Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αντιδράσεις των κατοίκων του Παλαιοκάσττρου για τον ΧΥΤΥ


Αντιδράσεις των κατοίκων του Παλαιοκάσττρου για τον ΧΥΤΥ
«Θα ξεκινήσουμε πόλεμο» ήταν η απάντηση των κατοίκων του Παλαιοκάστρου στη απόφαση της ΕΣΑΝΣ για έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του ΧΥΤΥ.  Η αγανάκτηση των κάτοικων στο άκουσμα της είδησης περισσεύει και η αντίσταση στην δοκιμαστική λειτουργίας του ΧΥΤΥ θεωρείται πλέον δεδομένη.
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ «ΟΧΙ» ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Το «όχι» των κατοίκων στην απόφαση του Σαββάτου είναι δεδομένο. Σύμφωνα με τους ίδιους δεν θα δεχτούν την δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ, αφού αυτή μπορεί να καθυστερήσει έως και το 2013.
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Η απόφαση της ΕΣΑΝΣ οριστικοποιήθηκε  το μεσημέρι του Σαββάτου όταν και 5 από τα 8 μέλη του συμβουλίου συμφώνησαν την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου να ξεκινήσει τελικά η δοκιμαστική λειτουργία του ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου. Έπειτα από αρκετές ώρες συνεδρίασης και ανταλλαγής απόψεων αλλά και ενστάσεων, τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου προχώρησαν σε ψηφοφορία για το αν και πότε θα λειτουργήσει δοκιμαστικά ο χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων στο Παλαιόκαστρο. Υπέρ της απόφασης δήλωσε και ο επικεφαλης της ελάσσονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης.
Οι αντιδράσεις και οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς από τον δήμαρχο Ηράκλειας ήταν γνώστες στα υπόλοιπα μέλη της ΕΣΑΝΣ και διατυπωθήκαν για ακόμη μια φορά ενώπιον του συμβουλίου. Να σημειώσουμε ότι οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τον δήμο Ηράκλειας, προκειμένου να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία αφορούν στις συμβάσεις των εργαζομένων,  στη  νομική και περιβαλλοντική κατοχύρωση του έργου και στην ύπαρξη της σχετικής άδειας  λειτουργίας.
tvserres

Η απάντηση απ την Νεολαία Παλαιοκάστρου στο Facebook :


Καλά που δεν τα είπαμε νωρίτερα....το λέμε αυτό επειδή μετά την προηγούμενη δημοσίευση , ο δήμαρχός μας , έκανε νέες δηλώσεις και μάλιστα είχε υποστηρίξει πως θα πάμε στην δοκιμαστική λειτουργία ΑΦΟΥ εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση επέκτασης χυτα Σερρών κι ΑΦΟΥ χρηματοδοτηθεί το έργο απ το υπουργείο εσωτερικών ωστέ να γίνει ολοκληρωμένο , κι ότι η δοκιμαστική μπορεί να γίνει μέχρι το Μαΐο του 2013.
Στο τέλος επεσήμανε πως θα αντιδράσει εαν δεν εξασφαλιστούν τα παραπάνω . Πάνω που πήραμε λίγο τα πάνω μας , δεν προλάβαμε να το χαρούμε και πολύ . Την Κυριακή 18/12 τον είδαμε πάλι στα δελτία ειδήσεων να μας λέει πως στις 30/1/2012 θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία κατόπιν αποφάσεως της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΑΝΣ....τι να κάνει... , η πλειοψηφία κερδίζει .Ψήφησαν αρνητικά , αυτός και ο αντιδήμαρχός του Μουρατίδης Νίκος....προφανώς , αφού η πλειοψηφία κερδίζει . 
Ο μόνος που ψήφησε αρνητικά , ήταν ο Κος Σφεληνιώτης ο οποίος ΓΝΩΡΙΖΕΙ πολύ καλά όλη την ιστορία του έργου και καλύτερα όλη την αμαρτωλή πορεία που είχε , ώστε να φτάσει το έργο να γίνει στο Παλαιόκαστρο . 
Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ . 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ . 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΣΕΡ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ .
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΣΗΣ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ .
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΜΙΑ ΟΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ , ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ , ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ , Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΤΟΥΣΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ . 
ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ , Ο ΚΟΣ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ , ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ . 
Στον Φωτιάδη δεν αξίζει να αναφερθούμε μιας και γαλουχημένος στη Σουηδία , δεν πιάνεται αυτός . 
Αν είσασταν στη θέση μας , θα περιμένατε αντίδραση απ τον δήμαρχο Ηράκλειας ή η πλειοψηφία κερδίζει , τα 50 χιλιάρικα που θα τα διαθέσει άραγε.....θυμάστε πως τα "βάφτισε"....για τον αγώνα των κατοίκων , κι όλοι τον χειροκροτούσαμε . Τι να πεις.....! 
Πέρα απ όλα αυτά όμως , εκεί πάνω στην Νεραΐδα Παλαιοκάστρου , απ το 1964 υπάρχει ένα ΕΡΓΟ το οποίο τροφοδοτούσε με Γάργαρο Πηγαίο νερό το Χωριό , μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου του χυτα τον Μαΐο του 2010 . 
Έκτοτε το νερό το εκμεταλέυεται η εργολαβία . Ποιοι του έδωσαν το δικαίωμα να το κάνει , θα λογοδοτήσουν σύντομα στην δικαιοσύνη . 
Όσο για την δοκιμαστική λειτουργία , οι κάτοικοι με τον περιβαλλοντικό σύλλογο Παλαιοκάστρου θα κάνουν ότι είναι εφικτό προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα των πράξεών τους . 
Κλείνοντας τους θερμούς μας χαιρετισμούς στον Κο Δαιρετζή ο οποίος , όπως όλοι οι δήμαρχοι , ξέρει την αλήθεια , με την διαφορά όμως ότι αυτός δεν συμμετέχει στο Circo ESANS που πειοδέυει μόνιμα στο νομό μας . 
Προτιμά να είναι αληθινός και ντόμπρος λέγοντας την πραγματικότητα , απ το να κάνει αυτά που κάνουν στα Circo , τα ακροβατικά και κυρίως της Κωλοτούμπες ορισμένων μηυμένων στο είδος . 
ΜΑΚΑΡΙ να ήτανε ο Δήμαρχός μας ..... η Αλήθεια θα έλαμπε πλέον από επίσημα χείλη . Κι ένα τελευταίο , επειδή μιλάμε για αλήθειες....αφιερωμένο και πάλι
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου