται κάθε πολιτης από τις τραπεζες,την απαλλαγη από το τελος φορου στο αυτοκινητο,τις ευκολιες στην πληρωμη κάθε αγαθου,για να μην συμπεριλαβω και ότι τα τρια τεταρτα από τα τρεχοντα εξοδα τους τα πληρωνουν ειτε μαγαζατορες,ειτε επιχειρηματιες,ειτε πολιτες,που τρεχουν από πισω τους σαν σκυλακια μηπως και αδραξουν κανενα ξεροκοματο ρουσφετιου ή αλλης εξυπηρετησης.
Αμα τα αθροισει κανεις αυτά θα διαπιστωσει,ότι ενας βουλευτης μπορει να ζει κάθε μηνα μπέηκα με το ένα δεκατο από τα λεφτα που χρειαζεται ενας μεσος πολιτης,που πρεπει να πληρωνει κερατιατικα το κάθε εξοδο της ημερας.Τα υπολοιπα λεφτα ο βουλευτης τα σεντουκιαζει στις τραπεζες και στα αλλα προϊοντα,ειτε εδώ ειτε εξω από δω.Για την ακριβεια ΚΑΙ εδώ ΚΑΙ εξω από δω.
Δεν είναι μονο αυτό.Μετα την τρίτη σε ένα χρόνο σφαγή των συντάξεων και την αναντίστοιχη διατήρηση από τους βουλευτές της δικής τους, η Βουλή, μ' ένα δελτίο Τύπου, κατέγραψε τις περικοπές βουλευτικών απολαβών τα τελευταία δύο χρόνια, αποκρύπτοντας επιμελώς όλες όσες από τις παραπανω που ανεφερα έχουν παραμείνει αλώβητες.
Μεταξύ των οποίων και η αμαρτωλή σύνταξη των βουλευτών.
Ο λαος δεν γνωρίζει ότι οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, αποφασίζουν να πετσοκόψουν τις μοναδικές συντάξεις όσων έχουν πληρώσει γι' αυτές επί χρόνια, με κρατήσεις από τους μισθούς μήνα μήνα, την ώρα που οι ίδιοι αυτοί (βουλευτές) παίρνουν τις δικές τους χωρίς να έχουν υποστεί τις αντίστοιχες κρατήσεις, επιβαρύνοντας τις τσέπες των φορολογουμένων, δηλαδή τον κρατικό προϋπολογισμό, υπέρ του οποίου υποτίθεται ότι εργάζονται.
Δεν είναι μόνον αυτό. Η σύνταξη των βουλευτών είναι δεύτερη και τριτη σύνταξη. Την παίρνουν όλοι (εκτός από λιγότερους από 10 ανεπάγγελτους) εισπράττοντας ταυτόχρονα και τουλάχιστον μία ακόμη, εκείνη του επαγγέλματός τους!
Υπο τις σημερινές συνθήκες είναι αισχρό να περικόπτει κανείς τις μοναδικές συντάξεις των πολιτών, έχοντας διασφαλίσει για τον εαυτό του μια δεύτερη απολαβή για το μέλλον του! Γράφω τουλάχιστον μία ακόμη, γιατί οι βουλευτές που εργάζονταν στο Δημόσιο παίρνουν και τη σύνταξη του διαδοχικού τους Ταμείου, και τη σύνταξη του επαγγέλματός τους, και τη βουλευτική! Αν τυχόν είναι γ. γραμματέας περιφέρειας παίρνει και το μισθό αυτό!
Επισης, αν ένας συνταξιούχος βουλευτής επανεκλεγεί, παίρνει και τη σύνταξη και τη βουλευτική αποζημίωση!
Οι βουλευτες, που με τόση ευκολία επέβαλαν δύο περικοπές τύπου ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις των πολιτών από πέρυσι (ΛΑΦΚΑ αμφίβολης νομιμότητας, γιατί αντί να πάει στην αλληλεγγύη πάει στο χρέος,πραγμα παρανομο) και είναι έτοιμοι να εφαρμοσουν τη νέα σφαγή 20% επί των συντάξεων που είναι πάνω από το όριο της φτώχειας (την οποία προφανώς ετοιμάζουν για το λαό, αλλά όχι για τον εαυτό τους), δεν έχουν κανένα λόγο να παίρνουν βουλευτική σύνταξη. Πρώτον, γιατί συνταξιοδοτούνται κανονικά από τα επαγγελματικά τους Ταμεία. Δεύτερον, γιατί επιβαρύνουν τον ήδη επιβαρημένο κρατικό προϋπολογισμό. Υπέρμετρα.
Επειδη δεν είναι μόνον οι σημερινοί 300 που θα συνταξιοδοτηθούν. Είναι και οι εν ζωή εκατοντάδες 300, που συνταξιοδοτούνται ήδη. Και οι οποίοι μάλιστα είχαν το θράσος σε περίοδο κρίσης να απαιτούν αναδρομικά τις αυξήσεις των συντάξεών τους, λόγω αύξησης της σύνταξης των ανώτατων δικαστικών!
Η τροίκα δεν έχει ζητήσει ή απαιτήσει περικοπή των συντάξεων. Εχει απαιτήσει περικοπή των συντάξεων που επιβαρύνουν υπέρμετρα τον κρατικό προϋπολογισμό. Τους φορολογουμένους.
Συνταξεις διπλές και τριπλές, παράλογες, μαϊμού, ψηφοθηρικές, με τις οποίες είναι γεμάτη η Ελλάδα, αλλά κανείς από τους βουλευτές δεν τολμάει να απαιτήσει την περικοπή τους. Προκειμένου να σφαγιάσουν τους πραιτοριανούς ψηφοφόρους τους προτιμούν να σφαγιάσουν όλο το σώμα.
Η τροίκα, όμως, δεν είναι (ή μήπως είναι) κυβέρνηση στον τόπο. Η εκλεγμένη κυβέρνηση θα όφειλε να φροντίσει από μόνη της να προστατέψει το μέλλον των πραγματικά δημόσιων Ταμείων, αντί να πελαγοδρομεί εδώ και δύο χρόνια, παρακολουθώντας απλώς τα ελλείμματά τους να αυξάνονται, χωρίς να είναι ικανή να κάνει κάτι αποτελεσματικό για να τα περιορίσει.
Οι περικοπές που κάνει τώρα στις συντάξεις, είναι μόνο για να αρπάξει περισσότερα χρήματα, ώστε να καλύψει τα ελλείμματα της δικής της ανικανότητας να κυβερνήσει και χωρίς να αγγίζει τις συντάξεις των βουλευτών.
Οι βουλευτες, που δεν έχουν πληρώσει αντιστοίχες εισφορες για τις συντάξεις που έχουν εξασφαλίσει για τους εαυτούς τους, και που έχουν φροντίσει διαχρονικά να βολέψουν πλουσιοπαροχα τις οικογένειές τους μεσα και εξω από το κτηριο της Βουλης και το μέλλον τους από την τσεπη των φορολογουμένων, καλά θα εκάναν να σεβαστούν τις απολαβες των πολιτων πριν αποφασισουν να τις τσακουρωσουν.
Αν θελουν να εισπραξουν εσοδα για το δημοσιο δεν εχουν παρα να τα παρουν από τους φοροφυγαδες,που  οι ιδιοι περιθαλπουν ,ειτε με νομους,ειτε με σημειωματακια στους διευθυντες εφοριων,ειτε με την αδιαφορια για την εφαρμογη των νομων,ειτε με την υποθαλψη ολοκληρων ταξεων φοροφυγαδων,σαν τα καυσιμα.
Καλα θα κάνουν να το κανουν και συντομα,γιατί η άδικη περικοπή στο εισοδημα των πολιτων είναι βιαιοπραγία κατά του λαού.
Και στη ζωή, πολύ συχνά, εισπράττεις ό,τι σπέρνεις
Γ Παπαδοπουλος-Τετραδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου