Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Η απόφαση του Δ.Δ.:"Η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία"

Η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία, αποφάνθηκε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, δήλωσε ότι η απόφαση πάρθηκε με ψήφους 15 υπέρ (της FYROM) και 1 κατά.
Το Δικαστήριο αποφάσισε επίσης με ψήφους 14-2 ότι είναι..
αρμόδιο να κρίνει την υπόθεση (απέρριψε την ένσταση της ελληνικής πλευράς περί αναρμοδιότητας).
Το Δικαστήριο, δεν υπεισέρχεται στην..
απόφαση του ΝΑΤΟ να μη δεχθεί τη FYROM με το προσωρινό της όνομα, στους κόλπους του. (δείτε την απόφαση του ΝΑΤΟ εδώ)
Το Δικαστήριο, δεν υπεισέρχεται στην αρμοδιότητα  του ΟΗΕ για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το όνομα.
Οι δικαστές απέρριψαν τη θέση της Ελλάδας, ότι τα Σκόπια παραβίασαν την ενδιάμεση συμφωνία, πριν τη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι.
Η Ελλάδα -αποφάνθηκαν οι δικαστές- απέτυχε να αποδείξει παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας, πλην μίας περίπτωσης, με τη χρήση ενός συμβόλου, του "Ήλιου της Βεργίνας" δηλαδή, σε σήμα στρατιωτικού σώματος της FYROM.
Η απόφαση είναι δεσμευτική για τα κράτη του Ο.Η.Ε.
Το σίγουρο είναι ότι οι Σκοπιανοί με αυτή την απόφαση θα προσπαθήσουν να πείσουν τον ΟΗΕ ότι δεν ισχύει πια η ενδιάμεση συμφωνία και πρέπει να ενταχθούν σαν "Republic of Macedonia"... θεωρητικά τίποτε δεν τελείωσε... ουσιαστικά όμως έχουμε χάσει πανηγυρικά μιας και η ελληνική διπλωματία είναι 100 χρόνια πίσω και θα έχουμε απέναντί μας πλέον πάρα πολλές χώρες, αφού θα επικαλούνται στον ΟΗΕ την απόφαση του Δ.Δ..
Τελικά, φαίνεται ότι η Γ.Σ. του ΟΗΕ θα αποδεχθεί στα Ηνωμένα Έθνη, τη FYROM, ως "Μακεδονία" κι εμείς θα μείνουμε με τις κραυγές για "εθνική υπερηφάνεια" και "δεν τους αναγνωρίζουμε" ...στο χέρι.
Όπως εξηγήσαμε στο taxalia χιλιάδες φορές, αλλά δεν θέλουν να το καταλάβουν οι περισσότεροι, οι Σκοπιανοί δεν ενδιαφέρονται αν τους αναγνωρίζουμε εμείς. Καρφάκι δεν τους καίγεται. Δεν είναι αυτό το ζήτημα, δεν είναι αυτή η διαμάχη. Ο αγώνας τους, δεν γίνεται για να πείσουν εμάς, αλλά τη διεθνή κοινότητα.
Και η απόφαση του Δ.Δ. είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια τους.
Kι εμείς στρουθοκαμηλίζουμε πουλώντας "τζαμπα-πατριωτισμό" ότι δεν "δεχόμαστε" και δεν "δεχόμαστε". Κανείς δεν νοιάζεται για το αν εμείς "δεχόμαστε" ή "δεν δεχόμαστε" απλή, διπλή, σύνθετη, αποσύνθετη κλπ ονομασία. Τα Σκόπια έχουν χαράξει σταθερή στρατηγική, προχωρούν και κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

εμείς, σας τα είπαμε πρώτοι, στις 21 Νοεμβρίου


Δυσάρεστα για τη Μακεδονία, τα νέα από τη Χάγη...

και ξανατονίζουμε ότι το σημαντικότερο στην όλη υπόθεση, είναι η πλήρης αδιαφορία της Ελλάδας, σε σχέση με τη λυσσαλέα προσπάθεια των Σκοπίων. Οι Έλληνες πολιτικοί, που έχουν ελπίδες να κυβερνήσουν, εύχονται να χάνουμε παντού, όσο γίνεται πιό πολύ, ώστε να έχουν άλλοθι, να παρατήσουν το θέμα. Το να υπερασπίζεσαι τη Μακεδονία έχει κόστος και κανείς δεν θέλει να το αναλάβει. Ενοχλεί τη "συμμαχία των πρόθυμων" στην οποία υποτάσσονται ο ένας μετά τον άλλο, οι Έλληνες πολιτικοί. Αυτή είναι η αλήθεια και είναι απλή.


Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την Απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου