Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Newsweek: Αυτή είναι η Άγκελα Μέρκελ...


Μια «τρομακτική μελέτη στη μοναξιά της εξουσίας» της Άγκελα Μέρκελ κάνει η Newsweek σε ένα εκτενές άρθρο που εξερευνεί τα βάθη της ψυχοσύνθεσης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, προσπαθώντας να φτιάξει το πορτραίτο της σκληρής γυναίκας που έχει αναλάβει την "διάσωση" του ευρώ και την αναμόρφωση της Ε.Ε.

Ξεκινώντας με την παιδική της ηλικία και τα πρώτα βήματα στη Χριστιανική Νεολαία της τότε....
Ανατολικής Γερμανίας, ο αρθρογράφος μας δείχνει την εμμονή της Άγκελα Μέρκελ με τους κανόνες. «Όταν έχεις αμφιβολίες για κάτι, τότε ακολούθησε τους κανόνες», είναι το δόγμα της Μέρκελ και φαίνεται να ακολουθεί το δόγμα αυτό και στην πολιτική της.

«Πολλοί Γερμανοί πολιτικοί υποτίμησαν τη Μέρκελ και πολλοί το μετάνιωσαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος όταν σκιαγραφεί την πολιτική πορεία της Μέρκελ, από Υπουργός Γυναικών και Νέων στην κυβέρνηση του πολιτικού μέντορά της Χέλμουτ Κολ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών και μέχρι την Καγκελαρία και το τιμόνι της Ε.Ε.

Συνεχίζοντας απαριθμεί τις πιέσεις και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Μέρκελ, εντός της Γερμανίας αλλά και εκτός. Με τις διεθνείς αγορές να πιέζουν, το εκλογικό σώμα της Γερμανίας να πιέζει, τον Λευκό Οίκο να πιέζει, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να πιέζουν η Μέρκελ στηρίζεται σε αυτό που ξέρει καλύτερα: Κανόνες, κανόνες και ακόμα περισσότερους κανόνες.

Από:  epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου