Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο νέος ηγέτης της Ευρωζώνης

Μετά και το βραβείο γαϊδουράγκαθου, η γερμανική Bild συνεχίζει τα χιουμοριστικά της δημοσιεύματα. Αυτή τη φορά σκιαγραφεί το προφίλ του σωτήρα της Ευρωζώνης που δεν είναι άλλος, από τους "Μερκοζί". Διαβάστε στο NEWS 247 το δημοσίευμα (Pic)

 
 
Με μια άκρως χιουμοριστική φωτογραφία η γερμανική εφημερίδα Bild σκιαγραφεί το προφίλ του ηγέτη της Ευρώπης που δεν είναι άλλος από το συνδυασμό του γαλλογερμανικού άξονα, "Merkozy" και που σύμφωνα με τα λεγόμενα της εφημερίδας, αποτελεί το μοναδικό σωτήρα για να βγάλει την Ευρωζώνη από τη δίνη της κρίσης και της συνολικής οικονομικής κατάρρευσης.


Το δημοσίευμα αναπαράγει τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντιγκ, η οποία είχε αναφέρει στο παρελθόν χαρακτηριστικά:
"Οι MERKOZY είναι χωρίς αμφιβολία ο ισχυρότερος κινητήρας που θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση. Ένας ισχυρός κινητήρας βέβαια δεν εξασφαλίζει από μόνος του ότι το αεροπλάνο πετά προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά θα πρέπει να κάτσει στο πιλοτήριο ένας πιλότος που θα ξέρει τι είναι προς το συμφέρον και των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Με αυτές τις δηλώσεις είχε υπονοήσει ότι όλοι μαζί μπορούμε ενωμένοι να τα καταφέρουμε, αλλά της προσπάθειας θα ηγείται η Γαλλία και Γερμανία.
Όταν μάλιστα η ίδια η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντιγκ κάνει τέτοιες δηλώσεις, τότε υπήρχαν ελάχιστα περιθώρια αμφισβήτησης ότι ο νέος ευρωπαϊκός χάρτης θα φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί.
Οι ηγέτες των δυο ισχυρότερων πυλώνων της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποφασίσει, παρά τις σφοδρές διαφωνίες τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς ένα κοινό σκοπό: "τη δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης και την τροποποίηση των Ευρωπαϊκών Συνθηκών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο".
Ιδού, λοιπόν, το νέο αφεντικό της Ε.Ε. όπως το σχεδίασε η γερμανική Bild: Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί στη συσκευασία του..ενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου